به گزارش حلقه وصل، روح اله مومن نسب کارشناس حوزه فناوری با اشاره به توسعه شبکههای ارتباطی در کشور اظهار کرد: با عوض شدن نسلهای مخابراتی تلفن همراه، آنتن و پروتکلها نیز تغییر میکند و حتی میتواند بر مرزهای اقتصادی و فرهنگی کشور نیز تاثیر گذار باشد.
این کارشناس حوزه فناوری بیان کرد: حوزه نسل پنجم که زیر ساخت اصلی "اینترنت اشیا" و "اینترنت برای همه چیز" است با شعار "هوشمندتر از انسان" وارد شده است و توانایی مدیریت تمامی وسایل پیرامون انسان مانند یخچال، سیستنم روشنایی، گرمایی و سرمایی را از طریق استفاده از هوش مصنوعی و انتقال اطلاعات به بستر وب را به مردم میدهد.
وی افزود: طبیعتا برای راه افتادن نسل پنجم زیر ساختهای فناوری، فرهنگی و قانون گذاری برای استفاده صحیح از تکنولوژی لازم است.
به گفته وی؛ نسل پنجم شبکه ۵G تنها مربوط به افزایش سرعت اینترنت نیست و زوایای گستردهای در نحوه استفاده از اینترنت در کشور دارد.
مومن نسب بیان کرد: چین از جمله کشورهای پیشرو در فناوری ۵G است که از استانداردگذاری، تهیه پروتکلها و نرم افزارها تا ایجاد شبکه تسلط مطلق پیدا کرده است، این کشور موتورجستجو و پیام رسان ها را توسعه داده است.
این کارشناس حوزه فناوری بیان کرد: در ایران شبکه ۵G تست شده است، اما به دلیل آماده نبودن لایههای بعدی آن چندان موثر نخواهد بود به عبارتی استفاده از بخشی از فناوری بدون زیر ساخت باعث افزایش سود شرکتهای خارجی میشود.
وی افزود: در سال ۹۲ با توسعه شبکه ۳G درکشور به دلیل آماده نبودن زیر ساخت بسیاری از مشترکان تلفن همراه از گوشیهای با فناوری ۲G استفاده میکردند که بر کیفیت خدمات دریافتی تاثیر گذار بود.