فیلمهای سینمایی «تک تیرانداز»، «یدو»، «منصور» و «مصلحت» که جزو بهترینهای جشنواره فیلم فجر بودند، در دهمین دوره جایزه سینمایی ققنوس برگزیده شدند.
مراسم اختتامیه نهمین هماندیشی سینما انقلاب و جایزه سینمایی ققنوس شامگاه چهارشنبه در مجموعه یادمان شهدای هفتم تیر برگزار شد.
مراسم اختتامیه نهمین هماندیشی سینما انقلاب و اهدای جایزه ققنوس امشب در مجموعه سرچشمه برگزار میشود.
مسئول موسسه صدرا در این نشست گفت: هنر متعالی صدای مستضعفان عالم است. مستضعف کسی است که با محرومکردن او از عدالت، به ضعف کشیده شده است. مستضعف به معنای ضعیف نیست بلکه یعنی کسی که به ضعف کشیده شده است.
اختتامیه بزرگ جشنواره هنری «خط 57» امروز سه شنبه پنجم شهریورماه با معرفی برگزیدگان در یاسوج برگزار می شود.
جشن بزرگ ۳۰ سال زعامت امام خامنه ای(مدظله) دوشنبه ۲۰ خردادماه با سخنرانی دکتر هدایت خواه در سینما انقلاب یاسوج برگزار می شود.
هشتمین محفل هماندیشی سینمای انقلاب بعد از روزهای اکران، نقد و بررسی فیلمها و همفکری منتقدین و صاحبنظران، فیلمهای برتر خود برای دریافت هشتمین جایزه سینمایی ققنوس را معرفی کرد.
حسن عباسی در ادامه سخنرانی به یک پدیده ناهنجار در جشنوراههای اخیر اشاره کرد و گفت: در جشنواره سال چهلم انقلاب با یک پدیده ناهنجار روبرو هستید که همه از آن گریزان هستند و انگشت اتهام را به سمتش گرفتهاند و آن را نکوهش میکنند. و آن این است که از کارگردان گرفته تا بازیگران و سایر عوامل، وقتی که میخواهند وارد فضای جشنواره و قدم زدن روی فرش قرمز شوند، ادای بازیگران غربی، در مراسم کن و اسکار را در میآورند.
این نماینده مجلس در ادامه به بعضی از سخنان حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری درباره سینما اشاره کرد و گفت: سینما صرفاً فضایی برای سرگرمی خانوادهها نیست. سینما یک دانشگاه است. آیا در این 40 سال، توانستیم سینما را تبدیل به یک فضای آموزشی کنیم؟
امام جمعه شهرستان پارس آباد گفت: عشایر همواره در طول تاریخ مدافعان مرز و بوم ایران اسلامی بودهاند و در پیروزی انقلاب اسلامی نقش چشمگیری داشتند.
میلاد دخانچی: در وضعیت کنونی سینما، تمایز بین اصولگرا و اصلاحطلب از بین رفته است و نمیتوانید فیلمی را به طور قطع مرتبط با یک جریان بدانید و این اصلاً خبر خوبی نیست.
زهتابچیان در ادامه به سیاسی دانستن فیلم و مخالفت آن با برجام از سوی بعضی منتقدان واکنش نشان داد و گفت: اصلاً آن زمانی که ما فیلمنامه را نوشتیم، از برجام خبری نبود. ولی به قدری فیلم دیر ساخته شد که تقارن زمانی اتفاق افتاد. بعضی حرفهای فیلم قبلاً حرف روز نبود، آنها حرفهای آینده بودند که الان به آن رسیدهایم.
«مجمع نویسندگان و منتقدان سینمای انقلاب» طبق رسم چندسال اخیر خود با برگزاری یک نظرسنجی از میان منتقدان و روزنامهنگاران فرهنگی دست به انتخاب آثار برتر جشنواره سیوهفتم فیلم فجر زده است که بر این اساس «شبی که ماه کامل شد»، «ماجرای نیمروز؛ رد خون» و «سرخپوست» در رتبه های اول تا سوم قرار گرفتند.
سینما یکی از آن هنرهایی است که به شدت از انقلاب متأثر شد و به یاری آن آمد.در آینده و در چهل ساله دوم، قرار نیست تجربههای گذشته را تکرار کنیم.
مراسم اختتامیه این جشنواره که ۷ سال از عمر خود را سپری میکند و همواره پس از پایان جشنواره فیلم فجر، ماهیت اصلی این جشنواره که انقلابی بودن است را در قالب هم اندیشی سینما انقلاب مجزا بیان میدارد، امشب در تالار اندیشه حوزه هنری در حال برگزاری است.
در تقسیمبندی حوزههای ادبیات فارسی قطعا یکی از شاخصترین آنها ادبیات انقلاب و دفاع مقدس خواهد بود که باتوجه به سبقه هشت سال دفاع مقدس، گنجینهای تمامنشدنی را تشکیل میدهد. خوشبختانه در این حوزه از همان اوایل انقلاب اسلامی هنرمندان و نویسندگان متخصص و متعهدی ورود پیدا کردند که نتیجهاش خلق آثار شاخصی شد که همه با آنها آشناییم اما این آثار کمتر به تصویر درآمدند!
میزان فروش و استقبال مخاطبان فیلمهای 5 سال اخیر حوزهی هنری نشان میدهد هر فیلم به طور متوسط تنها 75 هزار مخاطب داشته است!
معاون سینمایی حوزه هنری با اشاره به لزوم عکسالعمل سریع سینماگران انقلاب درباره موضوعات مختلف، گفت: سینماگران انقلاب در تولید آثار عکسالعمل سریع را در دستور کار قرار دهند.
در دومین روز از ویژه برنامه پرتره وحید جلیلی با سید حسین حسینی پیرامون ویژگی های سینمای انقلاب و شخصیت کارگردان فقید سینما، فرج الله سلحشور به گفتگو خواهد نشست.
ماجرای نیمروز یک روایت سینمایی از برههی حساس و پرآشوب دهه 60 جامعه معاصر خودمان است. روایتی که اینقدر شورانگیز و پلیسی-معمایی است که منِ مخاطب حتی اگر هیچ اطلاعات تاریخی از 30 خرداد تا 19 بهمن 1360 هم نداشته باشم، با خودش همراه میکند و به هیجان میآورد.