به گزارش حلقه وصل، تیم ملی فوتبال ایران در مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ در گروه C مسابقات از ۴ مسابقه تنها ۶ امتیاز کسب کرده و همین موضوع موجی از نگرانی را در بین اهالی فوتبال ایجاد کرده است.
در این بین تیم ملی فوتبال ایران ۲ رقیب سرسخت در این گروه دارد که فعلا بالاتر از شاگردان ویلموتس قرار گرفتهاند و با این شرایط تیم ملی فوتبال کشورمان با عملکرد فعلی قطعا کار سختی برای حضور در جام جهانی دارد و اگر در بازیهای آتی پیروز نشود و به عنوان تیم اول گروه C صعود نکند حتی برای صعود به عنوان تیم دوم در بین گروههای ۸ گانه کار سختی خواهد داشت.
* نحوه صعود تیمهای دوم به جام جهانی چگونه است؟
مسابقات مقدماتی جام جهانی در حال حاضر در ۸ گروه ۵ تیمی برگزار میشود که تیمهای اول مستقیما به مرحله بعد صعود میکنند ولی در مورد تیمهای دوم گروه هنوز اگر و اما وجود دارد. شیوه صعود تیمها به شکلی است که از ۸ گروه فعلی ۴ تیم به عنوان تیم دوم با بیشترین امتیاز به دور بعد صعود خواهند کرد که در کنار ۸ تیم اول، در دور آینده در دو گروه ۶ تیمی به رقابت برای صعود مستقیم به جام جهانی خواهند پرداخت.
* چرا کار ایران برای صعود به عنوان تیم دوم سخت است؟
در شرایطی که تیم ملی ایران از ۴ بازی ۶ امتیاز گرفته در گروههای دیگر نیز رقابت بسیار فشرده است و برخی از تیمهای سوم و چهارم جدول نیز تقریبا هم امتیاز هستند که همین مساله میتواند تا روز آخر مسابقات باعث شود تا تیمهای مختلف برای دوم شدن رقابت کنند. به طور مثال در گروه H مسابقات ترکمنستان با ۹ امتیاز از ۵ بازی در صدر جدول است و ۳ تیم دیگر یعنی کره جنوبی، لبنان و کره شمالی با ۸ امتیاز به ترتیب در رده دوم، سوم و چهارم حضور دارند.
نگاهی به وضعیت کلی مسابقات مقدماتی جام جهانی در آسیا
گروه A:
در این گروه سوریه از ۵ بازی گذشته ۱۵ امتیاز گرفته و تیمهای چین، فیلیپین و حتی مالدیو با ۷ و ۶ امتیاز همچنان مدعی حضور در رده دوم هستند. در این گروه تا امروز چین و فیلیپین بیشتر از تیمملی ایران امتیاز گرفته اند.
گروه B:
در گروه B استرالیا از ۴ بازی گذشته خود تمامی امتیازات را کسب کرده و کویت و اردن از ۵ بازی گذشته خود صاحب ۱۰ امتیاز هستند. به این ترتیب کویت و اردن نیز از ۵ بازی ۱۰ امتیاز گرفته اند و فعلا این تیمها نیز مدعی کسب عنوان دومی در این گروه هستند. ضمن آنکه امتیاز این تیمها نیز از تیم ملی تا امروز بیشتر است.
گروه C:
در این گروه عراق از همه بالاتر است و حتی اگر تیم ملی در دیدار آینده خود به برتری برسد همچنان ۲ امتیاز با شاگردان کاتانچ در جدول فاصله دارد. از طرف دیگر بحرین نیز فعلا با یک بازی بیشتر از تیم ملی ما ۳ امتیاز بیشتر دارد و اگر ویلموتس میخواهد تیمش بی حرف و حدیث صعود کند و کارش به اما و اگرهای تیمهای دوم گروههای ۸ گانه نکشد تنها یک راه دارد؛ پیروزی در هر ۴ دیدار آینده.
گروه D:
در این گروه ۳ تیم ابتدای جدول فاصله بسیار کمی با یکدیگر دارند و از بین عربستان، ازبکستان و حتی سنگاپور یک تیم به عنوان تیم دوم این گروه تلاش میکند با کسب بیشترین امتیازات این مرحله به مرحله آینده مسابقات صعود کند.
گروه E:
در گروه E تنها عمان رقیب جدی قطر برای صدرنشینی و صعود مستقیم است، نکته قابل توجه امتیازگیری عمان به عنوان تیم دوم این گروه است که قطعا این تیم میتواند مدعی اصلی صعود( اگر در گروهش اول نشود) به عنوان یکی از تیمهای با بیشترین امتیاز به ۲ گروه ۶ تیمی در مرحله آینده برای صعود به جام جهانی باشد.
گروه F:
در این گروه ژاپن با یک بازی کمتر از رقبا در صدر جدول قرار دارد اما تیمهایی مثل قرقیزستان و تاجیکستان چندان زنگ خطری برای تیم های دوم گروههای دیگر از نظر امتیاز نخواهند بود.
گروه G:
در گروه G بازی ها ویتنام بر خلاف پیش بینی ها فعلا با ۱۱ امتیاز از ۵ بازی در صدر جدول است اما رقابت برای دومی در بین تیمهای مالزی،تایلند و امارات که یک بازی کمتر از تیمهای دوم و سوم دارد تا روز آخر برای دومی در این گروه وجود دارد.
گروه H:
در این گروه ترکمنستان فعلا با یک بازی بیشتر از کره جنوبی در صدر است اما ۳ تیم کره جنوبی، لبنان و کره شمالی برای دومی در این گروه تلاش میکنند که رقابت فشردهای با یکدیگر دارند.
با نگاهی به جداول ۸ گانه مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ مشخص است که تیم ملی فوتبال کشورمان نسبت به تیمهای کم نام و نشان در آسیا امتیازات بسیار کمتری از ۴ بازی قبلی خود دریافت کرده و تیمهای مثل چین، کویت، اردن، بحرین،عمان،مالزی،لبنان، کره شمالی در گروههای خود بیشتر از تیم ملی فوتبال ایران امتیاز جمع کرده اند. با این شرایط اگر تیمملی فوتبال کشورمان در ۴ بازی آینده امتیاز از دست بدهد ممکن است شانس صعود به عنوان تیم دوم جدول را به خطر بیندازد.