مستند «ژنرال» به کارگردانی و تهیه کنندگی محمد طالبی روز جمعه ۲۶ آذر ساعت ۲۰ از شبکه پنج سیما تماشایی میشود.
سیدمصطفی موسویتبار کارگردان مستند «آیتالله» ضمن اشاره به ویژگیهای این مستند از سوءتفاهمها و برداشتهای غلط درباره آیتالله خویی بهعنوان یکی از چهرههای شاخص تاریخ معاصر گفت.
محسن اردستانی کارگردان مستند «لشکر زینبی» که شب گذشته با روایتی متفاوت از دیدارهای رهبر انقلاب با خانواده شهدا روی آنتن تلویزیون رفت، درباره تجربه ساخت این مستند به ارائه توضیحاتی پرداخت.
وحید فرجی کارگردان مستند «محسن ژاپنی» عنوان کرد که این فیلم روایتی از حضور محسن میرزایی و مهاجران در جنگ ایران و عراق است.
خیلی از پزشکان و پرستاران حتی دو هفته به صورت مستمر بود که خانوادههایشان را ندیده بودند و فقط از طریق تماس تصویری با آنان در ارتباط بودند.
حامد بامروتنژاد از مسئولان جشنواره فیلم «عمار» از درگذشت حامد جلالی کاشانی از فعالان جوان حوزه مستندسازی بر اثر بیماری «کرونا» خبر داد.
کسانی که مستند «حرمسرای اشرف» را دیدند درگیر تتناقضی اساسی شدند؛ آیا کسی که ازدواج را غل و زنجیری برای اعضا سازمان میداند، چرا با راهاندازی حرمسرا شرافت زنان را لگدمال میکند؟
آیین افتتاحیه سیزدهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» با حضور جمعی از مستندسازان و علاقهمندان سینمای مستند در پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.
یک چهره سینمایی کشورمان خواستار حضور سلبریتیها در سینمای مستند شد و تأکید کرد که این آدمها میتوانند باعث مراجعه مردم به سینمای مستند بشوند!
طی احکامی از سوی حسین انتظامی، معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی، دبیر جشنواره فیلم فجر، مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ومدیرعامل موزه سینما معرفی شدند.
محسن استادعلی معتقد است سینمای مستند نگرش متفاوتی به سینما دارد که اتفاقاً در حوزهی اجتماعی قابل توجه است و جای هیچ فیلمسازی را نیز در جشنواره فجر تنگ نمیکند!
مرتضی رزاقکریمی گفت: تعداد سیمرغها نسبت به سال گذشته کاهش پیدا نکرده است. سال گذشته سه سیمرغ و امسال هم سه سیمرغ در بخش مستند اهدا خواهد شد.
محمد جعفری مستندساز و منتقد سینمای ایران اعتقاد دارد که معتبرترین جشنوارههای سینمایی دنیا مدیون مستندسازان هستند، چرا که فیلم مستند باعث اعتبار و رونق جشنوارهها میشود.
محمدحسن دامنزن گفت: «هر جشنواره سینمایی که میخواهد شان و اعتباری به دست آورد، بخشی را برای نمایش آثار مستند در نظر میگیرد. به همین خاطر تردیدهایی که برای حضور فیلم های مستند در جشنواره فجر وجود دارد، قابل هضم نیست و به نظر میرسد فیلمسازان سینمای داستانی این حضور را برنمیتابند!»
بهترین پژوهشگر نهمین جشنواره بینالمللی سینماحقیقت معتقد است که نگاه جشنواره فیلم فجر به آثار هنری بویژه سینمای مستند کلیگراست.
کمیل سوهانی که با فیلم مستند «مادرکشی» جایزه بهترین پژوهش را در نهمین دوره جشنواره بینالمللی سینماحقیقت دریافت کرد، معتقد است که پژوهش اساس کار و برگ برندهی سینمای مستند بوده و حذفشدنی نیست.
شنیدهها حاکی از آن است که از میان آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره بیشترین کارها مربوط به مستندهای پرتره یا به عبارتی شخصیتمحور با حدود 20 عنوان بودهاند. مسعود کیمیایی، عباس یمینیشریف و غلامحسین ساعدی از جمله شخصیتهایی هستند که مستندهایشان از صافی هیات انتخاب جشنواره رد نشده است.
کارگردان مستند «رویاهای دم صبح» معتقد است با توجه به جایگاهی که سینمای مستند در عرصهی سینمای ایران به دست آورده است، در سالهای آینده آثار مستند هم میتوانند در بخش «سودای سیمرغ» جشنواره فجر با فیلمهای سینمای داستانی رقابت کنند.