برای اولین بار در در تیرماه سال ۱۳۹۷ نامش رسانهای شد آن هم از طرف دشمن سرسختش؛ «محسن فخریزاده! این اسم را به خاطر داشته باشید.»؛ اینها عباراتی است که «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، هنگام نمایش تبلیغاتی برای توجیه خروج آمریکا از برجام به راه انداخته بود. نتانیاهو میگفت دکتر فخریزاده نقشی محوری در پیشرفت تحقیقات و برنامه هستهای ایران داشته است.
عنوان کردن این نام از سوی نتانیاهو اشاره مشخصی بود که رژیم غاصب صهیونیستی در حال طراحی دقیق و قطعی برای حذف یک چهره دیگر برجسته علمی ایران است. آنها حداقل از سال 88 تا به امروز 4 بار دیگر این کار را انجام داده بودند. نام شهید فخریزاده از مدتها قبلتر هم در صدر اهداف ترور رژیم اسرائیل قرار داشت و چند اقدام نیز علیه ایشان ناکام مانده بود.
در همین راستا، «رونن برگمن»، نویسنده اسرائیلی در کتابش با عنوان «برخیز و تو زودتر بکش؛ تاریخ سری ترورهای هدفمند اسرائیل» نوشته بعد از آنکه سازمان جاسوسی موساد برنامهای را برای ترور دانشمندان هستهای ایران آغاز کرد، فخریزاده یکی از هدفهای احتمالی بود که در فهرست ترور اسرائیل قرار داشت و به همین جهت، ایران اقدامات حفاظتی از او را افزایش داد.
برگمن میگوید پاردو هنگام ارائه این طرح در توضیح درباره ضروت آن گفت: «مفروضه آغازین ما این است که کشوری با فناوریهای پیشرفته و ثروت غنی مانند ایران اگر به دنبال تقویت برنامه هستهای خود باشد سرانجام به آن دست خواهد یافت. به عبارت دیگر، توقف فوری چنین پروژهای یا باید در نتیجه تغییر در ذهنیتها حاصل شود یا در نتیجه تغییر در هویت نخبگان سیاسی در ایران.»
شهید «مسعود علیمحمدی»، نخستین هدف این همکاری تروریستی بود و دستگاههای جاسوسی رژیم صهیونیستی و آمریکا چند ماه بعدتر «مجید شهریاری» و یک سال بعدتر «داریوش رضایینژاد» و «مصطفی احمدی روشن» را به شهادت رساندند. در این میان، طرح موساد برای ترور «فریدون عباسی دوانی»، رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی ناکام ماند.
در سالهای بعد، نام دکتر فخریزاده همواره به عنوان یکی از اهداف رژیم صهیونیستی برای ترور قرار داشت و در اردیبهشتماه سال ۹۷ رسانههای صهیونیستی گزارش شدند که یک عملیات موساد علیه ایشان در سالهای قبلتر (سال ۱۳۸۷ به گفته عباسی دوانی) ناکام مانده است.
در این میان از نقش آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ترور دانشمندان هستهای ایران نیز نباید غافل ماند. «علیاصغرسلطانیه»، نماینده سابق ایران در آژانس، زمانی درباره چرایی منع مصاحبه دانشمندان ایرانی با بازرسان آژانس گفته بود: «نام دانشمندان هستهای ایران که در بازرسیها با آژانس همکاری دارند، توسط آژانس علنی شده و در لیست قطعنامههای غیرقانونی اتحادیه اروپا و شورای امنیت قرار گرفته است. تحریم دانشمندان هستهای ایران که ثابت شد توسط آمریکا و اسرائیل سازماندهی میشوند و اسامیای که در گزارش نام برده شده هدف ترور گروههای ترور این دو کشور و سازمانهای جاسوسی قرار میگیرند. همین تجربه تلخ سبب شد تا زمانی که در مذاکرات موسوم به برجام برای حل و فصل پرونده موسوم به PMD بحث مصاحبه با دانشمندان هستهای پیش آید، رهبر معظم انقلاب اسلامی به شدت در مقابل آن موضعگیری کردند.»
رسانههای جهانی اما چه موضعی در برابر این جنایت گرفتند؟ این رسانه ها تلاش کردند در خبرهای خود هیچ اشاره ای به عملیات تروریستی نکنند.
گاردین: برجسته ترین دانشمند هسته ای ایران در حوالی تهران به ضرب گلوله کشته شد.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص: پدر برنامه نظامی هستهای ایران در نزدیکی تهران کشته شد.
دیلی میل: دانشمند برجسته هستهای ایران که از او به عنوان پدر برنامه موشکی نظام یاد میشد، کشته شد.
نیویورک تایمز: دانشمند برجسته هستهای ایران در یک حمله، کشته شد.
الجزیره: محسن فخریزاده کسی بود که اسرائیل مدعی بود برنامه سلاح هستهای ایران را رهبری می کند.
بیبیسی انگلیسی: دانشمند برجسته هستهای ایران در نزدیکی تهران کشته شد.
بلومبرگ: دانشمند هستهای ایران در شرق تهران به قتل رسید.
ای بی سی نیوز: دانشمند ایرانی مرتبط با برنامه نظامی هستهای، کشته شد.
میدلایست مانیتور: دانشمند برجسته هستهای ایران به قتل رسید.
نیویورک پست: محسن فخریزاده، دانشمند برجسته هستهای ایران به قتل رسید.
یو اس آ تودی: دانشمند برجسته هستهای ایران به قتل رسید.
جروزالم پست: دانشمند برجسته برنامه هستهای ایران کشته شد.
دویچه وله: دانشمند برجسته هستهای ایران به قتل رسید.