
حسن زاده دبیر قرارگاه فرهنگی فاطمه الزهرا(س) اردبیل به حلقه وصل گفت: از همان روزهای نخست شیوع این ویروس، ستاد سلامت در قرارگاه با تشکیل 7 کارگروه آغاز به کار کرد و همچنان مشغول به فعالیت است.
وی ادامه داد: خوب ما ارتباط تناتنگی نیز با ستاد مبارزه با کرونا استان و شبکه بهداشت و درمان استان داریم و تمام تصمیمات ستاد کرونا استان در این قرارگاه مورد توجه قرار می گیرد و حتی گاهی اطلاعاتی که توسط برخی از تیم ها و کارگروه های ما جمع آوری می شود از سطح استان منبعی برای تصمیم گیری ها در ستاد استان نیز هست.
حسن زاده بیان داشت: ما در طرحی که پیش از کرونا داشتیم 57 مسجد را شناسایی کردیم که این طرح با عنوان مسجدمحوری فعالیت می کرد و با شیوع این ویروس درگیر این بحث شده است. در این مساجد که در 57 محله واقع شده گروه های جهادی تشکیل و در جهت پیشگیری، آگاهی و ضدعفونی و تولید اقلام بهداشتی در حال فعالیت هستند و خدمات را به محلات خود ارائه می دهند.
دبیر قرارگاه فاطمه الزهرا(س) اردبیل تصریح کرد: در طول این مدت ما کارخانه ای را که سال ها بود از فعالیت بازایستاده بود جهت تولید مواد ضدعفونی کننده تبدیل به کارگاه کردیم، همچنین دانشجویان داروسازی ما در این کارگاه ها مشغول تولید هستند.
وی به 23 کارگاه تولید ماسک در محلات اشاره کرد و افزود: در این کارگاه های تولید ماسک هر محله اقلام مورد نیاز خود را تأمین می کند و گاهی نیز البته به محلات دیگر هم یاری می رساند. این طرح مسجدمحوری از جهت دیگری نیز بسیار حائز اهمیت است و آن زمانی ست که شرایط و وضعیت کمی وخیم تر شود در این صورت هر مسجد موظف است محله خود را کنترل کند و این کمک بزرگی در جهت مقابله با این ویروس است.
این فعال فرهنگی خاطر نشان کرد: شناسایی بیماران، برپایی نقاهتگاه، معرفی به بیمارستان، شناسایی خانواده های نیازمند و آسیب پذیر از این شرایط کرونایی، اطلاع رسانی و ... از جمله اقداماتی ست که توسط گروه های جهادی هر محله انجام می گیرد.
حسن زاده به همکاری سپاه استان در ضدعفونی کردن محلات نیز اشاره کرد و گفت: با تدبیر سپاه استان و در اختیار گذاشتن وسایل مورد نیاز برای ضدعفونی محلات گروه های جهادی و خادمین سلامت شهر به شهر و کوچه به کوچه در دو نوبت اقدام به ضدعفونی کردند و به ویژه محلات پرتردد و در حال حاضر نیز فاز سوم ضدعفونی ها ی محلات شروع شده است.
دبیرقرارگاه فاطمه الزهرا(س) اردبیل ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات ستاد تشکیل اکیپ و گروه هایی ست که در برخی محلات جهت تأمین مایحتاج خانواده ها وارد کار شدند و توسط این افراد مایحتاج خریداری و درب منازل تحویل داده می شود تا از رفت و آمدها جلوگیری و تا حدودی کاهش یابد.
وی اضافه کرد: بحث اطلاع رسانی و مطالبه گری نیز توسط کارگروهی در ستاد در حال انجام است و به صورت تقریبی این امر موجب شده که پنجاه تا شصت درصد مصوبات ستاد مبارزه با کرونا استان بر اساس این مطالب تصویب و در قالب بخشنامه صادر گردد.
این فعال فرهنگی به کارگروه رسانه ستاد سلامت اشاره کرد و اظهار داشت: هر شب یک مقام مسئول استان جهت اطلاع رسانی و یا هشدار مورد گفتگو قرار می گیرند و از شبکه استانی پخش می شود.
حسن زاده افزود: بحث دیگری که به تازگی پیگیر آن هستیم الزامات پس از کرونا است. اینکه بعد از این ویروس ما دچار چه مشکلات و آسیب هایی خواهیم شد. با اساتید و متخصصین وارد گفتگو شده ایم و به صورت یک روز در میان جلساتی تشکیل می شود و در مورد این معضلات بحث شده و راهکارهایی ارائه می شود.
این مقام مسئول یادآور شد: همچنین تا کنون پنج محموله اقلام خانگی و تغذیه بین نیازمندان توزیع شده است. ما در 12 محله حاشیه حدود 700 خانواده را شناسایی کردیم و با توجه به شرایط کنونی کشور و شیوع این ویروس در پنج نوبت اقلام توزیع شده که آخرین محموله در روز نیمه شعبان تحویل خانواده داده شد.
وی تصریح کرد: علاوه بر برنامه زنده تلویزیونی، لایو زنده فضای مجازی، نورافشانی شب نیمه شعبان از پشت بام مهدیه، هماهنگی ۵ نانوایی برای ارایه نان رایگان به مردم در حاشیه شهر، تهیه و توزیع تغذیه ویژه تقویتی برای بیماران کرونایی از دیگر اقداماتی بود که به مناسبت نیمه شعبان صورت گرفت.
حسن زاده با اشاره به تداوم حمایت از خانواده های نیازمند همزمان با ماه رمضان گفت: امیدوار هستم که بتوانیم در دو نوبت محموله ای نیز برای ماه مبارک تدارک ببینیم و البته طرح دیگری نیز برای این ایام مدنظر داریم از جمله طبخ 500 غذا به صورت روزانه و توزیع به عنوان سحری در این ایام در مناطق محروم و توزیع افطاری ساده به همت برخی از هیئات.