درست در بزنگاهها، عدهای از ضدانقلاب برای اینکه مردم را نسبت به حکومت بدبین کنند، دست به کشتهسازی میزنند؛ حربهای که از اغتشاشات سال ۷۸ به این طرف بسیار از آن استفاده کردهاند.
سردار فرهاد نظری گفت: آقای موسوی لاری (وزیر وقت کشور) دستور برخورد با دانشجویان را صادر کرد.
فرهاد نظری مسئولان دولت اصلاحات را برای روشن شدن وقایع 17 و 18 تیر کوی دانشگاه دعوت به مناظره کرد و گفت: به دنبال آن وقایع ۲۰ سال خانه نشینی و حصر نانوشته و غیرقانونی را برای من ایجاد کردند.
پورمختار گفت: مسئول دفاع از بچههای ناجا در دادگاههای نظامی بودم.وقتی که بنده به این پروندهها ورود کردم، دیدیم که حقیقتاً اینگونه نیست که این افراد مقصر باشند. بالاخره فضا، فضای سنگینی بود.
18 تیرماه 78 یکی از آنها است، روزی که هنوز هم بعد از گذشت نزدیک به 2 دهه از آن ابعاد تازهای از آن منتشر میشود، ابعادی که ردپای جنبش دانشجویی در آن دیده میشود، ردپایی که جنس آن از نوع «انقلاب دوم» نیست و بهمراتب پیچیدگیهای ظریفتری دارد. پیچیدگی که باعث شده است تفسیرهای متفاوتی از آن برجای بماند.
فتنه 18 تیر 78 براساس خاطرات افراد دخیل در آن و البته تاکید مقام معظم رهبری اولین گام از برنامه بلندمدت براندازی در کشورمان بود. فتنهای که دو ویژگی مهم داشت؛ اولین وجه خاص این فتنه شروع آن از دانشگاه بود. تا قبل از این ماجرا روندها و کنشهای سیاسی در کشور در محافل سیاسی طرحریزی میشد، ولی این فتنه هم با محوریت دانشگاه رخ داد و هم عوامل میدانی آن دانشجو بودند.
بعد از فراز و نشیبهایی که حوادث تلخ 18 تیر سال 78 در کوی دانشگاه به همراه داشت، فرهاد نظری، فرماندهی وقت نیروی انتظامی تهران بزرگ، در کتابی با عنوان «برای تاریخ» تا جایی که مسائل امنیتی و اطلاعاتی اجازه داده است، به روشنگری در باب فتنه 18 تیر پرداخت.
مرتضی طلایی این هفته در برنامه «دست خط» از ناگفتههای خود در دوران رئیس پلیسی تهران بزرگ و بویژه چگونگی تعامل با دانشجویان کوی دانشگاه در سالگردهای ۱۸ تیر سخن خواهد گفت.
سلسله نشستهای «تنها مسیر» با سخنرانی حجتالاسلام علیرضا پناهیان در مسجد کوی دانشگاه تهران برگزار میشود.
کتاب «از تبار آسمان: زندگینامه و خاطرات شهید سید محمود موسوی» (از شهدای درگیری با گروهک پژاک) از سوی دفتر نشر معارف منتشر شد و هفته آینده در فروشگاههای محصولات فرهنگی سراسر کشور توزیع می شود.