کودکی که متولد می شود همانند آیینه ای شفاف است پدر و مادر با تربیت صحیح می توانند این پاکی را افزون کنند و دوام بخشند یا با تربیت نادرست آن را مکدر سازند زیرا خداوند مردم را بر اساس فطرت خدایی آفریده است و پدر و مادر موظف هستند زمینه رشد و شکوفایی این فطرت خدایی را فراهم سازند و نگذارند این ودیعه الهی دچار افت زدگی شود.
اما نکته ی اساسی که نباید به فراموشی سپرده شود از یک آگاهی بخشی خانواده ها و ارتقا والدین در حوزه ی تربیت است و از سوی دیگر نقش دیگر مجموعه ها و نهادهایی ست که کودک و نوجوان با آن ها در ارتباط می باشد.
مرکز تخصصی تربیت اسلامی کودک و نوجوان در همدان نیز جهت همافزایی، رشد و اعتلای کارهای تربیتی مجموعه های مردم نهاد راه اندازی شده است تا به کمک حاکمیت در جهت ترویج و نهادینه سازی تربیت اسلامی بیایند.
حجت الاسلام قصری فر مدیر مرکز تخصصی تربیت اسلامی کودک و نوجوان در همدان در خصوص فعالیت ها و اهداف این مرکز با حلقه وصل به گفتگو نشست.
وی ابتدا بیان داشت: در استان همدان و شاید هم بسیاری دیگر از استان ها این مشکل وجود داشت که مرکز یا مرجعی واحد که فعال در حوزه ی تربیت اسلامی باشد وجود نداشت، البته مراکزی مثل بهزیستی و آموزش و پرورش هر کدام به طریقی در این حوزه فعالیت می کردند اما خلاء چنین مرکزی با توجه به شرایط روز احساس می شد.
قصری فر ادامه داد: حدود دو سال پیش جمعی از افراد دغدغه مند در مجموعه های فرهنگی تربیتی استان گردهم آمدند تا جهت هم افزایی و انسجام بیشتر اقدامی صورت گیرد و از طرفی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان حجت الاسلام شعبانی نیز این دغدغه را داشتند.
این فعال فرهنگی تصریح کرد: دغدغه جدی ایشان و متصل شدن با دغدغه فعالان تربیتی مردمی موجب شد که در شورای فرهنگ عمومی این مسئله توسط حجت الاسلام شعبانی مطرح شود. اینکه مرکزی راه اندازی شود که انسجام بخش باشه و امور را سازمانی کند.
مدیر مرکز تخصصی تربیت اسلامی کودک و نوجوان همدان اضافه کرد: با موافقت شواری فرهنگ عمومی جرغه کار در آبان ماه سال گذشته زده شد و جلسات بسیاری با حضور افراد متخصص حوزه تربیت استان تشکیل شد و در نهایت بهمن ماه سال گذشته مکانی در نظر گرفته شد و با توجه به سیاست اصلی مرکز که با رویکرد جبهه سازی مردم و حاکمیت به یکدیگر متصل شوند این مرکز اوایل تیرماه جاری افتتاح گردید.
وی در ادامه اظهار داشت: همان طور که حضرت آقا فرمودند مردمی ها بیایند به کمک حاکمیت، این مرکز راه اندازی شد که کارها توسط مردم انجام شود و هیچ ارگانی تصدی گری نمی کند.
قصری فر افزود: در این مرکز بنا داریم در بخشی مربی های پرورشی را تربیت کنیم که در آموزش و پرورش، بهزیستی، مساجد و مجموعه های مردمی که در حوزه تربیت فعالیت دارند مورد استفاده قرار گیرند. از طرفی محتواهای مناسب تربیتی نیز تولید و تألیف کنیم.
این فعال فرهنگی با اشاره به رده سنی مورد توجه این مرکز خاطرنشان کرد: ما برای دو گروه سنی 5 تا 7 سال و 7 تا 18 سال برنامه های مختلفی را طرح ریزی کرده ایم و محتوای تربیتی ما برای این گروه های سنی تولید و عرضه خواهد شد که امیدوارهستیم اثرگذار بوده و نتیجه این اثر را در جامعه احساس کنیم.
مدیر مرکز تخصصی تربیت اسلامی کودک و نوجوان همدان ادامه داد: در راستای آنچه گفته شد تفاهم نامه ای با آموزش و پرورش منعقد شده است، دفتر مشاوره ای افتتاح و همچنین یک تیم تخصصی که فارغ التحصیلان رشته روانشناسی هستند گردهم آمده اند تا از یک سو مربیان تربیتی ارتقا یابند و از طرفی با برگزاری کارگاه های آموزشی انجمن اولیا مربیان در مدارس ووالدین نیز در بخش تربیتی توانمندشوند.
وی بیان داشت: همچنین دفتر خدمات تربیتی فعالیت خود را آغاز کرده و یک فروشگاه عرضه کتاب نیز ایجاد کرده ایم که نوشت افزار ایرانی اسلامی، بازی ها و محتوای اسلامی ایرانی عرضه می شود.پ
قصری فر یادآور شد: دفتر امور مربیان و دفتر تبلیغ نیز از دیگر بخش های این مرکزتخصصی تربیت اسلامی است در واقع ما ستاد و بازوهای ما مجموعه های مردمی سطح استانند و تا امروز 30 مجموعه ی مردمی تربیتی شناسایی شده اند که با ما در ارتباط هستند البته هر مجموعه ی دیگر و یا فرد متخصصی که آمادگی ارتباط و خدمات دهی با این مرکز را داشته باشد با تمام وجود پذیرا هستیم.
این فعال تربیتی در ادامه به سازمان تبلیغات و اداره ارشاد و ستاد مردمی جبهه فرهنگی استان نیز اشاره کرد و گفت: این مجموعه ها نیز در این بین زحماتی را متقبل شدند تا شاکله و ساختار شکل بگیرد.
وی با اشاره به ضرورت این امروز افزود: به هر صورت اگر بخواهیم نسل جدیدی را تربیت بکنیم باید آموزههای دینی و سنت های معقول ایرانی را بعنوان هویت ساز معرفی کنیم. دشمن بنای ایجاد بحران هویت را دارد، این مرکز وظیفه دارد در هویت سازی ایرانی اسلامی نقش ایفا کند.
مدیر مرکز تخصصی تربیت اسلامی کودک و نوجوان در همدان ضمن بیان این مطلب که دغدغه این بود که به سه سیاست اصلی برسیم اظهار داشت: سیاست اصلی بر اتکا به قدرت و ظرفیت مردم است چراکه طبق فرموده مقام معظم رهبری هر کجا خلأیی در کارها پیش میآید تنها راه نجات کشور اتکا به مردم است.
قصریفر اضافه کرد: همان طور که گفتم سیاستها و رویکردهای اصلی این مرکز جبهه سازی، استفاده از ظرفیتهای مردمی و عدم تصدیگری است و مرکز هم نقطه اتصال نیازهای جامعه با استفاده از ظرفیتهای کلان و بی انتهای مردم است.
وی اضافه کرد: استان همدان دارای متخصصان توانایی در حوزه کودک و نوجوان است، اما متاسفانه برخی از آنها در همدان نیستند، ما توانستهایم در مرکز تخصصی تربیت اسلامی کودک و نوجوان این افراد را دور هم جمع کنیم و با کمک آنها مهمترین نیازها و مشکلات حوزه تربیت کودک و نوجوان را بررسی کنیم.
این فعال فرهنگی با تاکید بر اینکه ضمن شناسایی ظرفیتهای مردمی باید از آن به نحو احسن استفاده کنیم، مطرح کرد: در این مرکز دفتر اندیشه ورزی متشکل از گروه های مردمی حضور دارند که کار تصمیم گیری اصلی در این مرکز را عهده دار هستند. به همه نهادها اعلام میکنیم که این مرکز به جهت دغدغههای نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان برای رفع خلاءهای موجود ایجاد شده است.
مدیر مرکز تخصصی تربیت اسلامی کودک و نوجوان همدان تأکید کرد: در بسیاری از بخش های تربیتی مثل خانواده، مساجد، مدارس و فضای مجازی و بخش تولید محتوا خلاء داریم که البته ورود به تمام این بخش ها به تنهایی توسط مرکز مقدور نیست اما ما تمام تلاش خود را جهت تربیت نسلی مسئولیت پذری، انقلابی و با نشاط خواهیم کرد.
وی ضمن اشاره به اینکه سند تحول آموزش و پرورش، سند مهندسی و سند علمی کشور اسناد بالادستی هستند گفت: اگر بخواهیم نسل مسئولیت پذیر که استقلال فکری داشته باشد و مرعوب تمدن غربی نباشد باید به این حوزه توجه کنیم. تربیت محصور در خانواده نیست و امروزه همه جا از رسانه تا محیط بیرون، بستر تربیت است و این کار خانوادهها را سختتر میکند.
مدیر مرکز تخصصی تربیت اسلامی کودک و نوجوان همدان خاطر نشان کرد: امیدواریم این مرکز بتواند برای استان و خانوادهها که در عرصه تربیت کودکان و نوجوانان دچار بحران هستند مفید باشد همچنین از آنجا که جامعه باز است تربیت کودک و نوجوانان مخصوص خانواده نیست و جامعه، رسانه و ارگانهای مختلف بستر تربیت هستند و این مرز باید حرکت جهادی داشته باشد تا بتواند مؤثر واقع شود.