همزمان با سقوط رژیم پهلوی، دولت کارتر روند اتفاقات در ایران را با بُهت و حیرت دنبال میکرد و بیصبرانه به دنبال فرصتی برای گشودن ارتباط با انقلابیون و تثبیت جایگاه سابق خود در ایران بود. از سوی دیگر محمدرضاشاه که از ایران گریخته بود و دائماً تلاش میکرد به بهانه پیگیری روند درمان بیماری سرطانش به آمریکا برود، تبدیل به بزرگترین مشکل دولت کارتر شده بود.
کارگردان مجموعه مستند «تارکد» گفت: در حدود پنج سال اخیر تلاشهایی شده تا روایتهای غیرمستند درباره امیرانتظام شکل بگیرد که اگر به آن بهصورت مستند پرداخته نشود، امکان دارد این تصور بهوجود بیاید که جمهوری اسلامی به مجموعهای از آدمها ظلم کرده است.
مقال پی آمده، پژوهشی است معطوف به یک نوشتار تحریف آلود که در سالروز رحلت بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی، در فضای مجازی پخش شد.
مرور آنچه در روزهای منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی و سقوط سلطنت ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی سپری شده است، یادآور خاطرات شیرینی خواهد بود.
به نظر من آقای امیرانتظام به عنوان رهنموددهنده آمریکاییها- که در اسنادی این قضیه وجود دارد- و به عنوان یک فرد علاقهمند به آمریکا به آنها خط میدهد.
رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران نوشت: آيا بعد از مدتی علقههای سیاسی و پیوندهای عاطفی باقیمانده با خانوادههای منافقان و بهاییان، آیتالله منتظری را تحت تأثير قرار نداد؟