
سرکشیکیان دبیر رویداد ایده پردازی اربعین تمدن ساز به حلقه وصل گفت: اربعین حسینی خود یک دانشگاه است، دانشگاهی از جنس مکتب عاشورا؛ با این تفاوت که در عاشورا، جهاد بالسیف به نمایش گذاشته شد و در اربعین، جهاد فکری و فرهنگی.
وی ادامه داد: دانشگاهی که در آن مشق ایستادگی، مقاومت، حقگرایی، حقیقتگویی، روشنگری، حفظ آرمانها و ارزشها و... را تمرین میکنند. اربعین فرصتی بینظیر و بیرقیب بوده و ظرفیت این را دارد که حوزه و دانشگاه، این مکتب بی بدیل را به گونهای محقّقانه و تحلیل محور، مورد بررسی و مطالعه قرار دهند و آن را در مسیر تمدن سازی، مبنای نظریهپردازی و آینهای برای عملگرایی خویش قرار دهند.
این فعال فرهنگی تصریح کرد: یکی دیگر از شاخصه هایی که در موضوع اربعین حسینی باید مد نظر باشد، شاخصهی عظمت و اتحاد جهان اسلام است.
وی خاطر نشان کرد: هرچند امروزه شرایط پیچیدهی کرونایی مانع از حضور فیزیکی ما در مسیر اربعین و گردهمایی بزرگ ملتها شده اما نباید اجازه دهیم که این معضل، مانعی برای گردهمایی فکری و معنوی ما شود.
سرکشیکیان اضافه کرد: امسال اوضاع منطقه نیز پیچیده شده و ایادی استکبار در تلاشند تا از فاصله ی پیش آمده، نهایت استفاده را برده و با بوقهای تبلیغاتی خویش بین ملتهای مسلمان و مردم مقاوم منطقه جدایی اندازند. اما همانگونه که رهبر انقلاب در مورد نقش عمهی سادات در تثبیت اهداف قیام حسینی فرمودند: «دو حرکت را عمّهی ما - زینب کبری سلام الله علیها - انجام داد: یک حرکت، حرکت اسارت بود به کوفه و شام و آن روشنگری ها و آن بیانات کـه مایهی افشای حقایق شد؛ یک حرکت دیگر، آمدن به زیارت کربلا در اربعین بود... این حرکت بـه معنای این است که نباید اجازه داد که انگیزههای خباثت آلودی که قصد دارند مقاطع عزیز و اثرگذار و مهم را از یادها ببرند، موفّق بشوند.»
وی یادآور شد: ما نیز نباید اجازه دهیم تا اربعین، این فرصت عظیم نزدیکی قلوب آزادگان جهان، تعطیل شده و خون شهیدان مقاومت به خصوص شهیدان والا مقام حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس به فراموشی سپرده شود.
این فعال فرهنگی بیان داشت: در این راستا و در جهت ایده پردازی و برنامهریزی برای برگزاری برنامههای مشترک بین المللی در اربعین 99، رویداد ایدهپردازی «اربعین تمدن ساز» با حضور فعالین بینالمللی اربعین با همکاری مجمع تشکل های بین الملل و برخی دیگر از نهادها برگزار میگردد.
وی به اهداف این رویداد اشاره کرد و افزود: ایده پردازی خلاقانه ناظر به فعال سازی ظرفیت های بین المللی اربعین،تقویت و حمایت از فعالیت های اربعینی مشترک بین کشور های منطقه، تقویت و ترویج گفتمان تمدن نوین اسلامی در بستر اربعین حسینی و تشکیل هستههای فکری در جهت تولید محتوای فاخر در موضوعات فوق الذکر از جمله اهداف این رویداد ست.
دبیررویداد ایده پردازی اربعین تمدن ساز خاطر نشان کرد: شرکت کنندگان در این برنامه که مهلت آن تمدید شده است میتوانند ایدههای خود در عرصههای مواکب، هیئات، وعاظ و سخنرانان، مادحین، دانش آموزی، دانشجویی، خانواده، رسانه و... تا 16 شهریورماه ارسال نمایند.
سرکشیکیان ادامه داد: در تمام عرصه ها، ایده پردازی ناظر به فعال سازی ظرفیت های بین المللی اربعین و توسعه فعالیت های مشترک بین ملت ها خواهد بود. بنابراین با توجه به ظرفیت محدود رویداد، در ارزیابی اولیه ایده ها، ایده هایی که امکان اجرای مشترک در چند کشوررا داشته باشند، در اولویت پذیرش خواهند بود.
وی افزود: به نفرات برتر دوره جوایزی اهدا و همچنین از طرحهای برگزیده، برای اجرا حمایت صورت خواهد گرفت.
این فعال فرهنگی ضمن اشاره به برگزاری این رویداد در قالب کارگاه حضوری دو روزه یادآور شد: این کارگاه روزهای 20 و 21 شهریور ماه برگزار و علاقه مندان می توانند با مراجعه به لینک salman.iuuu.ir مراجعه کنند.