سرویس دریچه: حجت الاسلام علیرضا پناهیان کارشناس مسائل مذهبی در همایش سراسری "تکریم اندیشه" که در سالن ۵ آذر سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد با تبریک میلاد امام حسین(ع) گفت: در رسالت انبیاء(ص) سه بخش مهم در دین اسلام ذکر شده است که نشان دهنده جایگاه تعلیم و تربیت است. در این موضوع انبیاء در کنار حکومت کارهای تبلیغی انجام می دادند به این معنا که برقراری نظام عادلانه ای که موجب تنظیم جامعه شود را برقرار می کردند و از طرفی انتخاب مدیران لایق را در دستور خود قرار داده و بحث آموزش را بین افراد جامعه پیش می گرفتند.
وی اضافه کرد: آموزش و پرورش ماموریتی مهم است که بعد از تشکیل حکومت صورت می گیرد و لذا هدف آموزش رسیدن به حکمتی است که تولید کننده علم باشد. بنابراین آموزش و پرورشی که هدفش رسیدن به حکمت نباشد کار خود را به خوبی انجام نداده است.
پناهیان افزود: اگر بخواهیم فرد را به حکمت برسانیم باید به افراد صفای باطن دهیم و مخلص بار بیاوریم زیرا اگر بخواهیم افراد به تولید علم برسند باید به سوی خدا بروند لذا بحث تعلیم و تربیت بسیار مهم و در اسلام نیز به آن سفارش شده است. تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش در کشور ما توسط استعمار تشکیل شده است به همین دلیل نتیجه آموزش و پرورش و خروجی دانش آموزان فاجعه بار است و ۹۰ درصد طلاق های صورت گرفته در جامعه به دلیل ضعف در آموزش و پرورش است.
پناهیان با اشاره به اینکه در حال حاضر همه چیز به دولت وابسته است و این وضعیت را خود مردم به وجود آورده اند و وضعیت فرهنگ در کشور نامطلوب است، گفت: همه این مسائل به ضعف آموزش و پرورش برمی گردد.
این کارشناس مذهبی به ارزیابی آموزش و پرورش بر روی دانش آموزان اشاره کرد و افزود: ارزیابی آموزش و پرورش باید ۲۰ سال بعد از خارج شدن دانش آموزان از مدرسه صورت گیرد زمانی که این فرد در جاهای مختلف مدیر می شود و آن زمان می توان فهمید که آموزش چگونه بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در مدارس ما باید نیروهایی باشند که کلاس هایی را برای خانواده ها برگزار کنند چرا که والدین باید بدانند چگونه با فرزندان در خانه برخورد کنند و در نتیجه امروز آموزش و پرورش از توانمندی خوبی برخوردار نیست. وقتی شوق به تولید ثروت در جوان ایرانی نباشد نشان از عدم موفقیت نظام آموزشی و تعلیم و تربیت در کشور است لذا آموزش و پرورش نیاز به تحول اساسی دارد و رهبر انقلاب نیز فرمودند که سند تحول باید طراحی شود ولی متاسفانه گوش شنوایی وجود ندارد.
پناهیان افزود: قدرت مبارزه با هوای نفس عاملی مهم برای پیروزی و پیشرفت در بسیاری از مسائل است که متاسفانه آموزش و پرورش در این زمینه نیز اقدام موثری نکرده است لذا معلمان و نظام تربیتی ما باید دانش آموزان را با تقوا بار بیاورند نه اینکه فقط دروس تخصصی را به آن ها یاد دهند. همچنین آموزش در حوزه های علمیه و نهادهای علمی تاسف بار است. چرا که به بحث تعلیم و تربیت به طور موثر نمی پردازند.
پناهیان عنوان داشت: آموزش باید طوری باشد که فرد حتی در صورت توانایی انجام گناه آن کار را انجام ندهد نه اینکه اگر شرایط مهیا شد گناه نیز انجام شود.
کارشناس مسائل مذهبی تاکید داشت: مدرسه ای موفق است که دانش آموزش بدون اجبار درس بخواند و بدون در نظر گرفتن حضور و غیاب سر کلاس ها حضور یابد. امام صادق(ع) در این باب می فرمایند که تا ۱۴ سالگی باید فرزندان را تربیت کرد و بعد از آن خود فرزندان باید راه را ادامه دهند. لذا اگر فرزندان را بعد از ۱۴ سالگی رها کنیم و نتیجه اش خراب شود یعنی مدارس ما در بحث تعلیم و تربیت موفق نبوده اند.
وی با بیان اینکه در دانشگاه ها نیاز به تدریس معارف نداریم و نظام دانشگاهی اشتباه شکل گرفته است، تصریح کرد: ما با هوای نفس مبارزه نکردیم و امروز می خواهیم به زور به جوانان و دانشجویان معارف یاد دهیم درحالی که امامان ما معتقدند که بحث آموزش دینی باید در ۱۰ سال ابتدایی صورت گیرد.
پناهیان افزود: بنده از سپاه پاسداران تشکر می کنم که به عرصه آموزش ورود پیدا کرده است. امروز مدارس آموزشی سپاه باید افزایش پیدا کند چرا که مردم به این نهاد انقلابی اعتماد دارند لذا مردم باید فرزندان خود را به مدارس مرتبط با سپاه بسپارند. ما معتقدیم که آموزش و تعلیم و تربیت باید از زمان مهد کودک شروع شود.
وی اظهار داشت: امروز اکثر بچه های ما وقتی به سن بلوغ برسند توانایی مقاومت با غرایز جنسی خود را ندارند. آموزش و پروش ما باید تا قبل از ۱۴ سالگی برای پسران زندگی معمولی را به آن ها یاد دهد. به طوری که بچه ها در کنار پدران و مادران خود نان پختن و کشاورزی را یاد گرفته و سختی بکشند تا بتوانند آمادگی خود را برای مقابله با شهوت در هنگام رسیدن به بلوغ بالا ببرند. یکی دیگر از راه های بالا بردن آمادگی برای مقابله با شهوت این است که تا قبل از رسیدن به بلوغ با ادب زندگی کنیم.
کارشناس مسائل مذهبی با تاکید اینکه زنی که سر شوهرش داد می زند نمی تواند بچه خود را تربیت کند و پدر و مادر اگه نسبت به یکدیگر ادب نداشته باشند انتظار تربیت فرزندان را نباید داشته باشند، اضافه کرد: مدارس باید کلاس های تربیتی را برای والدین برگزار کنند چرا که فرزندان در خانه به رفتار پدر و مادران خود نگاه می کنند.
وی با اظهار اینکه مشکل اصلی ما این است که غیرنظام مند به دین نگاه می کنیم و امروز انتصاب استانداران و مسئولان استانی و کشور از نماز اول وقت مهم تر است، گفت: آیا آموزش و پرورش ما توانسته این مسائل را به دانش آموزان بیان کند. امروز آموزش و پرورش هیچ کاری جز دور کردن دانش آموزان از دین نکرده است. راه حل این است که سند تحول آموزش و پرورش را طراحی و نظام تعلیم را با توجه به آن جلو ببریم.
پناهیان در پایان عنوان داشت: مدارس سپاه باید به جایی برسند که برای ثبت نام افراد در این مدارس ظرفیت نداشته باشند تا متقاضی بالا رود. امیدواریم جوانان ما به جایی برسند که بعد از سن بلوغ آسیب نبینند و این امر نیاز به پیاده کردن طرح تحول نظام آموزشی در کشور است.