به گزارش حلقه وصل، طالب زاده دبیر جشنواره عمار در ابتدای این میزنقد خطاب به کارگردان مستند «تروکاژ» گفت: شما خیلی جسور بودید که برای تولید این مستند، چند شخصیت ابر قهرمانی فیلمهای امریکایی را انتخاب کردید. شما در مستند خودتان از سلبریتیهای خارجی شروع کردید و در نهایت به سلبریتیهای داخلی رسیدید و با یک پایان جالب و عجیب تمام کردید. این موضوعی که شما در مستندتان پرداختهاید میطلبد که در قالب یک برنامه ۹۰ دقیقهای به آن پرداخته شود.
محمدهادی نعمتی نیز در سخنانی عنوان کرد: ۱۰ سال پیش، وقتی شاگرد استاد طالب زاده بودم، ایشان درباره اولین مستندم گفتند که برو از لحاظ فنی قوی شو ولی این روحیه خودت را حفظ کن و این روحیه و فضایی که امروز دارم، همانی هست که آقای طالب زاده گفتند.
طالب زاده در بخش دیگری از سخنانش گفت: موضوع این مستند، بسیار قوی و حساس است و هرکسی به سمت ساخت آن نمیرود. نکته مهم دیگر این است که این مستند با یک پایان عجیب هم به پایان می رسد. سوالی که اینجا مطرح می شود این است که چرا این کار را انتخاب کردید؟ زیرا این کار دردسرساز است و سلبریتیهای داخلی میآیند و درباره آن صحبت میکنند.
نعمتی، کارگردان مستند «تروکاژ» اظهار داشت: یکی از دلایل این موضوع، گرینکارت و ویزای آمریکا است. یکی از بندهای دریافت گرینکارت آمریکا، این است که شخص یا سلبریتی باید درباره کشورهایی که متحد امریکا نیست سیاهنمایی و بد بگوید و درباره کشورهای متحد امریکا، خوب صحبت کند، در دریافت ویزا و گرین کارت امریکا امتیاز برای آن شخص و سلبریتی محسوب میشود.
طالب زاده در تکمیل صحبتهای نعمتی عنوان کرد: این حرف و سخن آقای نعمتی کاملا درست است. یکی از بندهای ویزای آمریکا این است که اگر خیلی خوب به کشورتان فحش بدهید و سیاهنمایی کنید، زودتر ویزا میگیرید.
وی خطاب به کارگردان مستند بیان کرد: شما در مستند «ابر قهرمان فراتر از آن» یکی دو نمونه از سلبریتیهای داخلی را هم آوردهاید. کار به قدری خوب است که تلویزیون باید جرأت پخش و بحث پیرامون آن را داشته باشد. در واقع نیاز است تا کارشناسان در برنامههایی بیایند و درمورد این مستند و سوژه آن صحبت کنند. اینجا یک سوال مطرح میشود و آن سوال این است که چرا سکانس آخر را انتخاب کردید؟
نعمتی بیان کرد: در سکانس پایانی مستند طرف میگوید شما ساکت باشید و پولتان را بگیرید و خدا را هم شکر کنید و به فکر کمپانیهای فیلمسازی خود باشید.
طالب زاده در سخنانی، ادامه داد: نمونه هایی دیده شده است که برخی از سلبریتیها در بعضی از برنامهها که درباره حوزه کاری خودشان هم است، حتی شخصیتها و بازیگران معروف خارجی به خصوص هالیوود را هم به خوبی نمیشناسند.
نعمتی هم در صحبت کوتاهی گفت: یک نکته باید در مورد جشنواره عمار و شبکه افق بگویم این است که این قبیل کارها شاید قبلا هم ساخته شده بوده باشد ولی مجال دیده شدن پیدا نکرده است ولی جشنواره عمار و شبکه افق بستری برای دیده شدن این قبیل آثار شدند.
وی افزود: جشنواره عمار بستر بسیار خوبی برای امثال ما است که به اینجا بیاییم و حرفهایمان را بزنیم. بر این اساس جشنواره عمار باید آنقدر بزرگ شود تا بتواند با سینمای هالیوود مقابله و مبارزه کند. ما هم اگر میتوانیم حرف های خودمان را بزنیم به این دلیل است که جشنواره عمار و شبکه افق وجود دارند.