
از روزهای قبل از آغاز ماه محرم، بانیان مساجد و جوانان حسینی، با حضور در مساجد خود را برای ماه محرم آماده کرده و سنج، دمام، پرچم و علمهای عزاداری را برای این ایام آماده کردند.
اما شب گذشته در هر جای بوشهر قدم میزدی نوای سنج و دمام به گوش میرسید و نوای حسینی در بوشهر طنینانداز شده است.
آیین سنتی عزاداری ماه محرم در بوشهر قدمتی طولانی دارد و در ایام ماه محرم تمامی مردم بوشهر با عزاداری حسینی همنوا میشوند و مساجد و حسینیههای شهر بوشهر مملو از زنان، مردان، کودکان و نوجوانانی است که در عزای امام حسین(ع) و یارانش عزاداری میکنند.
اما هیئتهای مذهبی بوشهر نیز مدتها قبل از آغاز ماه محرم خود را برای این ایام آماده میکنند و دستههای زنجیر و سینهزنی هیئتهای مذهبی در نقاط مختلف استان به عزاداری میپردازند.
عزاداری ماه محرم در بیش از 2 هزار مسجد و حسینیه استان بوشهر
رئیس شورای هیئتهای مذهبی استان بوشهر با تشریح اقدامات صورت گرفته برای برگزاری عزاداری ماه محرم توسط هیئتهای مذهبی گفت: همزمان با ماه محرم 1400 هیئت مذهبی کددار در استان بوشهر و بیش از 2 هزار مسجد، حسینیه و تکیه مراسم عزاداری ماه محرم برگزار میکنند.
نوشاد نوشادی افزود: همچنین بیش از 800 مداح در استان شناسایی شدند که در این ایام در نقاط مختلف استان مداحی میکنند.
برگزاری کلاسهای آسیبشناسی عزاداری ماه محرم
نوشادی در مورد انحرافات ایجاد شده در مراسمات عزاداری ماه محرم گفت: ما در بوشهر برای جلوگیری از این کار اقدام به برگزاری کلاسهای آسیبشناسی و جلوگیری از بدعتها در بوشهر کردیم.
وی ادامه داد: در همین ارتباط کلاسهای تخصصی توسط هیئتهای مذهبی در 10 نقطه استان بوشهر برگزار شده و در این کلاسها از اساتید برجسته بهره بردیم.
رئیس شورای هیئتهای مذهبی استان بوشهر تاکید کرد: مداحان و مسئولان شورای هیئتهای مذهبی آموزشهای لازم را دیدند و با مداحانی که در برگزاری مراسمات بدعت یا انحرافی ایجاد کنند برخورد خواهیم کرد.
نوشادی گفت: ستاد نظارت بر آسیبهای عزاداری در استان بوشهر داریم که وظیفه آن نظارت بر عزاداریها در نقاط مختلف استان است و اقدام خوبی است که روند آن ادامه خواهد داشت.
عزاداری بوشهر دارای کمترین انحراف است
شاعر حماسی سرای استان بوشهر نیز گفت: امروز عزاداری استان بوشهر نسبت به سایر عزاداریهای کشور دارای کمترین انحراف است.
شاعرحماسیسرای بوشهرادامه داد: اشعار عزاداری قبل از انقلاب براساس مقاتل غیرواقعی بود که افسانههایی مانند داستان ام لیلا، عروسی حضرت قاسم و یا نوجوان بودن علی اکبر در این اشعار وجود داشت.
موجی تصریح کرد: الان اکثر اشعاری که در عزاداری سنتی استان بوشهر استفاده میشود، دارای کمترین آفات است و امروز عزاداری استان بوشهر نسبت به سایر عزاداریهای کشور دارای کمترین انحراف است.
ضرورت آشنایی مداحان با آهنگهای عزاداری
مسئول بسیج مداحان سپاه امام صادق(ع) استان بوشهر نیز به بایستهای مداحی مانند معنویت، هنر، آهنگ شناسی، قدر شناسی مردم اشاره کرد و اظهار داشت: مداحان باید با آهنگهای عزاداری آشنا باشند، زیرا هر مجلسی باید اهنگ مخصوص به خود داشته باشد.
علی پولاد به تفاوت قائل شدن میان مداحی و مرثیه سرایی تأکید کرد و افزود: در مراسمهای عزاداری باید مرثیهسرایی خوانده شود و در مناسبهای شادی باید اشعار مدح قرائت شود.
پولاد اضافه کرد: مداحان باید با مقاتل معروف آشنایی کامل داشته باشند و از مقاتلی مانند لهوف و ارشاد شیخ مفید در مرثیه سرایی خود استفاده کنند.
نوای محرم در بوشهر بار دیگر طنینانداز شده و در هر کوچه و خیابان علم سیاه حسین(ع) برافراشته شده است، علاوه بر آیین عزاداری سنتی، پخت نذری ویژه ماه محرم در بسیاری از خانهها آغاز شده و زنان عزادار بوشهری اقدام به پخت نذری میکنند.
سنت عزاداری حسینی در بوشهر همیشه باشکوه بوده، هست و خواهد بود.