
حلقه وصل: این همایش به همت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه با همکاری مؤسسه نسیم گلشن آسمان هدایت سمنان به عنوان نخستین پیش همایش یک برنامه جهانی با عنوان همایش بینالمللی «200 سال خشونت، خیانت و خرافه فرقهای» که قرار است در دانشگاه شیراز برگزار شود در سمنان برگزار شد.
خجسته پور معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان در این همایش بیان داشت: تعامل ادیان و فرق مذاهب در ایران دو جانبه است. اکثریت واقلیت همدیگر را پذیرفته اند. اما عده ای اقلیت گرایی پیشه گرفته اند که ریشه آن سیاسی است تا دینی و به جای تعامل با اکثریت راه تعارض را در پیش گرفته اند. دین را جعل کرده اند چون ارزشمندترین چیز است. این همایش علمی است ان شاء الله مفید باشد.
حجت الاسلام دکتر رضا نژاد دبیر علمی همایش نیز وظیفه روحانیت را پاسخ گویی به شبهات دانست و گفت: دلیل پیش همایش، دویست ساله شدن تاریخ تولد باب است و برگزاری همایش های فرقه به این مناسبت است. در برابر آن همایش ها، قرار است همایش های علمی با این موضوع برگزار شود تا به مقابله به آن پرداخته شود. سمنان به خاطر واقعه ای که در بدشت رخ داد به عنوان اولین پیش همایش انتخاب شد. همایش اصلی به خاطر مبدا پیدایش در شیراز برگزار می شود.
رضا نژاد تصریح کرد: در این جلسه به این پرداخته می شود که در مقابل فنته ها باید چگونه برخورد کرد و علمای دین در مقابل آن ها چه اقداماتی انجام دادند. مرحوم آیت الله شیخ احمد شاهرودی خراسانی ۱۳۵۰، ایشان در سه زمینه کتاب های شایسته نوشته اند، ۱-در رد ادعاهای مسیحیان ۲- راهنمای دین در موضوع خاتمیت ۳- حق المبین در اثبات مهدویت و ابطال ادعاهای مهدویت.
وی افزود: مناظره این عالم با ملای بشرئی انجام می شود و او را بعد از شکست در مناظره از شهر شاهرود اخراج میکند. موضوعاتی که می توانند به عنوان موضوع تحقیقی،مطالعاتی و هنری رسانه ای در اختیار قرار گرفت تا به عنوان پیش همایشِ همایش اصلی به عنوان اطلاع رسانی و مقدمه باشد تا رخنه های این حوزه جبران شود.
دکتر اسکندری از مدیران فرق و ادیان وزارت اطلاعات در ادامه این نشست خاطر نشان کرد: در مورد ادوار بهائیت و امنیتی بودن یا فرهنگی بودن فعالیت های این فرقه صحبت شد. انشعاباتی که از درون اسلام شیعی بیرون آمدند مثل بهائیت، انجمن حجتیه و احمدالحسن یا فرقه هایی که از طریق یوگا ایجاد شده اند. این فرقه ها از طریق سرویس های اطلاعاتی ایجاد شده اند. فرقه ها بازوهای سرویس ها در مناطق هستند. جمعیت بهائیت از ۳۰۰۰۰۰ نفر به کمتر از ۱۰۰۰۰۰ نفر رسیده است.
حجت الاسلام کسائیان محقق و پژوهشگر نیز ماجرای این فرقه را در مهدیشهر تشریح کرد و افزود: از مخالفین با این فرقه می توان به شهید سید محمد مجتهدی، سید کاظم مجتهدی، سید شجاع موسوی و آیت الله زیارتی (دستور تخریب مشرق الاذکار مهدیشهر را صادر کرده است) در مهدیشهر اشاره کرد. بیش از صد شهید این شهر برای مبارزه با این فرقه داده است.
شاداب عسکری محقق و پژوهشگر فرق در ادامه نشست با بیان خاطره ای از زمان شاه خفت مسلمین در مقابل این فرقه را به زیبایی مطرح کرد.
وی در مورد حضور بهائیان در ارتش شاهنشاهی مطالبی مطرح و از نوشته شدن کتابی در این زمینه اطلاع دادند. بهائیان یادگرفته بودند که برای وصل شدن به قدرت و ثروت باید وارد ارتش شوند. این اتفاق از زمان رضا خان شروع میشود. آن ها که به شدت در قوانین خود از جنگ و تعارض منع شده بودند، در ارتش شاهنشاهی به درجات ارتشبد و سپهبد رسیدند. عمده این افراد بدون طی کردن درجات ارتشی به این جایگاه ها می رسیدند. ۱۸ ارتشبد بهایی در زمان پهلوی وجود داشت. در این دوره ها ۶۳ تیمسار و ۱۶ سپهبد همگی بهایی بودند. از آموزه های بهائیت جاسوسی است. آن ها خواسته یا ناخواسته جاسوسی می کنند.
لازم به ذکر است فدر پایان از خانواده های علمای مبارزه با این فرقه آیت الله سید میر علی احمد زیارتی و آیت الله شیخ احمد شاهرودی تجلیل شد.
گفتنی ست، پیش از برگزاری نشست تخصصی و علمی این همایش در شیراز قرار بر این است که نشستهای تخصصی به صورت پیش همایش در استانهای مختلف کشور برگزار شود که یکی از این استانها بر اساس برنامهریزیهای قبلی استان سمنان بوده است.