به گزارش حلقه وصل، مهناز فتاحی، با بیان اینکه کتاب جدیدش با موضوع بمبارانهای جنگی همراه است، توضیح داد: کتاب «پناهگاه بی پناه» که بیش از 300 صفحه است، مدت طولانی را در نوبت چاپ سپری کرد و خداراشکر به تازگی منتشر شد. داستان کتاب «پناهگاه بی پناه» درواقع درباره یک مکان است که در پارک «شیرین» شهر کرمانشاه قرار دارد، مکانی که در سالهای بمباران پناهگاه مردم شهرم و همچنین محل زندگی افراد محروم کرمانشاه بود که در حال حاضر به موزه دفاع مقدس تبدیل شده است.
وی ادامه داد: پارک «شیرین» کرمانشاه یک پناهگاه نسبتا بزرگی داشت که در سال های بمباران پناهگاه مردم بود و هموطنان عزیزم در آن سالها با شنیدن صدای آژیر خطر به آنجا پناه می بردند که متاسفانه 26 اسفند ماه سال 66 که تنها چند روز به عید نوروز باقی مانده بود، موشکی از تنها راه نفوذ پناهگاه (هواکش) به داخل پناهگاه برخورد میکند و آنجا را به آتش می کشد و در پی این حادثه متاسفانه جمعیت زیادی شهید و زخمی می شوند که شمار زیادی از شهیدان هم کودکانی بودند که در آنجا پناه گرفته بودند. بر اساس توضیحاتی که دادم به نظر خودم داستان کتاب جدیدم متفاوت تر از سایر داستان هایم است.
نویسنده کتاب «پناهگاه بی پناه» سپس با تاکید براینکه این کتاب اولین کتابی است که درباره این رویداد بزرگ نوشته شده است، بیان کرد: کتاب «پناهگاه بی پناه» در سه بخش نوشته شده است. در بخش اول این کتاب به عنوان نویسنده نگاهی کاملا گذرا داشتم، بخش دوم شامل خاطرات بازماندگان و بخش سوم نیز برگرفته از مستندات و عکسهای مربوط به حادثه می شود. البته ناگفته نماند در بخش دوم به عنوان نویسنده سعی کردم فقط از نگاه جانبازان و خانواده ای شهدا به ماجرا نپردازم بلکه دید کلی داشته باشم و ماجرا را از نگاه آتش نشانانی که برای نجات مردم مظلوم شهرم آمده بودند، مردمی که بای کمک به محل حادثه آمدند، خبرنگارانی که برای تهیه خبر مراجعه کرده بودند و ... روایت کنم. در واقع این کتاب یک موضوع دارد اما با صدها قصه همراه است و بیش از 30 راوی دارد. این کتاب مسائل تکان دهنده زیادی دارد، قصه های تلخی که همه واقعیت دارند.
فتاحی همچنین در بخشی دیگر از گفت و گویش به زحماتی که برای انتشار کتاب «پناهگاه بی پناه» متحمل شده است اشاره کرد و گفت: 3 سال برای نوشتن این کتاب زحمت کشیدم و با وجود اینکه سالها زمان برد و مدت طولانی در نوبت چاپ بود اما خیلی دوستش دارم و برایم کار ارزشمندی است. «پناهگاه بی پناه» کاری برای معرفی مظلومیت مردم شهرم است. اکنون خدا را شکر می کنم با وجود اینکه برایم کار سنگینی بود اما انجام دادم.
نویسنده کتاب «پناهگاه بی پناه» در پاسخ به اینکه سوژه اولیه داستان از کجا در ذهنتان شکل گرفت؟ خاطرنشان کرد: همیشه زمانی که به پارک شیرین مراجعه می کردم و از کنار پناهگاهی که اکنون به موزه دفاع مقدس تبدیل شده، رد می شدم دوست داشتم ماجرای آنجا را به کتاب تبدیل کنم. در واقع داستان «فرنگیس» و «پناهگاه بی پناه» دو ماجرای بزرگ شهرم کرمانشاه بود که همیشه دوست داشتم به آنها بپردازم که خداراشکر هم انجامشان دادم. کتاب «پناهگاه بی پناه» را برای حوزه هنری شهر کرمانشاه انجام دادم و توسط سوره مهر حوزه هنری تهران منتشر شد.
گفتنی است قرار است طی مراسمی با عنوان «ششمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت با موضوع رونمایی از سه تفریظ مقام معظم رهبری بر سه کتاب از نویسندگان همدانی: «وقتی مهتاب گم شد»، «گلستان یازدهم» و «دختر شینا» تقدیر به عمل بیاید . در این مراسم از مریم فتاحی – نویسنده – نیز قدردانی خواهد شد. این مراسم 20 بهمن ماه در حسینیه حضرت امام (ره) شهر همدان برگزار می شود.