حلقه وصل: جهاد، کارجهادی، مسؤول جهادی، اقدام جهادی و تدبیر جهادی شاه کلید حل مشکلات ریز و درشت این روزهای کشور است. مشکلاتی که به هر نحوی زندگی و معیشت مردم را دچار مشکل کرده است.
در این میان گروههای جهادی هستند که با اقدام خود رنگ واقعیت به این شعار مهم داده اند و معنی جهاد را بار دیگر با عمل خود به جامعه نشان دادند. این گروههای جهادی که جامعه هدف آنها قشر ضعیف جامعه هستند به نور امیدی برای این خانوادهها تبدیل شده اند.
با توجه به اینکه شیوع بیماری کرونا موجب شد تا اقشار آسیب پذیر بیش از گذشته برای گذران زندگی خود به مشکل بخورند، با فرمان مقام معظم رهبری رزمایش مواسات و همدلی در کشور آغاز شد و موج همدلی در کشور همچنان ادامه دارد. راه اندازی پویشهای همچون پویش صاحب خانه خوب برای گذران بحران کرونا از دیگر اقداماتی بود که به نحوی سعی داشت آسیب اقتصادی کرونا را به حداقل برساند.
بانوان سرپرست خانواده از جمله اقشار آسیب پذیر کشور به شمار میآیند که برای امرار معاش خود نیازمند بستر امن و آرام دارند، حالا که کرونا هم مزید بر علت شده و علاوه بر سلامت بدن، سلامت اقتصادی افراد را نیز نشانه گرفته باید بیش از پیش به این گروه آسیب پذیر توجه کرد.
این قشر به دلیل مسؤولیت اداره خود، فرزندان و گاه پدر و مادر و سایر اعضای خانواده در وضعیت دشواری به سر میبرند. البته که نهادهای حمایتی تأمین اجتماعی این اقشار در تلاش هستند اما ظواهر امر نشان میدهد این معضل نیازمند اقدامی جهادی است چرا که بیکاری یکی از بزرگترین معضلات زنان سرپرست خانوار بوده و زمینه شکل گیری بسیاری از صدمات و آسیبهای اجتماعی را فراهم میکند. در همین راستا برخی از گروههای جهادی کرج فعالیت خود را بر روی همین قشر متمرکز کردند.
به جای ماهی دادن، ماهی گیری یاد دادیم
محمد زورویی، مسؤول گروه جهادی رضوان کرج با اشاره به اینکه بانوان سرپرست خانوار یکی از اقشار اولویت دار برای کمک های معیشتی بود گفت: در بررسیهایی که برای برگزاری رزمایش مواسات برگزار کردیم به این نتیجه رسیدیم که باید به جای تکیه بر کمکهای مادی بر روی توانمندسازی بانوان و ایجاد درآمدهای پایدار زودبازده کار کنیم و به جای ماهی دادن به افراد ماهیگیری را به آنها یاد بدهیم.
مهناز یکی از زنان سرپرست خانوار است که با دختر ۱۳ ساله اش زندگی میکند، می گوید: پیش از شیوع بیماری در کارگاه خیاطی فعالیت داشتم اما با وجود ویروس کوید 19 کاسبی ما کساد شد و مسؤول کارگاه اعلام کرد که دیگر به من نیاز ندارد؛ در این شرایط سعی داشتم کاری پیدا کنم که بتوانم نیازهای مادی خودم و فرزندم را تأمین کرده باشم.
او در ادامه با بیان اینکه یکی از دوستانم مرا به کارگاه قالیبافی گروه جهادی رضوان معرفی کرد، ادامه داد: خوشبختانه به زودی موفق شدم دوره آموزشی را که رایگان بود سپری کنم و امروز میتوانم با تولید قالی و قالیچه امرار معاش داشته باشیم.
مسؤول گروه جهادی رضوان کرج در ادامه گفت: در قدم اول بانوان سرپرست خانوار آسیبپذیر را شناسایی کردیم. سعی کردیم تا بستر اشتغال را برای این بانوان فراهم کنیم از همین رو آموزش قالیبافی در محیط پایگاه بسیج مصلی کرج به صورت رایگان آغاز شد.
به گفته این مسؤول گروه جهادی 300 نفر از بانوان سرپرست خانوار در این دورههای آموزشی شرکت کردند و بعد از طی کردن دوره آموزشی وارد بازار کار شده اند.
یکی دیگر از بانوان فعال در این کارگاه قالیبافی که ناشنوا است، میگوید: بخاطر شرایطی که دارم کمتر موقعیت شغلی برایم پیش میآید سعی داشتم با درست کردن ترشی، مربا، شور و... امرار معاش داشته باشم که با شیوع بیماری کرونا از اندک سفارشی که داشتم خبری نبود.
این بانوی ناشنوا ادامه داد: از طریق مراجعه به دوستانم در بهزیستی با این مجموعه آشنا شدم و خیلی خوشحالم در کنار یادگرفتن هنر قالیبافی میتوانم درآمد داشته باشم.
آموزش به معلولین با کمک بهزیستی
وی در ادامه با اشاره به اینکه آموزش مهارتهای اشتغال زا متوقف بر بانوان سرپرست خانوار نبوده است افزود: قدم بعدی که در این مسیر برداشته ایم آموزش به افراد دارای معلولیت است که در گام نخست آموزش به ناشنوایان را کلید زدیم. تا کنون 10 نفر از ناشنوایان توسط مربی ویژه این قشر آموزش قالیبافی دیده اند؛ تا پایان دی ماه نیز مابقی افراد معلول ناشنوا آموزش خواهند دید.
زورویی یادآور شد: برای این آموزشها هیچ محدودیتی وجود ندارد و جامعه هدف خاصی مدنظر قرار نگرفته، بلکه تمام اقشاری که نیاز به شغل و آموزش داشته باشند میتوانند از این فضای کاری بهره مند شوند.
وی با اشاره به سختی آموزش به معلولان در دوران کرونایی، اظهار کرد: مذاکراتی با بهزیستی برای ادامه این دورهها انجام داده ایم و در ای زمینه پر رنگ اقدام خواهد شد. قالیها و قالیچههای تولید شده توسط کارآموزان در بازار عرضه می شود و تا کنون بخش قابل توجهی از آنها هم به فروش رسیده است.
زورویی اظهار کرد: علاوه بر بانوان یادشده در این طرح آقایانی که در سایه سنگین ویروس منحوس کرونا شغل خود را از دست دادند متقاضی شرکت در کلاسها بودند که نفر از آنها بعد از شرکت در کلاس فعالیت جدی خود را آغاز کرده اند و مشغول تولید قالی و قالیچه هستند.
حالا که مشکل اقتصاد و معیشت دامن جامعه را گرفته است و بسیاری از جوانان، زنان، مردان و حتی قشر معلول نیازمند کار در جامعه حضور دارند، باید بسترهای فراهم شده را غنیمت بشماریم و از ظرفیت گروههای جهادی بهره ببریم.
منبع:فارس