«مطرب» با ۳۸ میلیارد و ۵۴۳ میلیون تومان بیشترین فروش را در گیشه سینمای ایران تجربه کرده است اما آیا آنطور که مجله «فوکوس» مدعی شده، پرفروشترین فیلم ادوار سینمای ایران است؟
سینمای کشور با وجود نزدیک شدن به پایان سال فروش خوبی را پشت سر میگذارد.
با توجه به آمار فروش فیلمها و تعداد مخاطبان این نتیجه میرسیم که فیلمهای موفق پاییز همانطور که انتظار میرفت «ماجرای نیمروز:رد خون» و«مطرب» بودند. «آخرین داستان» و «منطقه پرواز ممنوع» شگفتی آفریدند و بسیار موفقتر از حد انتظار ظاهر شدند.
اینکه «مطرب» به عنوان پرفروش ترین فیلم سال در جایگاهی بالاتر از حتی تگزاس و ایکس لارج و چهار انگشت قرار میگیرد بدون شک حاوی پیام مهمی برای مدیران فرهنگی کشور است. مدیرانی که سالنهای سینمای حوزه هنری سازمان تبلیغات را در اختیار این فیلم ها قرار میدهند تا در سود فروش آنها شریک شوند.
فروش فیلمهای سینمایی در حال اکران نشان میدهند که فیلمهای کودک و نوجوان در مجموع میتوانند با فیلمهای اجتماعی و کمدی رقابت کنند.
مسخرهباز چیزی جدی برای عرضه ندارد و مثل بسیاری از فیلمهای نسل جوان این سالها، نداشتن نگاه جامعهشناسی خود را از جامعهی ایران پشت زرق و برق جعلی پنهان میکنند.
برهنگی، آبجو، رقص و مقداری مشتهیات دیگر، «من و تو» بهترین شبکه، «شماعیزاده» بهترین خواننده، «مطرب» بهترین فیلم و «گزارش یک میهمانی» بهترین تئاتر است.
«مطرب» از تعلل نهادهای فرهنگی که چند دهه است با بودجه بیت المال فیلم و سریال میسازند و هنوز نتوانسته اند تصویر درستی از وضعیت اسفناک اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی مردم قبل از انقلاب به برای نسلی که آن زمان را از نزدیک ندیده به تصویر بکشند، سوء استفاده میکند و از موج نادانی عمومی، خوب هم میخورد.
تنها آرزوی شخصیت اصلی فیلم این است که ای کاش انقلاب به جای بهمن، اسفند شده بود و در هر فرصتی زن و مرد باید بروند توی اتاق، درب اتاق را ببندند، پردهها را بکشند تا فواد و زیبا متولد شوند.