به گزارش حلقه وصل، فروش فیش حج، خرید فیش حج، بازار سیاه و جولان دلالان در این حوزه امری است که همه با آن برخورد داشته ایم. بعد از وقوع فاجعه منا اعزام زائران ایرانی به حج عمره متوقف شد و این امر باعث شده که هم اکنون بیش از ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر پشت صفی حج عمره در کشور داریم و ثبت نامی جدید برای حج عمره نداریم.
این امر باعث رونق بخشی به بازار دلالان فروش فیش حج شده و این فیشها را به قیمتهای گزافی معامله میکنند و بسیاری از اوقات نیز ار دو طرف فروشنده و خریدار نیز متضرر میشوند. برای جلوگیری از این امر سازمان حج و زیارت سامانهای را برای واگذاری فیشهای حج طراحی کرده است تا جلوی این اقدامات سود جویان گرفته شود.
علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت در این باره گفت: برای تسهیل شرایط برای دارندگان فیشهای حج و نیز متقاضیان جدید، برنامه ریزی شده تا ثبت نام شدگانی که به هر دلیل استطاعت و یا توان سفر حج را ندارند یکبار فیش حج خود را از طریق سامانهای ویژه که بر روی سایت سازمان حج و زیارت فعال شده واگذار نمایند و کسانی که این استطاعت مالی و جسمی را دارند و متقاضی خرید این فیشها هستند بتوانند از این طریق آن را خریداری نموده و توفیق زیارت بیت الله الحرام را بیایند.
وی با بیان اینکه این اقدام فقط از طریق این سامانه ممکن است تا جلوی هر اقدام سودجویانه و دلالی گرفته شود، گفت: از این رو ثبت نام جدیدی نداریم و فقط افراد متقاضی میتوانند فیش کسانی که به هردلیل تمایل یا استطاعت حج را ندارند از طریق این سامانه خریداری کنند.
شرایط و نحوهی نقل و انتقال اولویت کارتهای ثبتنامی عمره
در شرایطی که با توجه به ازدحام افراد در صف اعزام به عمره مفرده امکان نامنویسی مجدد وجود ندارد و ازسوی دیگر اینکه عدم آگاهی لازم این ودیعهگذاران و نیز آنهایی که قصد تهیه اینگونه قبوض را دارند از شرایط نقل و انتقال، همواره موجب سوءاستفاده سودجویان از احساسات مذهبی مردم برای کسب منافع شده است، لذا سازمان حج و زیارت چکیدهای از ضوابط و دستورالعمل جاری نقل و انتقال اولویت کارتهای ثبتنامی عمره را که به کارگزاران زیارتی نیز ابلاغ شده است، با ذکر جزئیاتی از روند آن به شرح ذیل اعلام میدارد:
۱- کلیه دارندگان کارتهای ثبتنامی عمره مفرده میتوانند با مراجعه به یکی از دفاتر زیارتی مجاز در سطح استان و شهرستان محل سکونت خود نسبت به ارائه درخواست انتقال اولویت خود اقدام نمایند.
۲- دفاتر زیارتی چنانچه دارنده کارت ثبت نامی عمره (وفق ضوابط) راساً جهت انتقال اولویت خود فردی را درنظر نداشته باشد کارگزار نسبت به هماهنگی و معرفی فرد انتقال گیرنده (از بین متقاضیان سطح شهر وشهرستان مربوطه) وفق ضوابط و رعایت دستورالعمل اقدام مینماید.
۳- حضور همزمان انتقال گیرنده و دهنده بهمراه اصل مدارک (اصل شناسنامه، کارت ملی و قبض ودیعهگذاری) جهت انجام تشریفات انتقال از قبیل: تکمیل برگه درخواست و تنظیم تفاهم نامه و ... الزامی است.
۴- با توجه به فرآیند نقل و انتقال اولویت کارتهای ثبتنامی عمره مفرده و روانسازی کلیه مراحل آن و وجود دفاتر زیارتی مجاز در شهر و شهرستانهای محل سکونت افراد، این دفاتر بعنوان امین و مشاور هموطنان عزیز در امور نقل وانتقال قبوض، آماده ارائه خدمات لازم به هموطنان دراسرع وقت درچارچوب ضوابط ابلاغی (بدون نیاز به هیچگونه مراجعهای از سوی متقاضیان به دفاتر مدیریتهای حج و زیارت استانها) خواهند بود.
۵- به متقاضیان تأکید میشود از مراجعه به مراکزی غیر از دفاتر مجاز زیارتی، افراد واسطه و سودجو که خارج از فرآیندی که به آن اشاره شد و یا با تنظیم وکالت نامه که در صورت فوت شخص انتقالدهنده ابطال خواهد شد اقدام به خرید و فروش قبوض ثبت نامی حج مینمایند، جداً خودداری نموده و هرگونه درخواست را تنها از طریق دفاتر زیارتی مجاز در نزدیکی محل سکونت خود دنبال و پیگیری نمایند و به واسطه بهرهمندی از سود بالاتر در فروش و یا تخفیف بیشتر، فریب سودجویان و آگهیهای تبلیغاتی را برای واگذاری و یا تهیه اولویت تشرف در دیگر استانهای محل سکونت خود را نخورده و در اینخصوص صرفاً در قالب مراتب فوق اقدام نمایند.
۶- هرگونه هماهنگی، توافق و حتی تنظیم وکالت نامه در خصوص انتقال قبوض خارج از دستورالعملهای جاری سازمان حج و زیارت، هیچ تضمینی در پذیرش و تأیید روند انتقال قبوض را بدنبال نداشته و به لحاظ ماهیتی نیز قابل ابطال بوده و توسط این سازمان قابل پیگیری نخواهد بود و ضمن آنکه مشکلات عدیدهای را به انحای مختلف میتواند برای هریک از متقاضیان بعداً به دنبال داشته باشد.
۷- هرگونه تغییری در روند نقل و انتقال اولویتهای کارتهای ثبت نامی عمره در قالب اطلاعیههای سازمان حج و زیارت، از طریق پایگاه اطلاعرسانی این سازمان و نیز پرتالهای استانی و دیگر رسانهها اعلام خواهد شد.
اسامی و مشخصات دفاتر مجاز زیارتی در سایت سازمان به نشانی www.hajnews.ir قابل دسترسی است.