به گزارش حلقه وصل، گام پنجم طرح مطالعه آثار آیت الله شهید بهشتی با مطالعه کتاب ولایت، رهبری، روحانیت برداشته شد.
پس از مطالعه چهار کتاب از شهید بهشتی، یعنی کتابهای نقش آزادی در تربیت کودکان، دکتر شریعتی، جستجوگری در مسیر شدن، حج در قرآن و بایدها و نبایدها اکنون نوبت به کتابی مهم در حوزه مباحث اجتماعی اسلام و خصوصا مساله رهبری جامعه اسلامی رسید، یعنی کتاب ولایت، رهبری، روحانیت.
با توجه به شخصیت و توانایی های ویژه آیت الله بهشتی در فهم و تحلیل حوزه های اجتماعی اسلام، باید گفت این کتاب از کتابهای خاص و خواندنی شهید بهشتی است و مخصوصا تحلیل های ایشان در باب اهمیت ولایت در اسلام انصافا ناب و زیباست و در کمتر کتاب و مقاله ای دست یافتنی است.
همچنین در بخشهایی از کتاب ایشان به مسأله روحانیت پرداخته اند و نکات جالبی را درباره این قشر اثرگذار تبیین فرموده اند. اشکالات و آسیبهای احتمالی مربوط به روحانیت از نکاتی است که شاید پس از گذشت سه دهه از انقلاب اسلامی ایران هنوز بصیرت بخشی و تازگی داشته باشد.
کتاب نسبت به کتابهای دیگر شهید بهشتی مفصل تر است و نزدیک به ۴۰۰ صفحه است، البته تقریبا از نیمه دوم کتاب، سطح مطالب آسان تر و سرعت مطالعه بیشتر خواهد بود.
کتاب “ولایت، رهبری، روحانیت” شامل عناوین زیر است:۱- ولایت ۲- ولایت، تولی و تبری، ۳- ولایت اصیل ۴-بررسی ابعاد گوناگون حادثه غدیر ۵- ساخت جامعه ای ایده آل با رهبری ۶- آسیب پذیری جوامع مسلکی ۷- آسیب پذیری جوامع مسلکی ۸- عدالت مرجع ۹- امامت و رهبری ۱۰- انتخاب رهبری(عدم جواز تقلید در مسایل اعتقادی) ۱۱- نقش ایمان رهبر به ایدئولوژی خویش ۱۲-همبستگی امام و امت ۱۳- امامت و زعامت ۱۴- فقیه و اولی الامر ۱۵- نقش روحانیت در جامعه امروز ما ۱۶- روحانیت و انقلاب اسلامی ۱۷- روحانیت:ویژگی ها و مسولیتها ۱۸- روحانیت در اسلام و در میان مسلمین.
همانند کتابهای پیشین، ثبت نام در سامانه آموزشی سایت شهید بهشتی صورت می گیرد و پی دی اف کتاب در صفحه مربوط به آن در سامانه آموزشی در دسترس مخاطبان است.