حزب اعتدال و توسعه که در اذهان عمومی به عنوان حزب حامی رئیسجمهور روحانی شناخته میشود در بیانیهای همسو با اصلاحطلبان و "تحریم خاموش انتخابات" اعلام کرد که برای معرفی نامزد به جمعبندی نرسیده است!
رئیس دفتر رئیسجمهور روحانی که عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه است در اظهاراتی مغایر با دموکراسی و منطق سیاست اظهار کرده است که حزب متبوعش نامزدی در انتخابات ندارد!
مشارکت انتخاباتی به کارنامه و محبوبیت نامزدها مربوط است یا به "مشروعیت نظام"!؟ مقام معظم رهبری طی بیاناتی در سال ۹۴ به این سؤال فلسفی پاسخ دادند.
توطئه "حمایت غیر رسمی" چگونه در امتداد تحریم خاموش انتخابات توسط چپها قرار میگیرد و هسته سخت اصلاحات چه اهدافی را برای آن معین کرده است؟
تنها چند ساعت پس از مناظرات انتخاباتی نامزدهای ریاستجمهوری؛ شاهد سیل بدگویی رجال ستادی اصلاحات علیه انتخابات و "مشارکت حداکثری مردم" بودیم.
یک فعال اصلاحطلب تأکید کرده است که مردم بر خلاف خواست اصلاحطلبان مبنی بر "تحریم خاموش" اما در انتخابات شرکت میکنند.
برخی چهرههای جناح چپ به دلیل "مهجوریت عقلانیت" هنوز متوجه نیستند که چالشهای سیاسی در بهار دموکراسی یعنی "انتخابات" یک پدیده طبیعی و حتی موجب قوام نظام سیاسی است نه سبب آبروریزی!
با وجود عزم عمومی هسته سخت جریان چپ برای "تحریم خاموش انتخابات" اما برخی افراد، احزاب و گروههای اصلاحطلب هستند که قصد کار انتخاباتی دارند و از صندوقهای رأی ناامید نیستند.
"اعتمادآنلاین"، از اقمار رسانهای حزب اعتماد ملی به تازگی در خبری تأکید کرد که بخشی از جریان اصلاحات در پی بررسی گزینههای موجود برای اعلام کاندیدا در انتخابات 1400 هستند.
رجلی که "رأی" را بر زمین بگذارد یعنی اسلحه را برمیدارد. فلذا دیگر هیچ حرفی از این فرد مسموع نیست. این قاعده شامل بیانیه آقای عارف که پیش از این، رسما انتخابات مجلس یازدهم را تحریم کرد نیز میشود.
سخنگوی حزب اعتدال و توسعه که پیش از این پیشنهاد "عارفسازی جهانگیری" در انتخابات را بصورت تلویحی مطرح کرده بود اخیراً تأکید کرد که اصلاحطلبان و اعتدالیون چارهای جز اتحاد ندارند.
اگرچه مشارکت بالا یک امتیاز است اما میزان مشارکت هرگز بیانگر مشروعیت نیست؛ بلکه مشروعیت انتخابات بسته به اجرای قانون است
دبیر یک تشکل اصلاحطلب درباره انتخابات ۱۴۰۰ گفته است: "اگر" گزینه ما تأیید صلاحیت شود در انتخابات شرکت میکنیم!