
به گزارش حلقه وصل، با همت انتشارات انقلاب اسلامی دو کتاب «تفسیر سورهی مجادله» حضرت آیتالله العظمی خامنهای(مدّظلّهالعالی) و «معیشت مؤمنانه» آشنایی با چهار مفهوم زهد، رفاه، تجملگرایی و اشرافیگری در کلام رهبر معظّم انقلاب اسلامی(مدّظلّه) در غرفه انتشارات انقلاب اسلامی، سالن ناشران عمومی(آ4)، راهروی 1 به عنوان جدیدترین آثار این انتشارات در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
پیشاز این، انتشارات انقلاب اسلامی سه کتاب «بدان ایدکالله» نصایح رهبر معظّم انقلاب اسلامی(مدّظلّه) به طلّاب، «حُسنِ مَطلَع» پیامهای نوروزی امام خمینی(قدّسسرّه) و آیتالله خامنهای(مدّظلّهالعالی)، «صورت و سیرت انقلاب» در بیانات رهبر معظّم انقلاب در اولین روز نمایشگاه معرفی و عرضه کرد.
1- «تفسیر سورهی مجادله» حضرت آیتالله العظمی خامنهای(مدّظلّهالعالی)
این کتاب متن ویراستهی جلسات تفسیر سورهی مجادله است.
این جلسات در دوران مسئولیت ریاست جمهوری معظّمٌله در جمع پاسداران و اعضای دفتر ریاست جمهوری در هفت نوبت از هفدهم اردیبهشت تا یازدهم تیرماه 1361 برگزار شده و تمامی 22 آیهی این سوره مورد بحث قرار گرفته است.
ایشان دربارهی علّت انتخاب این سوره و سورههای بعدی که متن آن بزودی منتشر میشود میفرمایند:
«علّت اینکه اینجا را انتخاب کردیم این است که سورههاى جزء بیستوهفتم و بیستوهشتم و این حدود، غالبا سورههاى مدنى است و از سورههایى است که در مدینهى طیّبه بر پیغمبر اکرم نازل شده و مربوط است به بعد از تشکیل حکومت اسلامى، یعنى مثل وضع کنونى ما.
نوع مطالب و مسائلى که بعد از تشکیل حکومت براى یک جامعه لازم است با نوع مطالب و مسائلى که [مربوط به] حین مبارزهى مردم براى تشکیل حکومت اسلامى است فرق میکند؛ کمااینکه شما در جامعهى خودمان هم این را مشاهده میکنید. امروز شما یک مسائلى دارید که این مسائل قبل از بهمن 57 براى شما وجود نداشت، مطرح نبود؛ آن روز مسائلى داشتید که امروز براى شما مطرح نیست. مثلاً مسئلهى منافقین و مسئلهى نفاق، مسئلهى عدالت اجتماعى، مسئلهى حکومت، مسئلهى جهاد در جبهههاى جنگ و دهها مسئله از این قبیل، مسائل عمدهى بعد از تشکیل حکومت است و این مسائل همان مسائلى است که در آیات مدنى بیشتر به آنها پرداخته شده.»
امید است جامعهی اسلامی ایران بهخصوص جوانان آیندهساز کشور هرچه بیشتر با مفاهیم و معانی بلند قرآن کریم این چراغ هدایت بشر آشنا شده و به وظایف خود در تحقّق جامعهی اسلامی عمل کنند. انشاءالله
2- حیات طیبه؛ «معیشت مؤمنانه» آشنایی با چهار مفهوم زهد، رفاه، تجملگرایی و اشرافیگری در کلام رهبر معظّم انقلاب اسلامی(مدّظلّه)
انسان متکامل در بینش الهی، هم به آبادانی دنیا میپردازد و هم به آبادانی آخرت، و حاصل این دو، رسیدن به حیاتی است که در اصطلاح قرآنی از آن تعبیر به «حیات طیّبه» شده است. حیات طیبّه در سایهی رشد اخلاقی فردی و پیشرفت معنوی، علمی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و دستیابی به عدالت اجتماعی به دست میآید.
مؤلفههای متعددی را میتوان برای دستیابی به این هدف و آرمان بلند برشمرد. رهبر معظّم انقلاب اسلامی(مدّظلّهالعالی) با احاطه بسیار خوبی که بر راهکارهای رسیدن به حیات طیّبه دارند بسیاری از این مؤلفهها را در بیانات خود به صورت شیوا و رسایی بیان فرمودهاند. بر این اساس انتشارات انقلاب اسلامی، با هدف معرفی این مؤلفهها با پژوهش در بیانات معظّمٌله اقدام به چاپ این کتاب نمود.
کتاب 176 صفحهای «معیشت مؤمنانه» به کوشش ابوالقاسم کریمی در چهار فصل با موضوع زهد، رفاه، تجملگرایی و مصرفزدگی و اشرافیگری چاپ و عرضه شده است.