
ملازینل مسئول برگزاری جشنواره فیلم عمار در قزوین است. با او درباره این جشنواره و اتفافات مرتبط با آن در قزوین سخن گفته ایم:
بعنوان سوال اول نگاهی داشته باشیم به تاریخچه جشنواره عمار و اینکه چه چیز باعث بوجود آمدن این جشنواره شد؟
با توجه به اتفاقات سال 88 در عرصه سیاسی و نقش مهم هنرمندان در به تصویر کشیدن وقایع آن روزها از یک سو و عدم استقبال هنرمندان در ورود به این موضوع از سوی دیگر، جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی را بر آن داشت تا جشنواره ای متفاوت تر از جشنواره های کشور را راه اندازی نماید تا امکان دیده شدن آثار برا همگان فراهم شود.
ضمن اینکه فیلم هایی هم که توسط عوامل ارزشی ساخته می شد در تهران به جشنواره راه پیدا نمی کرد چه برسد به شهرستان ها.
جشنواره عمار با 30 اثر در سال 88 کار خود را شروع کرد و امیدی را در بین بچه های حزب الهی ایجاد کرد تا کارها و فعالیت هایشان به جشنواره راه پیدا کند.
در جشنواره عمار انرژی و شور جوانی و جوان گرایی را در سینمای ایران می توانیم مشاهده کنیم. دغدغه ای که جنس سینما را تغییر داده است و از گیشه خارج شده تا به دل مردم راهی پیدا کند.
دوره های اول کارها چه به لحاظ محتوا و چه بلحاظ قالب در سطح قابل قبولی نبود ولی با گذشت هر جشنواره کیفیت کارها بالاتر رفته است و در جشنواره امسال حتی قالب ها نیز حرفه ای شده است.
عمده فیلم هایی که به جشنواره امسال رسیده اند در چه قالبی است؟
همان گون که گفته شد در سال های ابتدایی بیشتر کارهای مستند و سطح پایینی به جشنواره ارسال می شد ولی امسال ما فیلم های داستانی فراوانی داشتیم و این فیلم ها توانسته جای خودش را باز کند.
جشنواره عمار بجز دیده شدن کارهای هنرمندان جوان چه اثرهای دیگری داشته است؟
این جشنواره باعث شد تا منویات مقام معظم رهبری در موضوعات مختلف - از عدالت خواهی گرفته تا نقد و گفتمان - به تصویر کشیده شود.
فعالیت مساجد چه در تهیه فیلم ها و چه در پخش این فیلم ها چشم گیر شده است. محافل قرآنی ، هیات های مذهبی و حتی زندان ها محلی برای پخش فیلم های محتوا محور شده است.
اینکه جشنواره عمار را سونامی دهه 90 هنر انقلاب می دانند یک واقعیت انکار ناپذیر است. اینکه تحولات سیاسی و اجتماعی منطقه رسانه ای می شود و قشر مذهبی تولید فیلم می کنند اتفاق مبارکی است. البته باز هم می گویم که جشنواره ضعف هایی هم داشته ولی گروه ها چشم امیدشان به عمار است.
ضعف عمده جشنواره های دیگر ، اکران برای خواص است ولی مزیت جشنواره عمار اکران عمومی در کل کشور است. بدون فرش قرمز و تشریفات و هزینه های آنچنانی
وضعیت عمار در استان قزوین چطور است؟
مسئولیت سالهای اول را رسول حمیدی بر عهده داشتند که بسیار خوب اداره شد. ولی عمار را بیشتر خود مردم انجام میدهند. البته اینچنین جشنواره هایی را می توان تشکیلاتی کرد و از سازمان ها و ارگان ها کمک گرفت ولی خودجوش بودن این جشنواره و اینکه به نام کسی ثبت نشود از خواسته های برگزار کنندگان این جشنواره است.
البته یک سری ظرفیت هایی در استان وجود دار که اگر وارد این عرصه بشوند کیفیت کار بهتر خواهد شد. سالن اجتماعات ادارات ، ارگان های دولتی و خصوصی، فرهنگسراها و دیگر مجامعی که امکان پخش این فیلم ها را دارند می توانند به میدان بیایند و در نشر این آثار یاری رسان باشند. چون بار محتوایی فیلم ها بالاست و همانگونه که گفته می شود اثر یک فیلم از چندین ساعت سخنرانی بیشتر است.
کارگاه های تخصصی و جلسات نقد و بررسی این فیلم ها برگزار می شود؟
این کارها در تهران انجام می شود و ما هم در قزوین میخواستیم جشنواره استانی را برگزار کنیم ولی بسترهای لازم هنوز محیا نشده است.
البته قصد برگزاری میزگردهای تخصصی و کارگاه های آموزشی را داریم که اگر شرایط محیا شود به زودی انجام خواهد شد. ضمن اینکه در بهمن ماه مراسم تقدیری از شرکت کنندگان در این جشنواره را برگزار خواهیم کرد.