یک روزنامه غربگرا نوشت آمریکا تحریمهای روی کاغذ را برمیدارد اما در عمل آنها را حفظ میکند و تضمین پایداری هم ارائه نمیدهد.
قابلیتهای استفاده از انرژی هستهای میتواند جایگاه علمی ـ فناوری ایران را در سطح جهانی بهطوری محسوس ارتقا داده و کشور را در نگاه واقعگرایان عرصه بینالمللی در زمره 30 دولت دارای فناوری غنیسازی قرار دهد.
مسئله کلیدی رفع تحریمهاست.دولت ترامپ تحریمها را چندلایه کرد و برچسبهای مختلفی مانند تروریسم و حقوق بشر و امثالهم به آنها افزود.یعنی ممکن است، تحریمهای هستهای برداشته شود اما عملاًً اتفاقی نیفتد
باید لغو همه تحریمها در توافق آمده باشد و گرنه لغو تحریمهای هستهای و بازگرداندن همان تحریمها به بهانههای دیگر، آب در هاون کوبیدن است.
در هشت سال گذشته علیرغم محدودیت گسترده در صنعت هسته ای و علیرغم مذاکره مستقیم با آمریکا و امضای توافق، نهایتا تحریم ها ۲ برابر شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: ما به فضاسازی رسانهای و ضربالاجلهای غربیها توجه نمیکنیم چرا که برای ما در مذاکرات، خط قرمزها مهمتر از ضربالاجلهاست.
در دور پیشین آژانس یک عامل مهم در مذاکرات هستهای ایران بود، اما درحال حاضر با توجه به تصمیم تهران، سازمان انرژی اتمی ایران دیگر وجهه مذاکراتی ندارد.
نشریه نشنال اینترست بزرگترین اشکال برجام را عدم توازن در بازدارندگی متقابل ایران و آمریکا در خصوص نقض توافق یا خروج از آن میداند و راههایی را برای برطرف کردن این نقطهضعف پیشنهاد میکند.
در وین پایتخت اتریش همزمان با در جریان بودن هشتمین دور از مذاکرات احیای توافق هستهای، طرفهای غربی با فضاسازی بهدنبال فشار بر ایران برای پذیرش توافق موقت هستند.
تنها دو سال بعد از دستیابی ایران و کشورهای ۱+۵ به توافق هستهای بود که امریکا عهدشکنی خود را با خروج یکجانبه از این توافق به منصه ظهور گذاشت.
ایران در مقایسه با آل سعود با اختلافی فاحش در موضع برتر قرار دارد. با اینحال افراطیون اصلاح طلب با تخطئه و کوچک نمایی مولفه های قدرت کشورمان، اصرار دارند که توان دفاعی و نظامی ایران را معامله کنند!
در دولت رئیسی، کشور دیگر ویدئو کنفرانسی اداره نشده و حرف درمانی پایان یافته و رئیس جمهور و هیات دولت در میان مردم بوده و همین امر تغییرات مهمی را در مدیریت امور کشور رقم زده است.
کارشناس مسائل بینالملل گفت: هر اختلافی که حل میشود یا هر راهحلی که برای مسالهای که قبلا روی آن فکر نشده بود، پیش میآید، زمانی که در متن قرار میگیرد، آن متن خودش یک نسخه جدید است.
هیأت نمایندگی اتحادیه اروپا در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین با تأکید بر لزوم برداشتن تحریمهای هستهای ایران بعنوان بخشی از برجام، خواستار بازگشت ایران به مذاکرات وین شد.
برخلاف خوشبینیها و اظهاراتی که در سطوح دولتی و غیردولتی در داخل و خارج بیان میشود، مذاکرات برجام فاصله زیادی با خط پایانی و مطلوب ایران دارد.
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب گفت: انتظار مردم این است که شوراهای شهر، شهردارانی لایق، دلسوز و پاکدست را انتخاب کنند که قلباً به عدالت مومن بوده و با تبعیض مبارزه کنند.
«موقوفهی کارنگی» مینویسد: بدیهی است که دولت روحانی دلش میخواهد با احیای برجام از «اصلیترین موفقیتش» دفاع کند، اما اروپا پس از خروج آمریکا از توافق هستهای اثبات کرده که از حفظ این توافق عاجز است.
آمریکا درمذاکرات هستهای با یکصدوچند کارشناس حضور پیدا میکند و ایران تنها با ۱۶نفر و اکنون نیز «ریچارد نفیو» که با عنوان معمار تحریمهای ضدایرانی شناخته میشود، همراه تیم آمریکا در وین حضور دارد و...
یک مقام آمریکایی مدعی شد که دولت این کشور به دنبال حفظ برخی از تحریمهای هستهای به عنوان اهرم فشار علیه ایران نیست.
مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی، با اشاره به الزامات رفع تحریم ها تاکید کرد: تحلیل رفع تحریمها با نگاهی واقع بینانه، از الزامات اساسی برنامه ریزی اقتصادی در سال های آتی کشور است.