شهروندان لبنانی و سوری شامگاه شنبه در منطقه «جبل محسن» واقع در شمال لبنان با حضور در خیابانها، پیروزی «بشار اسد» در انتخابات ریاستجمهوری سوریه را جشن گرفتند.
درحالی که بن بست سیاسی لبنان همچنان ادامه دارد، شماری از معترضان در بیروت و سایر مناطق لبنان در اعتراض به وخامت اوضاع اقتصادی اقدام به آتش زدن لاستیک و بستن جاده ها کردند.
در آخرین ماه از ریاست جمهوری ترامپ، رژیم صهیونیستی از سمت شهر طرابلس و سواحل لبنان تلاش کرد بار دیگر برخی پایگاههای نظامی را در خاک سوریه هدف قرار دهد که با واکنش سامانه دفاع هوایی ناکام ماند.
در صورتی که اراده دولت وفاق و حامیانش بر ادامه پیشروی به سمت شرق باشد بندر نفتی راس لانوف که به نوعی شاهرگ اقتصادی دولت طبرق و خلیفه حفتر محسوب میشود میتواند هدف بعدی آنها برای ادامه نبرد باشد.
نیروهای دولت وفاق ملی لیبی در ادامه درگیریهای خود با نیروهای شرق این کشور، بر یک شهر دیگر مسلط شدند.
رئیس دولت «وفاق ملی» لیبی پس از آزادسازی شهر «ترهونه»، تأکید کرد که این دولت مصمم به بسط سیطره خود بر تمام خاک لیبی است.
فرمانده نیروهای شرق لیبی طی پیام صوتی به نیروهای تحت امر خود، از آنها خواست برای مقابله با «استعمار ترکیه» قیام کنند.
دولت وفاق ملی لیبی از جامعه جهانی خواست در برابر «جنایتها» و اقدامات ژنرال حفتر در لیبی سکوت نکند در غیر این صورت این جنایت ها ادامه خواهد داشت.
حزب حاکم ترکیه گفت که در صورت حمله نیروهای حفتر به هیأتهای ترکیه در لیبی، آنکارا به این حملات پاسخ خواهد داد.
دیدهبان حقوق بشر سوریه از انتقال صدها عناصر تروریستی مسلح از سوریه به لیبی خبر داد و نوشت که این اقدام با نظارت سازمان اطلاعات ترکیه صورت گرفته است.
سازمان ملل اعلام کرد که ژنرال حفتر را به رسمیت نمیشناسد و تنها دولت قانونی در لیبی، دولت وفاق ملی است.
نخست وزیر لبنان حمله به بانکها و نیروهای ارتش این کشور را با هدف بی ثباتی و ناامن کردن لبنان دانست و نسبت به این تحرکات مشکوک هشدار داد.
رسانههای لبنان گزارش دادند که معترضان به اوضاع نابسامان اقتصادی اخیر، چند بانک را در شهر طرابلس آتش زدند.
خط ارتباطی با تونس و انتقال زمینی تجهیزات و کمکهای این کشور و ترکیه از طریق این مسیر میتواند نقش مهمی در دفاع نیروهای GNA از پایتخت این کشور داشته باشد.
این ششمین فروند از پهپادهای مدل Bayraktar ارتش ترکیه است که در درگیریهای لیبی ساقط میشود.
یک وکیل آمریکایی ضمن اقامه دعوی علیه فرمانده شبهنظامیان موسوم به «ارتش ملی لیبی» به اتهام ارتکاب «جنایت جنگی»، او را شهروند آمریکایی خواند و گفت که حفتر مالک ۱۷ ملک در آمریکاست.
سند لو رفته از دستگاه اطلاعاتی سعودی نشان میدهد ریاض، هیأت فتوا را نه بر مبنای شرع بلکه بر مبنای منافع سیاسی به خدمت خود در آورده و این هیأت در جهت منافع ریاض فتاوایی در لیبی صادر کرده است.
ترکیه در چارچوب حمایت از دولت وفاق ملی در لیبی با ارسال مستمر تجهیزات نظامی از دولت فایز السراج حمایت می کند
منابع نزدیک به دولت وفاق ملی لیبی اعلام کردهاند که موج اول قوای ارتش ترکیه شامل ۸ فروند جنگنده F۱۶ به همراه ۱ هواپیمای آواکس، ۳ ناو و ۲ زیردریایی جنگی و ۳ هزار سرباز به همراه خودروهای زرهی خواهد بود.
اصلیترین نیاز نیروهای دولت وفاق لیبی در نبرد فعلی برخورداری از پوشش هوایی و جلوگیری از بمباران شهر طرابلس و پایگاههای مهم آنهاست.