
لقه وصل: «برادران عزیز با بیانات خودشان دریچهای باز کردند به یک دنیای زیبایی از وضعیت مطلوب فرهنگی و همچنین نشانههای بسیار خوب و امیدوارکنندهای دادند از انگیزههای جوشان و متراکمی که در نسل جوان ما الحمدالله هست... ما خیلی چشم انتظار شماها بودیم در طول چندین سال. خب الحمدالله شماها رسیدید و آمدید؛ خدا را شکر».
این عبارتهای زیبا و امیدوارانه مربوط به دیدار هفت سال پیش جمعی از فعالان فرهنگی با امام خامنهای است. دیداری که هرچند رسانهای نشد و تا مدتها خبری از آن منتشر نشده بود، اما بعد از مدتی متن مکتوبش دست به دست چرخید و فایل صوتی آن دیدار هم قابل شنیدن شد.
دیدار 92/2/2 یک دیدار ماندگار بود در تاریخ جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و افتخاری عظیم برای جماعت فعال فرهنگی که سالها خودجوش در میانه میدان بودند و تلاش میکردند. اما پس از آن دیدار و شنیدن جملاتی از زبان رهبر که خطابش مستقیم و دستور فرمانده برای سربازانش بود، حجت بر فعالان تمام و حدود و ثغور و اولویتهای کار برایشان مشخص شد. بایدها و نبایدها در آن جلسه به وضوح مشخص شد و خط کشی در اختیار قرار گرفت که راستی و کژی حرکت ها و اندازه و میزان حرکت را برای فعالان مشخص می کرد.
همزمان با سالگرد این دیدار تاریخی فعالان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی با رهبر انقلاب، مجموعه رسانهای حلقه وصل با هدف «تقویت و ارتقای فعالیتهای جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی» اقدام به تولید نرمافزار «حلقه وصل» با معرفی صدها ظرفیت انسانی، محصولی، مراکز، موضوعات و پیشنهاد برنامه برای نخستین بار کرده است که میتوانید این تقویم را دانلود و استفاده نمایید.
در اولین بسته فرهنگی تقویم «حلقه وصل» محصولات و فعالیتهای جبهه فرهنگی انقلاب در راستای بیانات حضرت آقا در دیدار 92/2/2 را معرفی میکنیم.
کتابچه «جبهه تشکیل دهید»
متن کامل سخنرانی رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع فعالان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی را میتوانید در کتابچه «جبهه تشکیل دهید» مطالعه نمایید. دانلود
کتاب «قرارگاه فرهنگی»
اين کتاب ادامهاي براي کتاب دغدغههاي فرهنگي است؛ با سبکي شبيه به همان کتاب. شرح مکمل بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ 92/2/2 با موضوع «پشتیبانی و حمایت از تشکلهای فرهنگی» با دیگر بیانات معظم له که انتشارات صهبا آن را منتشر کرده است. مخاطب اين کتاب، گروهها و افرادي هستند که به شکلي مشغول فعاليتهاي فرهنگي هستند. در متن محوري، حضرت آقا بايدها و نبايدهاي اين راه را برميشمارند. متنهاي تکميلي ايشان، شرح اين موارد و معرفي الگوهايي در موضوعي است که مطرح کردهاند. موضوعاتي مانند سپردن کار به مردم، لزوم داشتن مباني فکري قوي، تشکيلات منظم و منسجم، تقوا و تهجد فردي و جمعي، مواظبت در مسائل مالي و پرهيز از افراط و تفريط در هزينهها، اخلاص و کار کردن با چراغ خاموش و بدون تابلو؛ و الگوهايي مانند شهيد مطهري، شهيد بهشتي، شهيد باهنر، شهيد آويني، و مرحوم حاجعبدالله والي.
نرمافزار موبایلی «قرارگاه فرهنگی»
این نرمافزار به همت سپاه ناحیه امام حسین(ع) کرج در جهت نشر بیانات حضرت آقا در باب مسائل فرهنگی تولید شده و شرح مکمل بیانات ایشان در دیدار 92/2/2 با موضوع پشتیبانی و حمایت از تشکلهای فرهنگی است که میتوانید آن را از کافه بازار دانلود نمایید. دانلود
چشم انتظار...
حاج حسین یکتا از دیدار 92/2/2 حضرت آقا با اهالی جبهه فرهنگی انقلاب میگوید.
هفته «رسالت اندیشی»
انتشار پیام و آثار مسئولان و فعالان جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی درباره بیانات رهبر انقلاب در تاریخ 92/2/2 با موضوع رسالت جبههسازی به مدت یک هفته از طریق رسانههای جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی که تمام این محصولات از طریق سایت و نرمافزار حلقه وصل نیز برای فعالین فرهنگی سراسر کشور در دسترس خواهد بود و این بسته به مدت یک هفته به روز خواهد شد. پس منتظر آثار و محصولات جبهه فرهنگی انقلاب با محوریت دیدار 92/2/2 در روزهای آینده باشید.
برنامه روز ششم:
1) پادکست بیانات رهبر معظم انقلاب در تاریخ 92/2/2 - قسمت ششم
برنامه روز پنجم:
6) پیام تصویری حجتالاسلام محمدعلی ملکیان، مسئول هدایت راهبردی ستاد جبهه فرهنگی سمنان
5) پیام تصویری محسن شیریان، مسئول هدایت راهبردی ستاد جبهه فرهنگی اجتماعی استان مازندران
4) پیام تصویری دکتر مهدی جعفری مسئول هدایت راهبردی مجمع گفتمان اقتصاد مقاومتی
3) یادداشت جبههاندیشی مردمی و جهانی شدن دکترین امام خامنهای (حفظهالله)، دکتر حسن بیارجمندی فعال فرهنگی استان گلستان
گام دوم انقلاب اسلامی بدون دانش جبههاندیشی تحقق نخواهد یافت.
92/2/2 برای همه فقط یک روز است اما برای فعالین جبهه فرهنگی مبدا تاریخ پایهگذاری یک اندیشه و تفکر جبهه و جبههساز و تاریخسازی بر مدار زنجیره تمدنسازی نوین اسلامی است که همچون شجره طیبه در حال ریشه دواندن و قد کشیدن در آسمان امالقری جهان اسلام است.
۷ سال مقدس از این تاریخ که امام خامنهای (مدظلهالعالی) دکترین جبههاندیشی در مدیریت و راهبری ستادی حوزه اجتماعی و فرهنگی را مطرح نمودند میگذرد.
اگر در مبدا یاد شده عدهای این فراز از بیانات معظمله که: خب وقتی انسان نقطه مقابل را نگاه میکند، یک جبههای میبیند. ما در مقابلمان یک جبهۀ فرهنگی- سیاسی غرب وجود دارد که در دل آن جبهه، باز یک جبهه سرمایه داری خطرناک و آدم خوار وجود دارد، باز در کنار این، یک جبهه صهیونیستی، با اهداف مشخص وجود دارد؛ باز در کنار این، یک جبهه با ارتجاع فکری و خوک صفتی در زندگی بشری وجود دارد – سلاطین و مسئولان امور خیلی از حکومت ها، زندگی حیوانی شان مثل خوک و اهدافشان، اهداف دشمنان و فکرشان، فکرهای متحجر – که اینها همه یک مجموعهای تشکیل دادند در مقابل ما؛ یک جبهه هستند. ما اگر بخواهیم در مقابل این جبهه کار کنیم، هم باید تنوع داشته باشیم ، هم ابتکار داشته باشیم، هم باید انگیزه داشته باشیم، هم باید برنامه داشته باشیم؛ کارمان برنامۀ هدایت شده باشد. و این نمی شود مگر با تشکیل جبهه. این طرف هم بایستی جبهه تشکیل داد. از افراد و حتی مجموعهها، به تنهایی کار بر نمیآید، باید یک کار وسیع جبههای انجام داد. این کار هم جز با حضور مردم امکان ندارد؛ یعنی ابتکارات مردم خیلی از کارها را می کند. یک تحلیل و نظریه بود اما امروز با برملا شدن تمامی نقشههای شوم جبهه دشمنان با حضور موفق نیروهای انقلاب در عرصههای اجتماعی و فرهنگی و بسط آن به دیگر عرصه های خدمترسانی به مردم بالاخص در حوادث و بلایای طبیعی در چند سال اخیر _که از سیل سراسری اول سال ۹۸ تا شیوع ویروس کرونا در آخر همین سال و مصادف با ۷سالگی مقدس آن _ به یک حقیقت و اصل مسلم مدیریت انقلابی و جهادی مبدل شده است.
آن روز فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در ایران به وسعت کنونی فعال نبود اما امروز و علیرغم اینکه زمین و عرصههای یاد شده متعلق به جبهه دشمنان است اما براساس قاعده و دکترین امام خامنهای این زمین به بزرگترین عرصه فعالیتهای جهادی و انقلابی و تبلور فعالیتهای جبههای مردمی مبدل شده است و کاملا برای همگان قابل درک و لمس است.
امروز بیانات امام خامنهای در تاریخ صدرالاشاره؛ منظومه اندیشهای جبهه و فعالیت جبههای را تشکیل میدهد و با ۷ سال مقدس پشتوانه عملیاتی موفق و افتخارآفرین آن برای انقلاب و نظام اسلامی در مدار تمدن سازی نوین اسلامی بعنوان یک مدیریت راهبردی شناخته شده میبایست به مراکز آموزشی و پژوهشی عرضه شود؛ چراکه در گام دوم جهانی انقلاب اسلامی اساسا بدون جبههاندیشی نه تنها امکان اداره امور امالقری جهان اسلام را نداریم بلکه امکان پیگیری و تحقق توصیههای ۷گانه آن امکانپذیر نخواهد بود. توصیههایی که در افق یاد شده تمدن نوین اسلامی را ایجاد و آمادگی برای ظهور حضرت ولی عصر (عج) را مهیا خواهد کرد. انشاءالله
1) پادکست بیانات رهبر معظم انقلاب در تاریخ 92/2/2 - قسمت پنجم
برنامه روز چهارم:
5) پیام تصویری حامد خرمشکوه، مسئول هدایت راهبردی ستاد جبهه فرهنگی اجتماعی استان فارس
4) پیام تصویری ولیالله ردایی، مسئول هدایت راهبردی ستاد جبهه فرهنگی خراسان رضوی
3) یادداشت «عطش تصدیگری یا سقوط ستاد به صف» محمد جعفری، فعال فرهنگی استان مازندران
ما با پدیدهای به اسم نهضت مردم برای مردم مواجهیم که از ایدههای ناب و گوهربار امام جامعه برای گفتمانسازی در تودهی مردم برای جهتدهی به سوی تمدن اسلامی است و حتی الگوریتم حرکتی آن را با بیانیه گام دوم ترسیم نمودند.
حال سوال مهم این است که سازمانها و نهادها در این راستا چه اقداماتی می توانند انجام دهند تا این ایدهی ناب به سرانجام برسد؟؟؟
1. آنچه مشخص است در این نقشهی راه وظیفهی نهادها هواسازی این گفتمان با اقدامات فرهنگی رفتارساز در جامعه است.
2. پرهیز از ورود به تصدیگری و اهتمام جدی برای تسهیلگری تا در این فرایند با جوشش استعدادها و توانمندیها، شکلگیری گفتمان توسط تودهها و میدان تمرین برای عرصههای بزرگتر و خطیرتر برای بدنهی تازه نفس انقلاب، به چرخهی کادرسازی انقلاب اسلامی منجر شود.
همانگونه که مولا علی ع فرمود: إنَّ الیومَ المضمار و غَداً السِّباق
امروز روز تمرین و فردا روز مسابقه است.
3. ایجاد روشها و متدهای آموزشی برای تسریع در این نهضت که به حق راه چارهی عبور از مرحلهی دولتسازی و رسیدن به جامعهی اسلامیست، زیرا زمانی از دولتسازی عبور خواهیم کرد که میزان مطالبه و حرکت عموم جامعه در سطح وسیع و گسترده در راستای اندیشههای امام جامعه باشد تا مانع حضور افراد زیاده خواه در دولت اسلامی گردد.
حال باید دید در این عطش ایجاد شده برای تصدیگری و ورود به اقدامات صفی، در ارکانی که وظیفهی جهتدهی دارند آیا فرایند کادرسازی برای آیندهی انقلاب متصور است یا خیر؟
ما راهی جز این نداریم که حرکت عمومی جامعه را به سمت تمدن اسلامی هدایت کنیم و این میسر نمیشود مگر با هدایت و جهت دهی و تسهیلگری ارکان حاکمیت و اقدام عمومی جامعه که هم کادرسازی آیندهی انقلاب را تضمین می کند و هم سرعت تحقق جامعه اسلامی قبل از ظهور را چندین برابر خواهد کرد...
2) پیام تصویری دکتر چکشیان، معاون راهبردی بنیاد خاتمالاوصیاء(عج) خطاب به فعالان فرهنگی
1) پادکست بیانات رهبر معظم انقلاب در تاریخ 92/2/2 - قسمت چهارم
برنامه روز سوم:
6) پیام تصویری ابوذر بهاروند، مسئول هدایت راهبردی ستاد جبهه فرهنگی لرستان
5) مروری بر گزیدهٔ بیانات رهبر معظم انقلاب در جمع فعالان جبهه فرهنگی مورخ ۹۲/۲/۲ کاری از ستاد جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی استان سمنان
4) پادکست حجتالاسلام حسینی سرشت، فعال فرهنگی
3) تلخیص بیانات رهبر انقلاب در تاریخ 92/2/2 توسط حجتالاسلام سید عباس بهادر، مسئول هدایت راهبردی تشکل فراگیر گروههای تبلیغی
2) پیام تصویری سید احمد عبودتیان، مدیرعامل بنیاد فرهنگی خاتمالاوصیا (عج) خطاب به فعالان فرهنگی
1) پادکست بیانات رهبر معظم انقلاب در تاریخ 92/2/2 - قسمت سوم
برنامه روز دوم:
6) یادداشت «گفتگوهای «منضبط» اصولی شرط جبهه سازی!» علیرضا کمیلی، دبیر اتحادیه امت واحده
باور به اینکه جمع، قدرت را بیشتر میکند و توان ما را بالا میبرد شرط اولیه ایجاد جمعهایی در حد تشکل یا متشکل شدن این جمعها در قالب جبهه همسو است.
آنچه برخی را از جمع میگریزاند تخطی از حقیقت است. یعنی مدعی هستند که جمعها بدلیل ذاتی تنوع نگاه و نیز ملاحظات طبیعی جمعیت بیشتر که معمولا در حوزه فردی نیست، نوعا مجبورند به سمت تعدیل نگاهها يا همان مصلحت اندیشی روی بیاورند که ذات آن محافظهکاری و تخطی از حقیقت است!
اما چطور میتوان از این فرآیند تدریجی که برخی آن را متهم به استحاله ارزشی میکنند جلوگیری کرد و در عین حال، از برکات محسوس جمع و توانی که کنار هم بودن ایجاد میکند، محروم نشد؟
بنظر میرسد دو اتفاق ضروری است:
یکی اینکه جمعگریزان باور کنند که حقیقت چیزی جز آنچه مصلحت اقتضا میکند، نیست.
توضیح اینکه برای کسی که وارد صحنه واقعی و میدان تحقق شده، اینطور نیست که همه چیز قابل انجام باشد و گاهی موانعی از طرف نهادها - بیرونی- یا حتی توان عمل جمعی -درونی- ایجاد میشود که آنها را به آنچه مطلوب است نمیرساند لذا آنها مکلف به انجام همان هستند که مقدور ایشان است و در این حالت حق ندارند این مراعات طبیعی مصالح بالاتر را تخطی از حقیقت بپندارند.
بعبارت سادهتر، کسی که مکلف است در مقابل یک فساد سکوت کند تا جانش حفظ شود بر او انجام آن کار واجب است نه اینکه واجب در هر حالی، اعتراض باشد و این کار خیانت محسوب شود!
مسالهای که پیش میآید و دغدغه کاملا درست برخی جمعگریزان است روند تدریجی تغییر ارزشها و فراموش شدن آرمانها بخاطر همین مصالح است. در این مساله برخی رو به انتحار میآورند و بخاطر حقیقت ذهنیشان خود را فدا میکنند و از جرگه جمع دور میشوند حتی اگر نتیجه و شرایط تعییر نکند!
در پرانتز بگویم که همه جمعگریزیها چنین ریشهای ندارد و عمدتا - ناخودآگاه- هوای نفس و تمایل به غلبه حکم من مساله اصلی است که باید به خدا پناه برد.
اما مساله فوق واقعا وجود دارد و تجربه تلخ برخی جمعها و جبههها نیز چنین بوده است که دائما بخاطر مصالح که واقعی نیز هستند یا سلایق متنوع که تمایل به حفظ منافع و تداوم قدرت دارند از آرمان عدول شده و گاها تلاشی برای تغییر شرایط نیز نمیشود تا معادله گاهی هم بنفع آرمان بشود!
اینجاست که اتفاق دوم باید رقم بخورد:
حاکمیت گفتگوها و تعاملات اصولی منضبط شرط تحقق جبهه آرمان گراست.
توضیح اینکه اگر بخواهیم در فرایندهای جمعگرایی آرمانها دائما بنفع جمع ذبح نشوند راهی نداریم جز اینکه اولا اصول و آرمانها شفاف شده و بر آن آنها اجماع رخ بدهد تا معلوم بشود باید و قرار است جهت حرکت کجا باشد و از آن مهمتر، گفتگوها و تعاملات منضبطی شکل بگیرد که بتواند نظرات قویتر و منسجمتر مبتنی بر این اصول را در جمع غلبه دهد.
اینطور نیست که همه جا اصل فیتبعون احسنه حاکم باشد و الزاما بهترین سخنان بر جمعها غلبه کنند. اینجا آن نقطه مهم است. هوای نفس در اینجا نیز نقش پررنگی ایفا میکند. در موافقتها و مخالفتهای آحاد یک جمع و لابیگریها و باندبازیها نقش این مساله خود را نشان میدهد.
یک مثال سیاسی میآورم هر چند مثال فرهنگی نیز در برخی باصطلاح قرارگاهها داریم. اینکه جمعهایی مانند جبهه متحد اصولگرایان میتوانند موثرتر از تشتت لیستها باشند خب واضح است ولی چطور باید از انحراف آن از اصولی که مدعی آن است جلوگیری کرد؟
بدون وجود گفتگوهای منضبط و مبتنی بر اصول روشن، احتمال اینکه، حرف عدهای خاص - باند- غلبه کند و از ارزشها عدول شود کم نیست هر چند ظاهرا جمع باشد و رای اکثریت...
در پایان، دوستان دغدغهمند را به تأمل و نوشتن در این موضوعات مهم دعوت میکنم چرا که بر این باورم برای تحقق اهداف کلان اجتماعی، راهی جز جمعگرایی نداریم و رسانهزدگی و فردیتهای متکثر بدون مسوولیت نسبت به جریان جمعی که طبیعت فرد بودن آنهاست یک آفت جدی است و خطرناکتر اینکه کم کم بدلیل ژستهای انقلابیتری که میتوانند بگیرند به الگوی نسل جدیدی بدل شوند که بطور طبیعی فردگراست چه رسد به اینکه الگو های بدی هم داشته باشد!
5) پیام تصویری محسن صفری، مسئول هدایت راهبردی ستاد جبهه فرهنگی اجتماعی استان گلستان
4) پادکست حجتالاسلام موسوی، مسئول هدایت راهبردی ستاد جبهه فرهنگی اجتماعی استان قم
3) جزوه معیارهای ارزیابی فعالیتهای جبهه فرهنگی بر اساس بیانات رهبر انقلاب در تاریخ 92/2/2
2) پیام تصویری سردار جعفری، مسئول قرارگاه فرهنگی حضرت بقیه الله(عج) خطاب به فعالان فرهنگی
1) پادکست بیانات رهبر معظم انقلاب در تاریخ 92/2/2 - قسمت دوم
برنامه روز اول:
6) یادداشت مرتضی دهقانی، فعال فرهنگی: جبههسازی یا یک تشکیلات واقعی و اسلامی و ایمانی، همدلی و اتحاد قلبی میخواهد
5) پیام حجتالاسلام ولدان؛ دبیر ستاد جبهه فرهنگی قم در خصوص بیانات رهبر انقلاب
4) کتاب جبههسازی از نگاه مسئولان جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی - جلد اول
این کتاب خلاصه ۱۵ مصاحبه انجام شده با مسئولان جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی میباشد که به صورت پرسش و پاسخ مدون گردیده است. در این کتاب سعی گردیده است به واژهها و اصطلاحات، ضرورت، لوازم و موانع جبههسازی و شیوه های متشکل سازی جبهه خودی و معارض پرداخته شود.
3) توفیقات حاصل شده، تکالیف بر زمین مانده، راهکارهای تحقق کامل رسالت از منظر مسعود پارسافر؛ فعال فرهنگی با عنایت به بیانات ۹۲/۲/۲ رهبر معظم انقلاب (حفظهالله)
2) پیام تصویری حاج حسین یکتا خطاب به فعالان جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی در خصوص رسالت جبههسازی
1) پادکست بیانات رهبر معظم انقلاب در تاریخ 92/2/2 - قسمت اول
تیزر پویش رسالت اندیشی: