از آغاز به کار دولت سیزدهم، دیپلماسی اقتدار با بهره مندی از ظرفیت های گوناگون و متنوع کشورمان، به صورت جدی در دستور کار دولت قرار گرفته است.
ماهوارهبرِ سیمرغ سه محموله تحقیقاتی را با موفقیت به فضا پرتاب کرد. در این مأموریت، برای نخستین بار ۳ محموله به صورت همزمان به ارتفاع ۴۷۰ کیلومتری و با سرعت ۷۳۵۰ متر بر ثانیه پرتاب گردید.
دولت سیزدهم در حالی تا کمتر از یک ماه دیگر بر سر کار میآید که پروژههای کلان کشور به خصوص در حوزههای هستهای و فضایی با کمبودهای جدی روبهرو است .
سهولت اجرای پرتاب های فضایی با ماهوارهبر سوخت جامد، امکان ساده تر رسیدن به ضریب اطمینان مکانیکی بالا و قیمت نسبتاً ارزانتر از جمله دستاوردهای به کارگیری ذوالجناح در مسیر پرتاب های فضایی کشور خواهد بود.
ماهوارهبر سیمرغ گام نخست ایران برای انتقال ماهوارهها به مدار برگشت ناپذیر بیش از ۱۰۰۰ کیلومتری از سطح زمین است که علاوه بر تأمین عمرهای بسیار بالاتر برای آنها، زمان پوشش دهی ماهواره ها بر کشور را نیز به نحو چشمگیری میافزاید.
فیلم منتشره از دوربینهای نصب شده روی ماهوارهبر سیمرغ نشان میدهد که ماهوارهبر در پرتاب، جدایش مرحله اول و فعال شدن موتور مرحله دوم، کاملا دقیق و درست عمل کرده است.
ماهواره بر سیمرغ شامگاه یکشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ ماهواره "ظفر" را با موفقیت به فضا پرتاب کرد. اهداف تحقیقاتی مد نظر از این پرتاب محقق شده است و بهینه سازیهای لازم جهت پرتاب آتی انجام خواهد شد.
ماهوارهبر ظفر بهسرعت موردنیاز برای تزریق ماهواره در مدار ۵۲۰کیلومتری نرسید و نسخه دوم ماهواره ظفر، با تکمیل ماهوارهبر سیمرغ در خرداد سال آینده به فضا پرتاب میشود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به دلایل نرسیدن ماهواره "ظفر۱ "به مدار از پرتاب ماهواره "ظفر ۲" در خردادماه خبر داد.
آخرین جزئیات پرتاب ماهواره بر سیمرغ، ماهواره «ظفر» از زبان سخنگوی فضایی وزارت دفاع را مشاهده کنید.
این فیلم در واقع مربوط به شلیک موشک ماهوارهبر پروتن (proton) متعلق به کشور روسیه است.
ایران برای تسخیر فضا و دستیابی به مدارهای با ارتفاع بالا از سطح زمین، گام های منسجم تری را برداشته و قرار است به زودی ماهواره های ایرانی یکی پس از دیگری به فضا ارسال شوند.
استفاده از سوخت جامد، نگهداری موشکهای ماهوارهبر را آسانتر کرده و با توجه به ویژگیهای فنی خود، حالا ماهوارهبرهای نسل جدید ایرانی بسیار سریعتر و مداومتر برای پرتاب آماده خواهند شد.
در برنامه فضایی همه کشورهای دنیا ازجمله کشورما، در کنار موفقیتها، گاهی شکستهایی نیز به چشم میخورد که شاید بیشتر از پیروزی به چشم بیاید و سوالاتی را در اذهان ایجاد کند.
سخنگوی گروه فضایی سازمان هوافضای وزارت دفاع گفت: سریر و سروش نسل بعدی ماهوارهبرهای ایرانی خواهند بود.
رئیس سازمان فضایی ایران پرتاب ماهواره ظفر و قرار گیری این ماهواره در مدار زمین را جهشی قابل توجه در دستیابی ایران به فناوری فضایی عنوان کرد.