
سرویس معرفی: برنامه «ماه نشان» شب گذشته میزبان خانواده شهید سعید سیاح طاهری بود. در این برنامه هدیه قبیشی همسر شهید سیاح طاهری به همراه علیاکبر فرزند شهید و حبیب احمدزاده از دوستان و نویسنده آثار دفاع مقدس حضور داشتند و درباره فعالیت های فرهنگی این شهید بزرگوار گفت وگو کردند.
در ابتدای برنامه خانم قبیشی با بیان خاطراتی از روحیه و ویژگی اخلاقی شهید سیاح طاهری گفت: ایشان در زمان خواستگاری در بسیج عشایر اروندکنار آبادان بوده و میگفت این لباس بسیجی تا زمانی که جنگ وجود دارد بر تن من است؛ امروز در ایران و فردا در فلسطین و هر زمانی که احساس مسئولیت کنم میروم.
وی افزود: ازدواج ما در اوج سادگی و با همان لباس خاکی که برای انجام وظیفه بر تن داشت انجام شد و با یک ساک پر از کتاب و یک چمدان از وسایل، زندگی مشترکمان را شروع کردیم. شهید سیاح طاهری پس از 6 روز از ازدواجمان به ماموریتی در اهواز رفت و حتی من چهره ایشان را فراموش کرده بودم.
قبیشی اضافه کرد: اولین مجروحیت وی در سال 1360 در آبادان رخ داد و ایشان به شهر اصفهان برای درمان بازگشتند و پس از بهبود دوباره به منطقه باز میگردند و پس از چندین مجروحیت دیگر در 23 دی ماه 65 در عملیات «کربلای 5» بر اثر اصابت گلوله تانک از ناحیه صورت دچار جراحت شدید میشود.
همسر شهید سیاح طاهری ادامه داد: ایشان در عملیات «والفجر8» شیمیایی میشود و تا آخرین روز زندگی سرفهها و آثار آن ادامه داشته است و پس از 29 سال در 23 دیماه 94 به شهادت رسیدند.
وی اضافه کرد: پس از ازدواج و به دلیل حضور در عملیاتها و ماموریتهای بسیار حضورشان در جمع خانواده کم اما پربرکت بود.
طاهری: زندگی پدرم در راستای دغدغه انقلابی بود
در ادامه برنامه علیاکبر فرزند شهید طاهری درباره زندگی پدرش گفت: زندگی ایشان در راستای دغدغه انقلابی خلاصه میشد و ما در خانواده، عنوان همیشه رزمنده در زندگی را که کامل ترین عنوان بود برایش انتخاب کرده بودیم.
وی افزود: زمانی که تکلیف، دفاع مقدس و جهاد نظامی بود وارد میدان شد و زمانی که کار به جهاد فرهنگی و اجتماعی کشیده شد و باید به بازسازی و ساختن این کشور میپرداختیم ایشان دوباره پیش قدم شدند.
طاهری اضافه کرد: با وجود انتقال به تهران اما به دلیل فقر و مشکلات بنیادی و محرومیتهای زیادی که در خوزستان وجود داشت پدر آنجا را رها نکرد؛ کارشان با خوزستان، خرمشهر و همچنین آبادان گره خورده بود و حتی ماهی یک بار به خوزستان برای فعال کردن ظرفیت های فرهنگی و اجتماعی سفر می کرد.
وی افزود: پدر دغدغه معنوی داشت و معتقد بود باید روحیه مردم در اولویت باشد و به آنها روحیه و انگیزه داد و می گفت فعالیتهای عمرانی را دیگران انجام میدهند و ما باید دغدغه روحیه و انگیزه مردم را داشته باشیم.
طاهری تصریح کرد: پدر همواره به دنیال پیوند میان آرمان های جهادی دهه اول انقلاب و نسل امروزی بود.
احمدزاده: شهید سیاح طاهری تخریبچی میدان مین عصر حاضر بود
در ادامه برنامه حبیب احمدزاده گفت: درباره امثال سعید صحبت کردن کار سختی است و فقط باید به جا پای آنها نگاه کرد؛ حاج سعید همانند یک تخریبچی که در میدان مین معبرها را باز کرده، آدم را به سلامت عبور می دهد.
وی افزود: وی به درستی تشخیص داده بود که کجاها را رها کرده ایم و تمام تلاش خود را می کرد تا خلاءها را پر کند. ایشان به دلیل روحیه تحقیقی و بازرسی که داشت به درستی آسیبشناسی میکرد که در کجای کارمان می توانیم تاثیرگذاری بیشتری داشته باشیم.
احمدزاده ادامه داد: حاج سعید سعی می کرد تا نگاه و توجه ما به گروه هایی باشد که تاثیرگذاری بیشتری وجود دارد. کاری که کرد آن بود که تاکتیک ظاهری را عوض کرد و نتیجه گرفت.
وی در ادامه به بیان خاطره ای از فرهنگ کتاب خوانی و ترویج فرهنگ دفاع مقدس شهید سیاح طاهری پرداخت و گفت: حاج سعید در پنج استان مختلف به معلمان کتاب «دا» را تقدیم می کرد تا با خواندن و تعریف آن برای دانشآموزان علاوه بر رسیدن به فرهنگ دفاع مقدس راوی دوران دفاع مقدس رزمندههای دوران جنگ باشد و با بیشترین تعداد و کمترین تعریف تاثیرگذار حداکثری را داشته باشد.
احمدزاده ادامه داد: حاج سعید سیاح طاهری معتقد بود که کتابهای دفاع مقدس انسانساز هستند.
در پایان این گفتوگوی صمیمی و ساده، هدیهای از سوی تولیت آستان قدس رضوی به هدیه قبیشی همسر شهید سیاح طاهری تقدیم شد تا یک روز به صورت خادم افتخاری حرم امام رضا(ع) حضور داشته باشند.