نماینده ویژه سابق آمریکا در افغانستان گفت: با وجود اصرار به بایدن برای نگهداشتن سربازان تا زمان فراهم شدن شرایط مناسب، رئیس جمهور آمریکا تصمیم به خروج از افغانستان گرفت.
سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد در واکنش به اظهارات اخیر اشرف غنی رئیس جمهور فراری این کشور گفت که او باید از مردم افغانستان معذرتخواهی میکرد.
نماینده سابق آمریکا در امور افغانستان اظهارداشت که جنگ پیشرفتی نداشت و آمریکا درباره شرایط افغانستان مرتکب اشتباه شد در حالی که میتوانست خروج نیرو از این کشور را مشروط کند.
سفر غیرمنتظره نماینده ویژه سابق آمریکا در امور افغانستان به قطر و دیدارهای مخفیانه او گمانهزنیهایی را درباره چرایی این سفر بدنبال داشته است.
فرستاده ویژه سابق آمریکا در امور افغانستان گفت: به افغانستان پشت کردیم و کارهایی را که میبایست انجام دهیم انجام ندادیم.
زلمی خلیلزاد نماینده ویژه سابق دولت آمریکا از دولت بایدن خواست تا برای جلوگیری از فروپاشی افغانستان با طالبان تعامل داشته باشد.
فرستاده پیشین آمریکا برای افغانستان گفت که رئیس گروه تروریستی القاعده ممکن است در افغانستان باشد.
خلیلزاد در گفتگویی تاکید کرد: «ما، متقاعد شدهایم که طالبان به شبکه القاعده اجازه طرح و عملیات از خاک افغانستان را نمیدهد، هرچند میان طالبان و آمریکا اعتمادی وجود ندارد.»
شبکه خبری «سیانان» اعلام کرد که سخنرانی اخیر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا بدترین سخنرانی ریاست جمهوری او بود که ادعاهای نادرست بسیاری را مطرح کرد.
نماینده آمریکا در امور افغانستان شامگاه سهشنبه گفت که باقی ماندن نیروهای آمریکایی در افغانستان به نفع ما نیست
یک اندیشکده آمریکایی از حضور نمایندگان آمریکا و ایران بر سر مسائل افغانستان در جریان یک نشست مجازی خبر داده است.
اعلام آتشبس سه روزه طالبان و دولت افغانستان در روزهای عید فطر با استقبال گستردهای روبرو شده و اشرف غنی نیز از تسریع آزادی زندانیان این گروه خبر داده است.
شماری از رهبران سیاسی افغانستان خواهان ایجاد یک مرجع با صلاحیت برای رهبری روند صلح و همچنین و امور مهم این کشور شدند.
یک نشریه آمریکایی توافق اخیر میان آمریکا و طالبان افغانستان را «شرمآور» و مصداق عقبنشینی کامل در برابر این گروه توصیف کرده است.
رئیس جمهور آمریکا و معاون سیاسی طالبان افغانستان روز سهشنبه تلفنی با یکدیگر گفتوگو کردند.
وزیر دفاع آمریکا روز دوشنبه گفت که توافق صلح با طالبان گام نخست پایان جنگ در افغانستان است.
توافقنامه آمریکا و طالبان پس از ۱۱ دور مذاکرات، توسط «زلمی خلیل زاد» به نمایندگی از دولت واشنگتن و « ملا عبدالغنی برادر» به نمایندگی از طالبان افغانستان، در پایتخت قطر بهطور رسمی امضا شد.
ترامپ احتمالاً بر این باور است همانگونه که با ایران در برجام، با چین در توافق تجاری و با کره شمالی در مسائل هستهای برخورد کرده این بار نیز میتواند با گروه طالبان برخورد کند.
توافقنامه میان آمریکا و طالبان یک مقدمه و سه بخش دارد. بخش نخست آن به خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان پرداخته و بخش دوم آن، بر عدم استفاده از خاک افغانستان در برابر آمریکا و متحدانش تأکید کرده است.