به گزارش حلقه وصل، در بند د تبصره 11 در سال 99، عوارض خروج از کشور موضوع ماده (45) قانون مالیات برارزش افزوده مصوب 1387/2/17 و اصلاحات و الحاقات بعدی آن برای زائران عتبات و مرز نشینان برای یک بار در طول سال براساس قانون بودجه سال 1396 کل کشور مصوب 1395/12/24 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن اخذ می شود.
افراد مرز نشین موضوع این بند به کسانی اطلاق می شود که ساکن در روستاها و شهرهای مرزی هستند؛ بررسی و تایید این موضوع براساس سامانه بانک اطلاعات مرز نشینان وزارت کشور مبتنی بر شماره ملی و کد پستی افراد مذکور خواهد بود.
همچنین در این تبصره تأکید شده که زائران اربعین که از تاریخ چهاردهم شهریور ماه سال 99 تا دوم آبان 99 از مرزهای زمینی به مقصد کشور عراق از کشور خارج می شوند از پرداخت عوارض خروج معاف می باشند.
عوارض خروج از کشور در سال 97 طبق نظر دولت، با افزایشی سه برابری به 220 هزارتومان افزایش یافت. با اینکه طبق تنظیم لایحه دولت این مبلغ برای سفرهای زیارتی به 50 درصد مبلغ تعیین شده (110 هزارتومان) کاهش می یافت، اما مبلغ 220 هزارتومان برای سفرهای دوم و سوم به میزان 50 و 100 درصد افزایش داشت. این تعیین مبلغ با اعتراضات زیادی در رسانه ها رو به رو شد و به همین دلیل مجلس تغییراتی بر روی آن اعمال کرد.
بنابراین طبق تغییراتی که مجلس بر روی این لایحه به انجام رساند، قرار بر این شده که این موارد اصلاحی در قانون تغییرات نرخ عوارض خروج از کشور در سال 97 اعمال شود.
هزینه عوارض خروج از کشور برای زائران عتبات عالیات سال 97 با نرخ سال 96 (نرخ قبلی) تعیین شد.
مسافرین اربعین حسینی در لیست مسافران معاف از پرداخت عوارض خروج از کشور قرار گرفتند.
رقم 220 هزارتومانی برای نرخ جدید عوارض خروج از کشور تایید شد، اما با افزایش 50 و 100 درصدی آن برای سفرهای دوم و سوم مخالفت شد.
بر اساس این بند، زائران اربعین که از تاریخ چهاردهم شهریور ماه سال ١٣٩٩ تا دوم آبانماه سال ١٣٩٩ از مرزهای زمینی به مقصد کشور عراق از کشور خارج میشوند از پرداخت عوارض خروج معاف هستند.