به گزارش حلقه وصل به نقل از یاهو نیوز، نتایج تحقیق انجام شده در امریکا نشان داد که «استرس مضاعف» نسبت به عواملی مانند افسردگی، سیگار کشیدن، فعالیت بدنی اوقات فراغت، شاخص توده بدنی، فشار خون بالا، دیابت و کلسترول بالا فشار بیشتری بر قلب زنان وارد میکند.
نتایج این تحقیق نشان داد که زنان یائسه با نقشهای دوگانه پر مسئولیت، ۲۱ درصد بیشتر در معرض حمله قلبی هستند. علل دیگر مانند یک رویداد آسیبزای زندگی ازجمله طلاق یا مرگ همسر و مسائل اجتماعی-اقتصادی نیز میتواند حملات قلبی را تا ۱۲ درصد افزایش دهد.
این تحقیق ۸۰ هزار و ۸۲۵ شرکتکننده را طی حدود ۱۵ سال بین سالهای ۱۹۹۱ تا ۲۰۱۵ مورد بررسی قرار داد.
محقق ارشد این تحقیق، ایوان مایکل، دانشیار دانشکده بهداشت عمومی دورنسایف به مجله انجمن قلب آمریکا گفت: «همهگیری کووید-۱۹ استرسهای مداوم زنان در ایجاد تعادل بین کار با حقوق و عوامل استرسزای اجتماعی را برجسته کرده است.»
ما از نتایج تحقیقات دیگر دریافتیم که فشار کاری ممکن است در ایجاد بیماری عروق کرونر قلب نقش داشته باشد اما اکنون میتوانیم تاثیر ترکیبی استرس در محل کار و خانه بر این پیامدهای بد سلامتی را مشخص کنیم.
وی افزود: امیدوارم که این یافتهها فراخوانی برای روشهای بهتر کنترل استرس در محیط کار باشد و مسئولیت دوگانهای را که زنان شاغل در نتیجه کار بدون دستمزدشان بهعنوان مراقب در خانه با آن روبرو هستند را یادآوری کند.
کانگلانگ وانگ، از دیگر محققان این تحقیق میگوید: یافتههای ما یادآوری مهمی برای زنان و افرادی است که به آنان اهمیت میدهیم و تهدید استرس برای سلامت انسان نباید نادیده گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: همهگیری این یافتهها را مرتبطتر کرده است.
محققان امیدوارند تحقیقات آینده بر روی تاثیرات استرس ناشی از نوبت کاری و جنسیت متمرکز شوند.
علیرغم این یافتهها، هنوز مردان بسیار بیشتر از زنان در معرض حمله قلبی هستند، بهطور متوسط ۷۰ تا ۸۹ درصد از مرگومیر ثبت شده در بریتانیا ناشی از بیماریهای قلبی عروقی مردان بوده است.
لازمبهذکر است، بیماری قلبی که باعث حملات قلبی میشود، در حال حاضر سومین علت مرگومیر در بریتانیا پس از کووید و آلزایمر است.
این یافتهها در مجله انجمن قلب آمریکا (American Heart Association) منتشر شد.