
به گزارش حلقه وصل، محمدمهدی باقری ویراستار با حضور در برنامه تلویزیونی شابک در خصوص اهمیت ویراستاری گفت: هرکتابی برای اینکه بهتر و روانتر خوانده شود باید ویرایش شود. اگر خواننده کتاب در هنگام خواندن، جملهای را نفهمد و به عقب برگردد یعنی ویراستار خوب عمل نکرده است. ویرایش خوب گستره خوانندگان کتاب را بیشتر میکند.
وی ادامه داد: ویراستارها متن را شانه میکشند و زوائد و نادرستیهای متن را میگیرند تا خواننده معنای درست متن و منظور نویسنده را سریع و صریح درک کند. بهتر است ویراستار و نویسنده دو شخص جدا باشند.
باقری با تاکید بر جایگاه زبان فارسی و اهمیت آن عنوان کرد: تمدن ما با زبان فارسی است. ما با زبان فارسی بزرگ شدهایم و با این زبان فکر کردیم و زندگی کردهایم و جهانبینی ما بوسیله این زبان شکل گرفته است. اگر این زبان را از دست بدهیم تمام ارتباط ما با گذشته از بین میرود و این انقطاع فرهنگی ما را تبدیل به کشوری صفرساله می کند.
این مدرس ویراستاری با معرفی برخی آثار خود بیان کرد: کتابهای تالیفی «مهارتهای زندگی» چاپ آستان قدس و کتاب «ویرایش درست نویسی» که در ایران و خارج از کشور منتشر شده و آثار ویراستاری که به حدود 600 اثر میرسد.
وی افزود: کتاب «چهار سخنگوی وجدان ایران» از محمد علی اسلامی ندوشن، کتاب «درست بنویسیم» از رضا بابایی و کتاب «زیر و بم داستان» که مانند یک دانشگاه است کتابهایی هستند که هر ایرانی باید آنها را مطالعه کنند. در متن های دینی آقای محمد اسفندیاری و در متون عام آقای غلامحسین یوسفی و در میان شعرا به سعدی علاقمندم و معتقدم سعدی مجموعهای از تمام شاهکارها را در شعر و نثر خود جمع کرده است.
باقری در ارتباط با برنامه شابک اظهار کرد: برنامه شابک موضوع صامت کتاب را خیلی گویا مطرح می کند و آمیختن شادی برنامه شابک با کتاب برای مردم جالب است. فضای استودیو ضبط کمی خشک است و اگر بشود برنامه ها در فضایی گرم تر و صمیمی تر ضبط شود بهتر است.
وی با اشاره به تاثیر انقلاب اسلامی بر زبان فارسی گفت: انقلاب اسلامی فضا را برای خیلی از نویسنده ها باز کرد و فرهنگستان، فعالیت هایی را شروع کرد که در حوزه واژه گزینی و دستور خط بسیار خوب بود.
باقری در پایان با دادن وعده عمل «آتش به اختیار فرهنگی» خاطرنشان کرد: ما در 15 شهر در کارگاه های 40 ساعته به علاقمندان آموزش ویراستاری داده ایم و برای اجرایی کردن آتش به اختیاری در برنامه شابک قول میدهیم در مجموع 40 نفر را در 4 شهر تهران، مشهد، شیراز و اصفهان هر شهری 10 نفر که توسط برنامه شابک معرفی می شوند به صورت رایگان در این کارگاه ها ثبت نام کنیم و آموزش دهیم.
گفتنی است معرفی و متن خوانی کتاب «مدرنیته از نگاه دین» به قلم محمدتقی سهرابیفر از دیگر بخش های برنامه شابک بود.