
به گزارش حلقه وصل، محمدصادق کوشکی در بازدید از نمایشگاه نوشت افزار اسلامی ایرانی که در محل سالن حجاب کانون پرورش فکری کودکان برقرار است، در گفتوگو با حلقه وصل گفت: سن پدیده تولید نوشتافزار ایرانی اسلامی تقریباً چهار سال است که توانستهاند در این مدت کوتاه کار را به اینجا برسانند معلوم است که توانستهاند خودشان را خوب جمع کنند. چون توانستهاند تا گناباد یا زابل هم وارد این قضیه بشوند و این یعنی اینکه یک اتفاق واقعی رخ داده است.
کوشکی با اشاره به اینکه این اتفاق از اول خیلی یارانهای نبوده و متکی به بازار جلو آمده است، گفت: به همین خاطر این اتفاق را مهمترین و فرهنگیترین اتفاق همه این سالها میتوانم بگویم. اتفاق فرهنگی یک زمان است که دولت باید به آن یارانه بدهد و یا یک فیلم بسازد و در صدا و سیما پخش کند و یا اینکه فیلمی بسازد و بعد به مردم بلیط نیمبها بدهد تا مردم بروند و فیلم ببینند مثل ملک سلیمان که نصف هزینههای آن هم بازگشت نکرد. البته میگوییم که این اشکالی ندارد و باید ملک سلیمان ساخته شود ولو اینکه دولت پول ساخت آن را بدهد. ولی این مدل، دائمی نمیتواند باشد در صورتی که این کار نمایشگاه نوشتافزار و تولید آن میتواند دائمی باشد. یعنی اینجا تنها کار فرهنگی است که میتواند تا قیامت استمرار داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه فعالیت فرهنگی درست، کاری است که به دولت و مسئولین متکی نیست و با تعویض دولتها عوض نمیشود و با مردم میتواند ارتباط برقرار کند، گفت: اگر مردم بتوانند برای یک کالای فرهنگی پول بدهند، این درست است. این برای اولین بار است که یک اتفاق فرهنگی انقلاب اسلامی وارد خانه مردم شده و در سبد خرید مردم قرار گرفته است. ما قبلاً کتاب تولید میکردیم ولی کتاب در سبد خانوار نبود بنابراین مردم آن کتاب را نمیخریدند مثل فیلمهای ساخته شده. اگر یک کار فرهنگی توانست وارد سبد خانوار شود و به صورت پایدار باقی بماند این یعنی یک کار خوب.
کوشکی با طرح مساله جهانی سازی نوشت افزار ایرانی اسلامی گفت: کارهای بزرگتری هم در این حوزه میتوان کرد مثل بازار عراق که منتظر است و هنوز کسی در این باره فکر نکرده است. اگر افق نگاه دوستان فراتر از ایران باشد، آن وقت به جای اینکه بیست درصد از فضای کشور را پوشش دهند میتوانند به پنجاه درصد هم برسند.
این استاد دانشگاه با اشاره به برخی مشکلات برگزاری این نمایشگاه گفت: یکی از مشکلات نمایشگاه نوشتافزار این است که خانوادهها راحت نمیتوانند به این نمایشگاه بیایند. یک مسیری باید بیایند که ماشین شخصی میطلبد اما جای پارکی برای این ماشین شخصیها پیدا نمیشود. شاید اصلاً متولیان این نمایشگاه به این موضوع فکر نکردند. در صورتی که مصلا مترو، اتوبوس و پارکینگ دارد و خانوادهها نسبت به اینجا راحتتر هستند که به مصلا بروند. به نظر من یک نمایشگاه مرکزی و چند نمایشگاه دورهای و محلی توسط خود مجمع نوشتافزار برپا شود، شرایط بهتر میشود و نقاط ضعف نمایشگاه خیابان حجاب جبران خواهد شد. البته این را هم بگویم که اگر این نمایشگاه نقطه ضعفی داشته باشد این ضعف ربطی به دوستان تولیدکننده نوشتافزار ندارد مثل همین موضوع دسترسی بد نمایشگاه.