
به گزارش حلقه وصل، جمال شورجه کارگردان متعهد سینمای انقلاب درباره اهمیت ساخت آثار در خصوص حماسه 9دی گفت: باتبریک به مناسبت پاسداشت این روز بزرگ را گرامی میدارم و خدا را شکر که مردم فهیم و بصیری داریم. 9 دی ماه سال 88 اتفاق عجیبی در کشور رخ داد و مردم شهید پرور با تمام قوا به میدان آمدند و از انقلاب خود حفاظت و حراست کردند. این حضور پر شور بدون آنکه هیچ نهاد و ارگانی از مردم دعوت کرده باشدبه خیابانها آمدند.
وی ادامه داد: بعد از بی حرمتی به شعائر عاشورایی مردم به این باور قطعی رسیدند که فتنه جدی است و خودجوش به خیابان ها آمدند که در این روز میتوانستیم طیفهای مختلف مردم را ببینیم. مردمی که نظام جمهوری اسلامی و ولایت برایشان محکم بود به این بوار رسیدند که نظام در خطر است و فتنه امریکایی و اسرائیلی با فریب عوامل و عناصر داخلی قصد دارد انقلابی که با جانفشانی، ایثار و دفاع رشد یافته از بین ببرد.
حذف 9 دی از تقویم خانه سینما
کارگردان فیلم «33 روز» در ادامه حماسه 9 دی را انقلاب سوم قلمداد کرد و گفت: این روز به تعبیری انقلاب سوم ایران بود. تسخیر لانه جاسوسی انقلاب دوم به تعبیر امام (ره) بود و حماسه 9 دی کانه انقلاب سوم بود و برای تضمین انقلاب اول و دوم به همت مردم بصیر شکل گرفت. به همین دلیل یاد و خاطره این روز بزرگ و حضور همه جانبه از سوی مردم وحمایت از ولایت و رهبری از اهمیت بسیاری برخوردار است. این روز قطع یقین در تاریخ و تقویم این کشور ثبت شده اما آنگونه که شنیدم متاسفانه از تقویم خانه سینما حذف شده است!
سیما و سینما در حوزه تولید آثار نمایشی فقیر است
وی ادامه داد: یاد این روز و بزرگداشت آن مانند یوم الله 22بهمن یا روز 13 آبان در تاریخ کشور ثبت شده و جزء ارزش های انقلاب اسلامی است. متاسفانه در حوزه سینما و سیما توجه چندانی به این روز نمی شود و آثار نمایشی مناسبی درباره این روز تولید نشده است. در حوزه سیما به دلیل تصاویری که از حضورمردم در این روز وجود دارد خلاء آثار نمایشی کمتر دیده می شود زیرا سیما می تواند به آثار مستند و گزارشی نیز بسنده کند اما در سینما ما به شدت به این مهم باید توجه کنیم و در این باره فقیر هستیم.
قانون نانوشته بایکوت سینماگران
شورجه با اشاره به نمونههای تولید شده درباره فتنه 88 گفت: فیلم «قلاده های طلا» و یا قبل تر فیلم «پایان نامه» درباره این فتنه و بصیرت تولید شد اما به انگشتان یک دست هم نمی رسد. امسال هم مسعود اطیابی فیلم «ماه گرفتگی» را با شرایط بسیار سختی جلوی دوربین برد. گویا برای عوامل سینما قانون نانوشته وجود دارد که اگر در این دست کارها حضور یابند بایکوت می شوند . فیلم «ماه گرفتگی» در انتخاب عوامل و بازیگران کار سختی داشت تعدادی از هنرمندان بعد از امضاء قرارداد از حضور جلوی دوربین و پشت دوربین پرهیز کردند و تنها به این جمله بسنده کردند «ما را از نان خوردن نیاندازید، ما می خواهیم کار کنیم » .
وی ادامه داد: در سینما تعدادی از هنرمندان حضور دارند که با فتنه همکاری داشتند و در صنف جوی ایجاد می کنند تا هنرمندان دیگر از حضور و کار درباره این واقعه مهم هراس داشته و پرهیز کنند.
شورجه در پاسخ به این سوال که چگونه باید این نوع آثار ساخته شود گفت: در تولید اثاری از این دست به شدت نیاز به حمایت ملی و دولتی داریم تا بتوانیم متناسب با ارزش این روز بزرگ فیلم تولید شود. ما شاهد این مهم هستیم که برای انتصاب وزیر در مجلس باید از فتنه گران برائت بجویند زیرا قصد داشتند حکومت و نظام را تحت الشعاع قرار دهند امادر تولید آثار نمایشی کم کاری را شاهد هستیم.