از بامداد امروز (شنبه) و همزمان با پایان مهلت قانونی خروج اشغالگران آمریکایی، بغداد شاهد تدارک برای تجمع میلیونی به مناسبت دومین سالگرد شهادت فرماندهان پیروزی بر داعش است.
دو مقام امنیتی به وبگاه شفق نیوز گفتند که ارتش آمریکا به فعالیت خود در پایگاه عین الاسد و حریر در استان اربیل، ادامه خواهد داد.
برخی گزارشهای رسانهای حاکی از آن است که واشنگتن قصد دارد با استفاده از انتخابات عراق، سرپوشی سیاسی برای حضور نیروهای رزمی خود در خاک این کشور ایجاد کند و برخلاف وعدهاش همچنان در عراق باقی بماند.
نیروهای آمریکایی به تدریج در حال خروج از پایگاههای خود در عراق از جمله عین الاسد و اربیل هستند.
مجری آمریکایی: این پنجمین باری است که آمریکا از عراق خارج می شود!
یک مذاکرهکننده عراقی گفت، بغداد و واشنگتن درخصوص خروج نیروهای خارجی از عراق و محدود شدن نقش این نیروها به تعلیمات و پشتیبانی به توافق رسیدند.
رئیس جمهور عراق امروز خبر داد که برای پایان دادن به حضور نیروهای آمریکایی و دیگر نیروهای نظامی خارجی در این کشور تصمیمی اتخاذ شده است.
شبکه CNBC آمریکا: پایگاه آمریکایی که قبلا مورد حمله ایران قرارگرفته بود دوباره موشک باران شد.
تصاویر ضبط شده توسط دوربین پهپاد آمریکایی از موشک باران پایگاه آمریکا توسط سپاه پاسداران.
گفت می شود این حمله در نزدیکی شهر دیوانیه انجام شده است.
تصاویری از سانحه هواپیمای سی ۱۳۰ آمریکایی در فرودگاه التاجی بغداد، بعد از برخورد با بتن های کنار فرودگاه.
با توجه به کاهش اهمیت نفت خاورمیانه برای آمریکا، تحلیلهای هزینه-منفعت برای حفظ هژمونی نظامی در خاورمیانه دیگر به صرفه نیست. ترامپ یا باید منطقه را ترک کند و یا باید با ایران وارد جنگ شود.
حسین علایی گفت: شهید قاسم سلیمانی انسان بزرگی بود و بعد از جنگ، همچنان در میدان جهاد تا آخرین لحظه باقی ماند و خداوند اجر زحمات ایشان را با این نوع شهادت که در تاریخ ایران جاوادنه و ماندگار شد، داد.
نخست وزیر مکلف عراق از اقدامات آمریکا در این کشور که بنیان یک روند سیاسی نادرست را بنا نهاد انتقاد کرد.
یک مجله آمریکایی تاکید کرد ایران انتقام خون ژنرال سلیمانی تا زمان بیرون راندن نیروهای آمریکایی از منطقه را رها نخواهد کرد.
مقامات و گروههای عراقی در ادامه موج محکومیت تجاوز آمریکا به خاک کشورشان تاکید کردند اگر دولت بخواهد در برابر خروج اشغالگران تعلل کند آنها را با زور اخراج میکنند.
در سال۲۰۱۱ بر خلاف شرایط کنونی، از گروههای سیاسی مخالف موجودیت آمریکا در عراق مانند الحشد الشعبی خبری نبود، همچنین نیروهای نظامی آمریکا در آن سال تقریبا ۱۵ برابر تعداد نیروها در شرایط فعلی بود.
عملیات احمد قصیر در سال ۱۹۸۲ را میتوان نقطه عطفی در تاریخ اقدامات شهادت طلبانه در مبارزه با اشغالگران برشمرد که اینک در صورت اقتضا میتواند حکم به اخراج نیروهای آمریکایی از منطقه بدهد.