حمله پهپادی به آرامکو با نام «عملیات شکست محاصره ۱» نشان از آغاز معادله جدید یمنیها برای شکست محاصره با توسل به قدرت نظامی دارد.
سرتیپ "یحیی سریع" سخنگوی نیروهای مسلح یمن امروز جمعه از هدف قرار گرفتن شرکت نفت آرامکو عربستان با استفاده از ۹ پهپاد خبر داد.
حدود ۳۰% جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای را هدف ترامپ دانستهاند اما به همین میزان نیز گفتهاند ترامپ فقط میخواهد به عکس سیاستهای اوباما عمل کند!
وزیر مشاور دولت سعودی در امور خارجی بار دیگر ایران را به دست داشتن در حمله آرامکو متهم کرد و گفت که «سلاحی که در حمله آرامکو استفاده شده، ایرانی است و ما برای پاسخ به آن آمادهایم».
ترامپ منازعاتی را آغاز کرد بدون اینکه بررسی کاملی از چگونگی پیروزی در آن داشته باشد و اتحادهایی را خراب کرد که بدون آن نمیتوانست به اهدافش برسد. پس سیاست او نه فقط ناکام، بلکه از ابتدا متناقض بود.
حمله آرامکو برای چهار گروه از کشورها پیامهای متفاوتی داشت. پیام این عملیات برای آمریکا؛ نشان دادن ناتوانی سیستم دفاع هوایی موشکی پاتریوت در مقابل این حمله بود.
او مینویسد از چهار ماه قبل، راهبرد ایران نسبت به فشارهای آمریکا تغییر کرد زیرا اقدامات دیپلماتیک نتیجه نداد و تهران به این نتیجه رسید که بهترین دفاع، حمله است.
طبق آمار موسسه عربستانی راجحی، خسارت حمله به تاسیسات نفتی آرامکو تنها شامل بازسازی وکاهش صادرات نفت عربستان نمیشود و این ماجرا ضربه سختی به صنایع پتروشیمی و بسیاری از شرکتهای سعودی زده است.
حسن علی العماد، شناخت رهبر ایران را نعمتی بزرگ میداند و میگوید: آلسعود با آنکه لباس عربی میپوشند، در واقع اسرائیلی هستند؛ اما ما یمنیها نمیگذاریم یک اسرائیل عربی در مرزهای شمالیمان تشکیل شود.
نوامبر ۱۹۴۰ میلادی چند هواپیمای دوباله ساده بریتانیا با اژدر به کشتیهای جنگی ایتالیا حمله کردند. دو هواپیما و سه کشتی از بین رفت و دوره تسلط کشتیهای جنگی در قلمروهای دریایی به سر آمد.
وزیر دفاع آمریکا: اخیراً با همتایان انگلیسی، آلمانی و فرانسوی خود درباره ایران و حمله به تأسیسات نفتی شرکت آرامکو صحبت کرده است، تأکید کرد که آمریکا و کشورهای اروپایی در این خصوص اتفاق نظر دارند.
دو منبع آگاه نزدیک به شرکت آرامکو اعلام کردهاند که بعید است امسال شاهد عرضه اولیه شرکت نفت آرامکوی عربستان باشیم.