فناوری فضایی حوزه گسترده ای است که برخی کاربردهای آن در زندگی روزمره از دید مردم پنهان است این فناوری نه تنها در حوزه دفاعی بلکه در کشاورزی، هواشناسی، حفظ منابع آب و امنیت غذایی کاربرد دارد.
ماهواره ایرانی خیام ساعت 10 و 22 دقیقه از ایستگاه فضایی بایکونور قزاقستان پرتاب شد. یکی از سوالاتی که درباره این ماهواره مطرح است این است که چرا ماهواره ایرانی خیام توسط روسیه پرتاب شد؟
راسکاموس، سازمان فضایی روسیه اعلام کرد در ۹ آگوست یک ماهواره ایرانی را به فضا می برد.
پژوهشگران پژوهشکده سامانههای ماهواره پژوهشگاه فضایی ایران موفق به اختراع «بستر صحتسنجی ارتباطی زیرسامانههای مختلف ماهواره در بستر پروتکل ارتباطی CAN » شدند.
دستیابی به فناوری کلیدی طراحی و ساخت موتورهای فضایی سوخت جامد با نازل متحرک را میتوان کلید قفل پرتابهای فضایی برشمرد که با توسعه این فناوری شاهد پرتابهای متعدد ماهواره در کشور خواهیم بود.
وزیر ارتباطات گفت: ماهواره بومی ایرانی نور ۲ تصاویر کاربردی رنگی با وضوح و دقت تفکیک زیاد به ایستگاه زمینی ارسال کرد.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه ماهوارههای متعددی در دست پرتاب داریم، گفت: انشاءالله جمهوری اسلامی ایران باید به زودی به یکی از صادرکنندگان خدمات فضایی منطقه و کشورهای اسلامی تبدیل شود.
ناسا یک بار دیگر تست نهایی موشکSLS را که قرار است انسان را به اعماق فضا ببرد، به تعویق انداخت. این تست قرار است ۱۲ آوریل (۲۳ فروردین) انجام شود.
روسیه اعلام کرد همکاری با کشورهای دیگر را در ایستگاه فضایی بین المللی تا زمان رفع تحریمها بر این کشور متوقف خواهد کرد.
شرکت آسترا نتوانست در نخستین پرتاب موشک خود به فضا، محموله آن شامل ۴ ماهواره را به مدار زمین برساند.
وزیر ارتباطات: طبق هدف گذاری که برای سال ۱۴۰۱ شد باید ماهواره حداقل ۱۰۰ کیلوگرمی را در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار دهیم که در نزدیکی هدف هستیم.
سه سامانه پایش ماهواره ای و یک سامانه رصد بر خط از رصدخانه خیام با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات رونمایی شد.
طبق اعلام ناسا آنتن تلکسوپ جیمز به طور موفقیت آمیز آزمایش شد. این درحالی است که ابزار جدید ناسا همچنان سفر خود به سمت مکان در نظرگرفته شده در فاصله یک میلیون مایلی زمین، طی می کند.
کره جنوبی نخستین موشک تولید داخل خود را روز گذشته به فضا فرستاد. اما این موشک نتوانست به طور کامل شبه ماهواره ای را که همراه خود حمل می کرد، در مدار زمین قرار دهد.
بامداد امروز ۴ شهروند آمریکایی همراه کپسول کرو دراگون اسپیس ایکس سفری ۳ روزه به مدار زمین را آغاز کردند.
هلی کوپتر مریخی ناسا حین انجام ششمین پرواز آزمایشی با اختلال روبرو شد و در نتیجه در فاصله ۵ متری مکان تعیین شده روی سیاره فرود آمد.
چین و روسیه تصمیم دارند با همکاری یکدیگر مجموعه ای از واحدهای تحقیقاتی آزمایشی روی سطح ماه یا در مدار آن بسازند.
اسپیس ایکس جدیدترین نمونه موشک استارشیپ را به طور آزمایشی پرتاب کرد. اما این پرتاب نیز مانند نمونه قبلی هنگام فرود منفجر شد.
ناسا با شناسایی یک ستاره کوتوله قرمز جدید موفق به کشف ۷ سیاره در ابعادی مشابه با زمین در منظومه شمسی ستاره مذکور شده است.
کپسول چینی حاوی نمونه ماه در مسیر بازگشت به زمین است و پیش بینی می شود پس از ۳ روز به زمین برسد.