پایگاه خبری گلوبال تایمز در گزارش می نویسد: «توسعه و گسترش تاریخی بریکس، امید و الهام بخشی بیشتری را به نظم جهانی که شاهد ویرانی های فراوان از جانب آمریکا بوده تزریق می کند.»
وزیر دفاع اتیوپی از سرنگونی یک فروند هواپیمای حامل سلاح برای جبهه «تیگرای» در آسمان این کشور خبر داد.
تلویزیون دولتی اتیوپی رویدادی را با حضور آبی احمد علی نخست وزیر این کشور پخش کرد که طی آن از دومین توربین در سد النهضه بهره برداری و آغاز تولید برق اعلام شد.
منبعی در سودان اعلام کرد، پس از اینکه مناطق مرزی در معرض حمله توپخانهای اتیوپی قرار گرفت، ازتش سودان در پاسخ به این حمله، امروز (سه شنبه) مرزهای شرقی را هدف قرار داد.
وزیر خارجه ایرلند اعلام کرد که اتیوپی چهار دیپلمات ایرلندی را از این کشور اخراج کرده است.
یکی از اعضای جبهه تیگرای با انتشار ویدئویی اعلام کرد ۱۱ هزار نظامی ارتش اتیوپی به دست این جبهه اسیر شدهاند.
محمود علی یوسف وزیر امور خارجه جیبوتی یکشنبه شب گفت که کشورش به آمریکا اجازه نخواهد داد تا از خاک کشورش برای حمله به اتیوپی استفاده کند.
آمریکا تاکید کرد احتمال دارد در پاسخ به نقض حقوق بشر در اتیوپی که یک درگیری نظامی-سیاسی مستمر در اقلیم تیگرای این کشور وجود دارد، تحریمهایی علیه مقامات آن اعمال شوند.
وزرای خارجه پرتغال و اتیوپی در پیام های جداگانه به امیرعبداللهیان تبریک گفتند و بر تقویت مناسبات دوجانبه تأکید کردند.
دولت سودان در پی اتهامزنی اتیوپی به این کشور در خصوص دخالت در بحران منطقه تیگرای، سفیر خود در اتیوپی را فراخواند.
اتیوپی اعلام کرد که مرحله دوم آبگیری سد النهضه را به پایان رسانده است. امری که نگرانی شدید مصر و سودان را از بروز بحران آبی شدید در این کشور را موجب شده است.
وزرای خارجه مصر و سودان پس از دیدار در نیویورک، به اقدام اتیوپی در شروع مرحله دوم آبگیری سد النهضه واکنش نشان دادند و آن را اقدامی پرمخاطره و تنشزا خواندند.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: مواضع ایران در خصوص «برجام» و رفع تحریمها، جزو مواضع اصولی نظام است و با تغییر دولت نیز تغییری در آن ایجاد نخواهد شد.
دبیر کل سازمان ملل متحد نسبت به وخامت اوضاع انسانی در شهر جنگ زده «تیگرای» در اتیوپی به شدت ابراز نگرانی کرد.
روسای جمهور اتیوپی، سریلانکا و غنا در پیام های جداگانه، پیروزی آیت الله رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری را تبریک گفتند.
وزیر امور خارجه مصر اظهارات مسئولان اتیوپی درباره پرونده سد النهضه را تحریکآمیز خواند و تاکید کرد: قاهره درخواست جدید به شورای امنیت ارائه کرده تا برای بررسی این پرونده، تشکیل جلسه دهد.
۱۲ کشته و ۱۷ مجروج در انفجار تروریستی در سومالی، ضرورت حمایت فوری دولت موقت وحدت ملی لیبی از آتش بس در این کشور و موافقت مشروط سودان با آبگیری سدالنهضه از مهم ترین رخدادهای قاره سیاه به شمار میروند.
سخنگوی وزارت خارجه اتیوپی امروز، چهارشنبه از رویدادی خطرناک خبر داده و گفت کشورش قصد دارد پایگاه نظامی در دریای سرخ احداث کند.
محافل مصری با اشاره به اثرات مخرب سد النهضه برای این کشور از آن به عنوان سد ویرانی و مهمترین تهدید تاریخی علیه این کشور یاد کردند و خواستار اقدام سریع قبل از اینکه زمان از دست برود، شدند.