به گزارش حلقه وصل، مهدی تاج یک روز بعد از مرخص شدن از بیمارستان به خاطر آنچه که مشکلات قلبی عنوان شده، از سمت خود به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال کناره گیری کرد تا فوتبال ایران با شوک جدیدی مواجه شود. تاج در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ بود که در رقابت با مصطفی آجورلو و عزیزالله محمدی دیگر کاندیداهای ریاست فدراسیون فوتبال توانست با کسب ۵۰ رأی به عنوان ریاست برسد.
تاج در آن زمان به پشتوانه حضور یکساله اش در سازمان لیگ و پیش از آن سابقه کار در سازمان لیگ در انتخابات ثبت نام کرد و با کمک هیأتهای استانی که نقش زیادی در انتخاب وی داشتند، به صندلی ریاست رسید و جای علی کفاشیان را گرفت.
تاج در مدت سه سال و نیم حضورش در فدراسیون چالشهای مختلف و متعددی را تجربه کرد که مرور آن خالی از لطف نیست.
درگیری با عزیزی خادم بر سر انتخاب هیأت رئیسه یکی از چالشهای جدی تاج در فدراسیون بر سر انتخاب عضو هیأت رئیسه شکل گرفت. ۲۹ آذر ۹۶ رأی گیری به منظور انتخاب یک عضو برای اضافه شدن به هیأت رییسه فدراسیون فوتبال انجام شد و با پیروزی محمود اسلامیان به پایان رسید. تعدادی از اعضای مجمع و جمعی از نمایندههای شهاب عزیزی خادم نسبت به نحوه رأی گیری و به خصوص نحوه شمارش آرا که متفاوت با دیگر انتخابات مشابه بود به شدت معترض بودند و فدراسیون را متهم به تقلب در انتخابات کردند. این عده معتقد بودند که نحوه شمارش آرا باید مثل همه مجامع دیگر روی تخته و در مقابل دید همه اعضای مجمع و با حضور نمایندههای کاندیداها صورت میگرفت.حتی زمانی که مهدی تاج قصد ترک سالن مجمع را داشت با نمایندگان عزیزی خادم برخورد کرد.
چالش با کی روش و تهدید به شکایت به فیفا صرفنظر از تمام حملاتی که کارلوس کی روش پیش از جام جهانی و جام ملتهای آسیا به فدراسیون فوتبال داشت، درگیری او بعد از پیوستن به تیم ملی کلمبیا رنگ و بوی دیگری به خود گرفت. کی روش به خاطر مطالباتش فدراسیون فوتبال را تحت فشار میگذاشت و حتی بحث شکایت به فیفا را هم مطرح کرده بود. مهدی تاج هم بارها اعلام کرد که قرار است فیفا مطالبات کی روش را بدهد و مشکلی در این زمینه متوجه فدراسیون نیست. البته ناراحتیهای کی روش از تاج به خاطر مطالبات و پاداشها و نحوه آماده سازی تیم ملی در مقاطع مختلف از جمله پیش از جام ملتهای آسیا بر هیچکس پوشیده نیست.
فشار برای کنار گذاشتن بازنشستهها یکی از اتفاقات ویژه دوران کاری مهدی تاج به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال، فشار به این فدراسیون برای کنار گذاشتن بازنشستهها بود. هرچند فدراسیون فوتبال جلسات متعددی برای برون رفت از این فشار برگزار کرد و بحث را به مدت طولانی معلق نگه داشت اما سرانجام علی کفاشیان نایب رئیس فدراسیون فوتبال، محمدرضا ساکت دبیر فدراسیون و غلامرضا بهروان مسئول کمیته مسابقات سازمان لیگ از پستهای خود کنار رفتند. البته ساکت و بهروان به شکلهای دیگری به فدراسیون برگشتند اما فریدون اصفهانیان و حیدر بهاروند دو عضو هیأت رئیسه مقابل این قانون مقاومت کردند.
دست به دامن فیفا و AFC برای ماندن مهدی تاج خودش هم شامل قانون بازنشستهها میشد اما تمام تلاشش را به کار برد تا از فدراسیون کنار نرود. در آن مقطع زمانی حتی این شائبه وجود داشت که فدراسیون فوتبال در نامه نگاری با فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا، آنها را به حمایت از اعضای فدراسیون تحریک کرد. همین موضوع تهدید AFC و فیفا را مبنی بر تعلیق فوتبال ایران در صورت برکناری رئیس فدراسیون در پی داشت.
لیگ با تأخیر برگزار شد اما اتفاقی نیفتاد یکی از برنامههای مهدی تاج و سازمان لیگ پیش از شروع لیگ نوزدهم، استانداردسازی ورزشگاهها و کاهش آسیبها و حواشی مسابقات فوتبال بود. فدراسیون به همین بهانه، باشگاهها را تحت فشار قرار داد و زمان شروع لیگ برتر را تا ۳۱ مرداد به تعویق انداخت اما در عمل نه تنها بعضی از ورزشگاهها به استاندارد مدنظر نرسیدند بلکه حاشیهها هم به روال قبل در لیگ جریان داشت.
پروژه عجیب انتخاب مارک ویلموتس برای تیم ملی یکی دیگر از چالشهای قابل توجه فدراسیون فوتبال، قطع همکاری با کارلوس کی روش و انتخاب جانشین او بود. در حالی که مهدی تاج و دیگر اعضای فدراسیون تمایل به انتخاب «هروه رنار» سرمربی مراکش داشتند اما به یکباره فدراسیون مارک ویلموتس سرمربی بلژیکی را انتخاب کرد. ویلموتس باوجود شروع خوب در ایران، بعد از بازی با عراق و بحرین زیر شدیدترین انتقادات قرار گرفت و قراردادی که قرار بود تا پایان جام جهانی ۲۰۲۲ اعتبار داشته باشد، بعد از ۶ ماه فسخ شد! جالب اینجاست که ویلموتس به فیفا هم شکایت کرده و خواستار غرامت شده است.
ابهامات مالی از درآمدها و کمکهای فیفا درآمدهای ایران در فیفا به خاطر حضور در جام جهانی و نحوه هزینه کردن آنها هم ابهام دیگری از زمان ریاست تاج در فدراسیون است. تاج همواره تاکید میکرد ایران درآمدهایش را از فیفا نگرفته در حالی که استعلام رسانههای ایران از فیفا موضوع دیگری را نشان میداد.
رفت و آمدهای متعدد در تیم فوتبال امید اردیبهشت ماه ۱۳۹۷، حمید استیلی مدیر تیم فوتبال امید خبر از انتخاب زلاتکو کرانچار به عنوان سرمربی تیم فوتبال امید داد. بحث درباره اتفاقات تیم امید زیاد است اما در زمان ریاست تاج، سرمربیگری این تیم در عرض یک سال و نیم دستخوش اتفاقات عجیبی شد. کرانچار بعد از بازیهای آسیایی، از سمتش برکنار شد. فدراسیون فوتبال بعد از مدتی طولانی، فرهاد مجیدی را سرمربی کرد و این مربی هم بعد از گذشت چند ماه همکاری، استعفا کرد تا سکان هدایت تیم امید در سال حساس انتخابی المپیک به حمید استیلی برسد.
به این موارد، میتوان اتفاقات دیگری را هم اضافه کرد. حضور «به هر قیمتی» محمدرضا ساکت در فدراسیون و کنار مهدی تاج، انتخاب جانشین کفاشیان در کمیته فوتسال، کناره گیری محمدحسن انصاریفرد از ریاست کمیته فنی فوتسال، نامشخص بودن وضعیت ویلموتس، مذاکره با برانکو ایوانکوویچ برای هدایت تیم ملی و … هم در زمره چالشهایی بود که تاج با آن دست به گریبان بود.