
به گزارش حلقه وصل، سیداحسان باقری مدیر خانه عکاسان ایران، با انتقاد از انتشار عکسهای جهتدار عکاس خبرگزاری فرانسه از آیین گلمالی عزاداران در خرمآباد و پخش تصاویر عزدارایهای شاذ به جای تصویر حقیقی حزن شیعیان برای امام حسین(ع) گفت: این همه تصویر پر از عظمت از عزاداری محرم موجود است، باید هم برخی عکسهای کمیاب و عجیب را منتشر کنند؛ غیر از این بود باعث تعجب بود، چون دشمن به دنبال ضربه زدن به جامعه از همین راه است.
مدیر خانه عکاسان ایران ادامه داد: بالأخره باید دستاورد تمدن غرب و توحش لاس وگاس و فساد و لجنزار غرب را با همین کارها بپوشانند، هر چند امام حسین(ع) خود یک تنه دارد عالمگیر می شود.
* غرب با انتشار عکسهای گزینیش به دنبال عوامفریبی است
وی با اشاره به جمعیت میلیونی پیاده روی و زیارت اربعین حسینی(ع) عنوان کرد: هر سال در بایکوت رسانه ای و خبری شبکه صهیونیزم جهانی، بزرگترین تجمع تاریخ در عین محبت و معرفت برگزار میشود؛ محبتی موج میزند که هرگز جای دیگری قابل تجربه نیست؛ باید پرسید تصویر راهپیمایی ۲۰ میلیونی اربعین کجاست؟ آیا راهپیمایی عظیم اربعین کوچکتر از عزاداری در خرمآباد است؟
باقری در پاسخ به کسانی که معتقدند رسانهای کردن هر چیزی را که در عزاداری اتفاق میافتد، نباید مذمت کرد، ابراز داشت: طبیعی است نگاه گزینشی به یک آیین پسندیده نیست. عزاداریهای باشکوهی در اقصینقاط ایران برگزار میشود، اما شبکه رسانهای دنیا از کل این تصاویر تمایل دارد عکسهای موارد خاص را نشان دهد که شاید برای کسانی که با آداب و رسوم محلی آشنا نیستند قابل فهم نباشد و در اذهان مردم دنیا چهرهای غلط از فلسفه عزاداری جا بیندازد؛ اگر غیر از این است پس چرا عکسی از عظمت تجمع عزاداران و نخل گردانی در یزد منتشر نمیکنند؟ و یا چرا اگر مثلا در 5 درصد عزاداری محرم، غلتیدن روی زمین اتفاق می افتد، منتشر می شود؟
وی اضافه کرد: طبیعی است که این گزینش صرفا به قصد تخریب دین اسلام در ذهن جهانیان رخ میدهد، مثل تولید گروههای تکفیری مسلمان و انواع اتفاقات دیگر.
* هر عکسی برای بیگانگان قابل نمایش نیست
مدیر خانه عکاسان ایران با توجه به اتهامی که در پاسخ به این واکنش او مبنی بر تظاهر و شعارزدگی آن وارد کردند، گفت: در زمینه عزاداری محرم، تلاش کردم جلوی جشنوارههای زیادی را بگیرم که در مراکز استان ها با موضوع محرم برگزار میشد و صرفا به فرم و زیباییشناسی توجه داشت و تلاش کنم که در این زمینه بیشتر نگاه آسیب شناسانه جایگزین شود تا برخی از عادات غلط عزاداری از بین برود، پس اهل تظاهر و شعارزدگی نیستم و از آن بیزارم.
وی افزود: باید برای از بین بردن نقائص و ایرادات با تمام توان جنگید و چشمان تیزبینی را ستود که با نگاه آسیب شناسانه به دردهای جامعه نگاه میکنند، اما آیا کشور و جامعه ما خانه ما نیست؟ و ما بیرون از خانه مان ایرادات خانهمان را جار می زنیم؟ مثلا از کل خانه مان آشغالهای کنار ظرفشویی آشپزخانه را نشان میدهیم؟ یا ترک خوردگی سقف را و یا آبدادگی کنار شوفاژ و غیره را؟ بله شاید عکاس حق دارد هر عکسی را بگیرد که البته در این مورد نیز مفصلا حرف دارم، اما آیا اجازه داریم هر عکسی که گرفته ایم را بدون در نظر گرفتن آسیبها و تأثیرها در هر زمان و در هر بستری منتشر کنیم؟
* سیاه نمایی با نشان دادن نقاط ضعف با نیت اصلاح کاملا متفاوت است
باقری تصریح کرد: نشان دادن آسیب های عزاداری و هر آسیب شناسی دیگری زمان و بستر مناسب خود را میطلبد؛ مثلا برگزاری یک نمایشگاه عکس از نقاط فقیر کشور و یا خلأهای مدیریت شهری یا هر امر مشابهی در مجلس و یا برای مسئولین کشور نه تنها بد نیست بلکه واجب است، اما به نظر شما آیا درست است که همان عکسها را در اتحادیه اروپا به نمایش بگذاریم؟
مدیر خانه عکاسان ایران در پاسخ به ادعایی که گفته بود عکاسی از خیابان کثیف گناه عکاس نیست، باید به شهرداری انتقاد کرد که چرا خیابان کثیف است، تأکید کرد: عکس گرفتن از خیابان کثیف گناه نیست، اما اگر از آن طرف دنیا کسی که یا شما را نمیشناسد یا عمداً میخواهد ایراد شما را به جای جمیع جوانب شخصیت و فرهنگ شما جار بزند و بگوید یک عکس از محله خود بفرست و ما عکس خیابان کثیف را برایش بفرستیم، این نه تنها صداقت و صراحت ما را نمیرساند که عین جهالت و ساده اندیشی است.