اصلاح طلبان در سالهای ۷۸ و ۸۸ تمام قد از فتنه گران دفاع کردند و حتی برخی فعالین اصلاح طلب از اعضای فعال در فتنه بوده و بعضا در کف خیابان نیز حضور داشتند.
سردبیر سابق روزنامه رسالت گفت: در دو نبرد نرم تیر ٧٨ و انتخابات ٨٨ شاهد غلبه رسانههای انقلاب بر رسانههایی بودیم که میخواستند اخلال در ذهن مردم ایجاد کنند.
مستند کوتاه و دیدنی "طراحی ناکام" که روایتی است از موقعشناسی مردم در پایان دادن به فتنه 78 و فراری شدن پادوهای آمریکا در کشور.
سردار فرهاد نظری گفت: آقای موسوی لاری (وزیر وقت کشور) دستور برخورد با دانشجویان را صادر کرد.
فرهاد نظری مسئولان دولت اصلاحات را برای روشن شدن وقایع 17 و 18 تیر کوی دانشگاه دعوت به مناظره کرد و گفت: به دنبال آن وقایع ۲۰ سال خانه نشینی و حصر نانوشته و غیرقانونی را برای من ایجاد کردند.
هرچند برخی فرمولها ممکن است کلیشه باشند ولی الزاما تکراری یا تاریخ مصرف گذشته نیستند و بنا به فراخور زمانه به روز میشوند. فرمول نفوذ چندین ساله آمریکاییها برای ایجاد ناامنی و در ایران مخصوصا پس از انقلاب شاید تکراری به نظر میرسد ولی فرمولی واحد را با ویژگیهای منحصر به فرد خود می بینیم.
«در جلسه شورای عالی امنیت ملی خبر دادند که جمعی (اشوبگران) به سوی ریاست جمهوری در حال حرکت هستند، سرلشکر صفوی فرمانده وقت سپاه در آن جلسه اعلام کرد که خیابان جمهوری خط قرمز ماست و هیچ کس حق ندارد از خیابان جمهوری پایینتر برود.»
پورمختار گفت: مسئول دفاع از بچههای ناجا در دادگاههای نظامی بودم.وقتی که بنده به این پروندهها ورود کردم، دیدیم که حقیقتاً اینگونه نیست که این افراد مقصر باشند. بالاخره فضا، فضای سنگینی بود.
18 تیرماه 78 یکی از آنها است، روزی که هنوز هم بعد از گذشت نزدیک به 2 دهه از آن ابعاد تازهای از آن منتشر میشود، ابعادی که ردپای جنبش دانشجویی در آن دیده میشود، ردپایی که جنس آن از نوع «انقلاب دوم» نیست و بهمراتب پیچیدگیهای ظریفتری دارد. پیچیدگی که باعث شده است تفسیرهای متفاوتی از آن برجای بماند.
فتنه 18 تیر 78 براساس خاطرات افراد دخیل در آن و البته تاکید مقام معظم رهبری اولین گام از برنامه بلندمدت براندازی در کشورمان بود. فتنهای که دو ویژگی مهم داشت؛ اولین وجه خاص این فتنه شروع آن از دانشگاه بود. تا قبل از این ماجرا روندها و کنشهای سیاسی در کشور در محافل سیاسی طرحریزی میشد، ولی این فتنه هم با محوریت دانشگاه رخ داد و هم عوامل میدانی آن دانشجو بودند.
دو طرف حقیقی مناظره هم تکمیلکننده محتوا مناظره محسوب میشدند. یکی در جایگاه دانشجویی و دیگری در جایگاه مسئول ارشدسیاسی در آن زمان فعالیت میکردند.
بعد از فراز و نشیبهایی که حوادث تلخ 18 تیر سال 78 در کوی دانشگاه به همراه داشت، فرهاد نظری، فرماندهی وقت نیروی انتظامی تهران بزرگ، در کتابی با عنوان «برای تاریخ» تا جایی که مسائل امنیتی و اطلاعاتی اجازه داده است، به روشنگری در باب فتنه 18 تیر پرداخت.