
حلقه وصل: از دیدگاه قرآن و روایات، برزخ و قبر چیزی است که گاهی از آن به عالم قبر و گاهی از آن به عالم برزخ یاد میشود. برزخ در لغت یعنی چیزی که حایل بین چیزی و چیز دیگر باشد. از این رو به جهانی که میان دنیا و آخرت واقع میشود برزخ اطلاق میگردد؛ چنان که در آیاتی از قرآن، برزخ بیانگر فاصله میان دو دریاست. برزخ در اصطلاح حکمت، به همان عالم مثال اطلاق میشود، زیرا عالم مثال حدفاصل بین عالم عقل و عالم ماده است و در اصطلاح شریعت، فاصله میان مرگ تا قیامت کبری را گویند.
برزخ قیام و زندگی جدید و جهانی نو است؛ خواه گودالی از گودالهای دوزخ باشد، یا باغی از باغهای بهشت. پس برزخ معبر و دالان ورودی به قیامت و حشر اکبر است و انسان در ادامه مسیر زندگی دنیا وارد جهان برزخ میشود،
انتشارات ابراهیم هادی در ماههای اخیر کتابی را روانه بازار نشر کرده که در مدت کمی توانسته رضایت مخاطبان را جلب کند و بالطبع بازخوردهای زیادی را بابت آن دریافت کند. در ادامه این گزارش قصد داریم به معرفی کتاب «سه دقیقه در قیامت» بپردازیم.
* موضوع کتاب چیست؟
کتاب «سه دقیقه در قیامت» روایتی است از تجربیات یکی از مدافعان حرم که در جریان عمل جراحی برای لحظاتی(سه دقیقه) از دنیا میرود و سپس با شوک در اتاق عمل، دوباره به زندگی برمیگردد؛ اما در همین زمان کوتاه مواردی را دیده که درک آن برای افراد عادی سخت است.
در این کتاب که هویت راوی آن به صورت ناشناس باقی مانده است، به مسائلی همچون رسیدگی به اعمال و مسائلی مانند حبط (از بین رفتن اثر) عمل، آثار اعمال نیک، اهمیت نیت، ضرورت پرهیز از عادات زشت، جایگاه افراد در عالم برزخ و... پرداخته شده است.
در ادامه اطلاعاتی پیرامون کتاب «سه دقیقه در قیامت» آمده است:
در مقدمه کتاب سه دقیقه در قیامت امده است: «سال 1396 سفری به اصفهان داشتیم. آنجا از یک دوست عزیز که یکی از فرماندهان سپاه بود، شنیدم که ماجرای عجیبی برای همکارشان اتفاق افتاده. ایشان میگفت: همکار ما جانباز و از مدافعین حرم است. او در جریان یک عمل جراحی، برای مدت 3 دقیقه از دنیا میرود و سپس با شوک ایجاد شده در اتاق عمل، دوباره به زندگی برمیگردد. اما در همین زمان کوتاه، چیزهایی دیده که درک آن برای افراد عادی خیلی سخت است! همکار ما برای چند نفر از رفقای صمیمی، ماجرایش را تعریف کرد، اما خیلی نمیخواست ماجرایش پخش شود.
در ضمن، از زمانی که اتفاق افتاده و از آن سوی هستی برگشته، اخلاق و رفتار فوق العاده خوبی پیدا کرده! مشتاق دیدار این شخص شدم. تلفن تماس این شخص را گرفتم و چندین بار زنگ زدم تا بالاخره گوشی را برداشت. نتیجه چندین بار مصاحبه و چند سفر و دیدار و… کتابی شد که پیش روی شماست.
البته ساعتها طول کشید تا ایشان را راضی کنیم که اجازه چاپ مطالب را بدهند. در ضمن، شرط ایشان برای چاپ کتاب سه دقیقه در قیامت، عدم ذکر راوی ماجرا بود. در کتاب سه دققه در قیامت سعی بر اختصارگویی بوده است و برخی موارد که راوی راضی به بیانش نبوده را حذف کردیم».