اگرچه نیروهای دریایی سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه از پشتیبانی رسانهای و تبلیغاتی فراوانی برخوردار هستند ولی مقایسه با دیگر رقبای موجود در مواردی مثل موشک، نشان می دهد، تفاوتها فراوان است.
یونان اعلام کرد که برای مدرن سازی نیروی دریایی خود سه فروند ناو محافظ را از فرانسه خریداری می کند.
سه کمپانی از سه کشور اروپایی به دنبال فروش ناو محافظ به لهستان هستند.
سومین ناو محافظ سفارش داده شده توسط پاکستان در چین به آب افتاد.
صنایع سنگین میتسوبیشی ژاپن ، سومین فروند از نسل جدید ناوهای محافظ برای نیروی دریایی این کشور را به آب انداخت.
نیروی دریایی اندونزی 6 فروند ناو محافظ کلاس FREMM را به شرکت ایتالیایی Fincantieri سفارش داده است.
برخی کشورهای مشهور اروپایی و آمریکا به عنوان اصلیترین اعضای ناتو، ترجیح میدهند به جای ایجاد شرایط آشتی یونان و ترکیه، به فکر فروش شناورهای جدید به این کشور برای افزایش تنشها در دریای مدیترانه باشند
ناو محافظ جدید ارتش مصر که از ایتالیا خریداری شده است وارد بندر اسکندریه این کشور شده و خدمت خود را آغاز کرد.
ساخت دومین فروند از ناوچه های سفارش داده شده توسط عربستان سعودی به شرکت لاکهید مارتین آغاز شد.
نیروی دریایی کره جنوبی یک ناو محافظ جدید تحویل گرفته و چراغ سبز برای شروع ساخت اولین ناو هواپیمابر خود را نیز دریافت کرد.
تصویر جدید از اولین ناو محافظ تایپ 54 نیروی دریایی پاکستان که به چین سفارش داده شده منتشر شده است. پاکستانی ها در کل 4 فروند از این ناوهای محافظ را به چین سفارش داده اند و در دو سال بعد تحویل میگیرند.
اگرچه نیروی دریایی امریکا در سالهای اخیر طرح های مختلفی را جهت مهار شناورهای تندرو سپاه بررسی و پیاده کرده، اما باز هم در طراحی نسل جدید ناوهای محافظ خود، اولویت اصلی را به این موضوع اختصاص داده است.
رادار آرایه فازی، طراحی پنهانکار، لانچر عمودی موشک و پیشران توربین گازی قوی از جمله اصلیترین نیازمندیها برای ساخت یک ناو قدرتمند هستند که در تمامی این بخشها، کشورمان به خودکفایی رسیده است.
ناو محافظ جدید ارتش هند به اسم Nilgiri از کلاس P17A در بمبئی به آب انداخته شد.
Duncan که طی روزهای اخیر وارد خلیج فارس شده تا برای آبروریزی ناو قبلی آنها در فرار موقع توقیف نفتکش توسط سپاه، راه حلی پیدا کند از همان نسلی است که موتورهایش موقع فعالیت در آبهای گرم از کار می افتد!