سرویس حاشیه نگاری: اکران فیلم سینمایی محمد(ص) در کنار آن که یک خبر خوب برای سینمای ایران محسوب میشد از سوی دیگر برای برخی از اهالی سینما ناخوشایند بود. البته نه به خاطر خود فیلم بلکه به خاطر تاثیر اکران این فیلم بر میزان فروش دیگر آثاری که همزمان به روی پرده رفتهاند.
علی ملاقلیپور کارگردان جوان سینمای ایران که این روزها با فیلم «قندون جهیزیه» در حال تجربه اکران اولین فیلم خود در سینماهاست یکی از معترضین این اتفاق است که اعتراض خود را به شکلی عجیب نشان داده است.
پسر مرحوم رسول ملاقلیپور کارگردان بزرگ سینمای ایران که معتقد است با اکران فیلم محمد(ص) سانسهایی از فیلم او به اثر مجید مجیدی اضافه شده است، در اعتراض به این اتفاق شخصا به تبلیغ فیلمش پرداخت.
ملاقلیپور با پوشیدن تیشرتی منقش به طرح فیلم «قندون جهیزیه» در اتوبانها و خیابانهای پرتردد تهران میگشت و تراکتهای تبلیغی فیلمش را به مردم میداد.
او میگوید: من مثل بقیه آدمها سکوت نمیکنم و نمیترسم از اینکه نگذارند دیگر فیلم بسازم. من فیلم اولی نیستم؛ من فیلم آخری هستم. من احتیاط نمیکنم که حالا چیزی نگویم چون شاید در آینده نگذارند فیلم بسازم، زیرا اهمیت آدم بودن برایم بسیار بیشتر از فیلمسازی است.
البته این پایان اقدامات این کارگردان جوان نبود. وی در ادامه اعتراض خود، در زمان برگزاری مسابقه تیم فوتبال ستارگان ایران و ستارگان جهان، به میانه زمین بازی آمد و بعد از آن توسط ماموران نیروی انتظامی بازداشت شد که ساعتی بعد با پادرمیانی ایوبی و معاونت اجتماعی ناجا آزاد شد.
فارغ از این که این حرکت ملاقلیپور اقدامی کاملا اشتباه بوده است و او برای گرفتن حقش باید جایی بهتری از زمین فوتبال را انتخاب میکرد ولی باید از مسئولین سینمایی پرسید آیا اکران یک فیلم بزرگ همچون محمد(ص) باید زمینه ظلم به دیگر آثار را ایجاد کند؟!
با وجود آن که مدیران سینمایی مدعی شدند که سانسهای گرفته شده از «قندون جهیزیه» سانسهای چرخشی بوده است و صرفا برای کمک به فروش این فیلم به آن اختصاص یافته است و حالا میخواهند این کمک را در اختیار فیلم محمد(ص) قرار دهند، اما ایکاش برای بالابردن فروش فیلم محمد(ص) اقدام به گذاشتن سانسهای فوقالعاده میکردند تا اثر این کارگردان جوان نیز بتواند در کنار این فیلم بزرگ دیده شود.
همچنین اقدام دیگری که جای خالی آن در این ماجرا بسیار احساس میشود، موضعگیری شفاف سازمان سینمایی در ارتباط با این موضوع است. اینکه آیا واقعا در حق فیلم ملاقلیپور ظلم شده است یا نه؟ چرا که از یک سو ملاقلیپور میگوید که سانسهایی از اکران فیلمش به خاطر اکران فیلم محمد(ص) کم شده است و از یکسوی جواد نوروزبیگی تهیه کننده محمد(ص) میگوید ما سانس هیچ فیلمی را نگرفتهایم!
در نتیجه باید سازمان سینمایی و شورای صنفی نمایش به عنوان متولیان اکران فیلمهای سینمایی در کشور به این موضوع ورود کنند و تکلیف این مشکل را روشن کنند تا هم ملاقلیپور راضی شود و هم نام فیلم محمد(ص) به عنوان عظیمترین پروژه سینمایی جهان اسلام با اینگونه بحثها لکهدار نشود.