
به گزارش سرویس استان های حلقه وصل، حسین عزیزی دبیر اجرای جشنواره ملی خاطرهنویسی ویژه شهید حسین همدانی در جمع خبرنگاران از برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره در ۲۵ بهمن ماه ساعت ۹ صبح در سالن ابن سینا خبر داد.
عزیزی بیان داشت: فراخوان این جشنواره در پنج سطح دوران کودکی، مبارزات قبل از انقلاب، حضور ایشان در جنگ تحمیلی و دوران دفاع مقدس، حضور موثر ایشان در نبرد با تکفیریها انجام شد.
وی ادامه داد: شهید همدانی مسئول فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی بود و بالاترین مقام نظامی کشور سرلشکر باقری گفت «اگر تلاشهای شهید همدانی نبود، قطعا سوریه نجات پیدا نمیکرد» بنابراین لازم است از ابعاد مختلف به زندگی و افکار ایشان بپردازیم که بر همین اساس اقدام به جمع آوری خاطرات قبل و بعد از انقلاب و مبارزه کرده ایم.
دبیر جشنواره خاطره نویسی ویژه شهید همدانی با اشاره به هدف جشنواره بیان کرد: این جشنواره برای جمعآوری خاطرات و شناساندن شهید همدانی به عموم مردم برگزار میشود، در سالهای آتی فیلم، انیمیشن و داستانهایی را تولید میشود.
عزیزی با بیان اینکه شعرهای موجود در جشنواره حبیب حرم چاپ شده است گفت: به منظور مشارکت عموم مردم در بخش ارسال شعر و خاطره، عنوان ادبی از این بخش برداشته شد تا همه بتوانند خاطراتشان را با حاج حسین همدانی ارسال کنند.
وی با تاکید بر اینکه آثار ارسال شده فقط مکتوب نیستند گفت: از آنجایی که کلمه ادبی ممکن بود برخی را از فرستادن خاطرات منصرف میکرد چراکه دستی بر قلم نداشته و ادبی نوشتن را نمیدانستند باعث شد ما از آنها خواهش کنیم خاطرات را در فایلهای صوتی برای ما ارسال کنند که بعد از جمعآوری مکتوب شدند.
ارسال ۳۰۰ اثر به جشنواره
وی با بیان اینکه بخش کودک و نوجوان هم در این جشنواره در نظر گرفته شده است، به فعالیتهای آغاز شده در این بخش اشاره کرد و گفت: ساخت انیمیشن و فیلمهایی در نظر گرفته شده که در سالهای آتی تولید خواهد شد.
عزیزی افزود: سردار همدانی بخاطر اینکه در کودکی پدرشان را از دست داده بودند رابطهی خوبی با کودکان ایتام داشتند و در مراسمی که کمیتهی امداد برای ایتام گرفته بودند ارتباط بسیار خوب و عاطفی با آنها داشتند به طوری که ساعتها در کنار بچهها بودند و با آنها بازی میکردند.
عزیزی با اشاره به فراخوان این جشنواره که در سطح کشور انجام شد ادامه داد: متاسفانه به دلیل محدودیتهای امنیتی نتوانستیم خاطرات را از خارج کشور جمعآوری کنیم اما جمع آوری خاطرات ایشان را از کشورهایی نظیر عراق، سوریه و کنگوی آفریقا که سردار مشاور نظامی آنها بودند انجام خواهیم داد.
دبیر این جشنواره یادآور شد: کتاب«مهتاب خین» که شامل خاطرات شفاهی شهید حسین همدانی است و کتاب «ابو وهب» به زبانهای عربی، انگلیسی ترجمه خواهد شد آثار دیگر ایشان بهار۸۲، از الوند تا قراویز، راز نگین سرخ که تبلیغات کافی برای شناساندن این آثار انجام نشده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به طور خلاصه ۳۰۰ اثر به دبیرخانه ارسال شد که ۶۹٪ آثار از استان همدان بوده و مابقی از ۱۲ استان دیگر کشور است.