توجه به نوع مراودات تهران با افغانستان نشان میدهد که جمهوری اسلامی ایران در حال «تمرین دولت داری» با مردان سیاسی جدید در کشور همسایه است.
اگر در تصویر عوامانه، روابط خارجی را داد و ستد در نظر بگیریم، ایران در پرونده افغانستان در برابر دادههای خود ستاندههای متناسبی -و البته با فاصله از مطلوب-داشته است.
برای نخستین بار از زمان آغاز حکومت طالبان در افغانستان، یک هیات دیپلماتیک هند روز پنجشنبه وارد کابل شد و با مقامات طالبان دیدار کرد.
رئیس جمهور سابق افغانستان و سفیر روسیه در کابل درباره آخرین تحولات افغانستان و تحکیم روابط دو کشور بحث و تبادل نظر کردند.
رئیس سابق سنای افغانستان از شخصیتها و جریانهای سیاسی این کشور خواست تا برای تشکیل دولت فراگیر زیر چتر طالبان گفتوگو کنند.
رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان در دیدار با هیئت طالبان در قطر گفت که اعلام عفو عمومی از تلفات بزرگ جانی و مالی در افغانستان جلوگیری کرد.
وزیر خارجه طالبان در دیدار با مشاور امنیت ملی پاکستان با تاکید بر اینکه راه ترانزیت پاکستان به آسیای مرکزی باز شده است خواستار ارائه تسهیلات طرف پاکستانی برای تجار افغانستان شد.
پیش از ورود وزیر خارجه طالبان به تهران برخی محافل از احتمال برگزاری یک کنفرانس سیاسی میان سران طالبان و طرفهای درگیر در افغانستان ازجمله احمد مسعود و محمد اسماعیلخان با حضور حامد کرزای خبر دادند.
سفیر ایران در کابل گفت: در صورت فراگیر بودن دولت طالبان، ایران این گروه را به رسمیت شناخته و دیگران را نیز تشویق خواهد کرد که اقدام مشابهی انجام دهند.
معاون سخنگوی طالبان گفت که رسانههای خارجی درباره افغانستان سیاه نمایی میکنند و واقعیتهای خوب دولت طالبان را نادیده میگیرند.
«حامد کرزای»، به اظهارات اخیر وزیر امر به معروف و نهی از منکر طالبان واکنش نشان داد و به طالبان توصیه کرد به فکر وحدت باشند.
«مارکوس پوتزل» نماینده دولت آلمان در امور افغانستان از سفر خود به کابل طی هفتههای پیش رو و گفتگو با طالبان خبر داد.
نخست وزیر انگلیس در جلسه مجلس عوام گفت که نمیتوانیم "یک چک کاملا سفید برای دولت طالبان بنویسیم، ما باید اطمینان حاصل کنیم که افغانستان به پناهگاهی برای تروریسم و کشور مواد مخدر نمیشود. "
وزیر امور خارجه روسیه در نشست مسکو از طالبان خواست تا به کشورهای ثالث اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه و منطقه را ندهند.
سخنگوی وزارت خارجه طالبان ضمن استقبال از استعفای زلمای خلیلزاد، نماینده آمریکا در امور افغانستان، از این تغییر استقبال کرده و نسبت به بهبود روابط کابل و واشنگتن ابراز امیدواری کرد.
سردبیر روزنامه رای الیوم در تحلیلی به بررسی طرح آمریکا برای ایجاد فتنههای فرقهای در افغانستان پرداخته است که ممکن است نمونههای اولیه این فتنه حملات به مساجد شیعه و سنی در افغانستان باشد.
رسانه های افغان از سفر عبدالسلام حنفی معاون نخست وزیر دولت موقت طالبان در راس هیئت همراه به ازبکستان خبر دادند.
گروه تروریستی داعش مسئولیت حمله انتحاری روز جمعه علیه یک مسجد شیعیان در قندهار افغانستان را برعهده گرفت.
سفیر پاکستان در کابل میگوید صلح، ثبات و امنیت در افغانستان اولویت هستند و همه این موارد با حضور طالبان ارتقا یافتهاند.
نشست فوقالعاده مجازی گروه ۲۰ قرار است فردا (سه شنبه) در مورد افغانستان برگزار شود.