به گزارش حلقه وصل، چند سالی است ایام اربعین روزگار دلدادگی و شوق زیارت پیاده و همبستگی ملتها و صحنه رزمایش اصحاب حضرت بقیه الله(عج) بوده اما امسال با توجه به محدویتهای معلول از ویروس کرونا، برگزاری مراسم اربعین به شکل حضور فیزیکی در سرزمین عراق امکانپذیر نیست اما شوق خدمت در عرصههای مختلف اگر بیش از سالهای گذشته نباشد کمتر نیست موکب اشتغال یکی از همان موکبهای برخاسته از احساس همدردی و کمک مومنانه به هممیهنان عزیز است اما در حوزهای متفاوت؛ حوزه اشتغال محرومان از حمایت ایدهها تا سرمایهگذاری و راهاندازی شغل. دکتر مهدی جعفری معاون راهبردی مجمع عالی اقتصاد مقاومتی درباره راهاندازی موکب به حلقه وصل گفت:
توانمندسازی در حوزه اشتغال برگرفته از فرهنگ خدمترسانی به مردم است که خادمان آن نیکوکاران، خیرین و کارآفرینانی که به صورت جهادی پای کار هستند؛ راهبران شغلی و شرکتهای خصوصی و حتی ارگانهای دولتی و حکومتی از حامیان این موکب هستند که با تعامل به وجود آمده در چهارده حوزه طراحی شده در سامانه پویش مردمی موکبِ اشتغالِ افراد محروم، امکان حمایت فراهم کردهاند.
دکتر جعفری افزود: این چهارده حوزه کاریابی و استخدام، تأمین سرمایه، بازاریابی، مشاوره، آموزش، تأمین مکان کسب و کار، تأمین تجهیزات، تأمین مواد اولیه، بیمه و پوشش ریسک، ضمانت وام، امور اداری، اعتباربخشی، متولی شغلی و حتی ارائه ایده کسب و کار شاخه های حمایتی برای توانمندسازی اقتصادی افراد کم برخوردار است.
معاون راهبردی مجمع عالی اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: البته نکته قابل توجه اینکه این فضا به شکل عرضه و تقاضا بوده و افرادی که توانایی تأمین سرمایه را دارند آنرا در اختیار موکب قرار داده و متقاضیان نیازمند و محرومان صاحب ایده که در تأمین منابع مالی مشکل دارند با مراجعه به موکب از این منابع استفاده و در راه اندازی کسب و کار و یا حتی در توسعه کارکمک خواهند گرفت. درواقع این یک هدف بلندمدت دارد که بتوان از تولید و اشتغال کشور حمایت اصولی شده و از ظرفیت اربعین به نحو احسن استفاده کرد.
ایشان با تاکید بر حضور آقای بختیاری رئیس محترم کمیته امداد به عنوان یکی از میهمانان موکب افزود: با توجه به ظرفیت اشتغالزایی و کارآفرینی کمیته امداد بویژه در معاونت اشتغال، با استفاده از نظرات آقای دکتر عبدالملکی امید است در راستای اهداف موکبِ اشتغال، یک نقطهزنی هدفمند در بحث اشتغال ایجاد و از این ظرفیت بالقوه بسترسازی دائمی و مناسبی فراهم شود. دیگر میهمانان و حامیان موکب انجمن مدرسان اقتصاد مقاومتی، مجمع عالی اقتصاد مقاومتی، بنیاد برکت، بنیاد مستضعفان، بنیاد علوی هستند که می توانند ظرفیتهای بالقوهشان را پای کار بیاورند.
وی گفت: افراد محروم و نیازمند در این سامانه با کمک نهادهای حمایتی مانند بنیاد علوی، کمیته امداد، خیریهها و گروههای جهادی شناسایی و معرفی میشوند. سپس نیازمندیهای شغلی آنها مشخص و این نیازمندی با افراد و مجموعههای توانمند به اشتراک گذاشته میشود و در آن چهارده قالبی که معرفی شد، چهارده نوع خدمت از طریق خادمان موکب انجام میشود. درواقع این موکب حلقه وصل خیرین و محرومان است تا بتواند ارتباطی بین این دو گروه ایجاد کند.
دکتر جعفری در پایان خاطرنشان کرد: موکب اشتغال امیدوار است با حمایت نهادهای فرهنگساز در این زمینه و گفتمانسازی اشتغال و همگانی شدن این موضوع و استفاده از نذورات اربعین انشاءالله گرهای مشکلات محرومین جامعه از طریق اشتغالزایی و کارآفرینی مرتفع نماید.