«همایش جمعیت جوان برای قدرت ایران» با حضور سید حسین موسوی نویسنده کتاب مثبت3 در قزوین برگزار و در خلال این مراسم از پوستر پویش کتابخوانی مثبت 3 نیز رونمایی شد.
در حوزه جمعیت با دو مفهوم متفاوت سالمندی فردی و جمعیت مواجه هستیم. سالمندی فردی به تعداد افراد بالای ۶۰ سال اشاره میشود که پدیدهای مثبت و نشانه افزایش امید به زندگی و احتمال بقا در سنین سالمندی است.
وزیر نفت با بیان اینکه گازرسانی در دولتهای یازدهم و دوازدهم به روستاها ۲.۵ برابر شده و از ۱۴ هزار روستا به ۳۵ هزار روستا رسیدهایم گفت: ۹۵ درصد جمعیت کشور تحت پوشش شبکههای گازرسانی قرار دارند.
وزیر بهداشت گفت: امروز فراتر از انتظار ما، 10 درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل میدهند و برآورد می شود که تا سال 1420، جمعیت سالمند کشور دوبرابر میشود که بسیار تکان دهنده است.
یک فعالی رسانه در صفحه شخصی خود در توییتر با انتشار تصاویری مطالبی را در خصوص خطر پیر شدن جمعیت ایران منتشر کرد.
دبیر مجمع فعالان جمعیت گفت: در صورت پیشروی روند کاهش جمعیت کشور، ما در سال ۱۴۳۰ پیرترین کشور منطقه خواهیم بود!!! و در سال ۱۴۸۰ به میزان جمعیت ۳۰ میلیون نفر خواهیم رسید!! اما فاجعه در جایی است که بدانیم ۴۲ درصد این جمعیت، بالای ۶۵ سال سن خواهند داشت!
دانشیار گروه جمعیتشناسی دانشگاه تهران گفت: سیاستهای کلی جمعیت متاسفانه در جریان اجرای برجام به حاشیه رفت و هیچ مسؤولی به آن توجه ندارد.
امروزه شاخص سالمندی نشان از افزایش پدیده وابستگی است و درصد گروه سنی بالای ۶۵ سال ایران طی سه دهه اخیر از ۳٫۱ به ۶٫۱ درصد رسیده و نزدیک به دو برابر شده است. معمولا در آمارهای وزارت بهداشت، سالمندی بر اساس ۶۰ سال و در آمارهای سازمان ثبت احوال، بر مبنای ۶۵ سال ذکر میشوند. پیشبینیها حاکی از آن است که در سال ۱۴۲۹ درصد گروه سنی بالای ۶۰ سال ایران که هم اکنون بیش از ۹٫۲ درصد است، به حدود ۳۰ درصد برسد که در مقایسه با میانگین دنیا و آسیا بیشتر خواهد بود.