حقانی، مدیر سایت دیدهبان در گفت و گو با حلقه وصل به بیان دلایل پیشنهاد رهبر معظم انقلاب برای نامگذاری هفته دوم تیرماه به عنوان هفته حقوق بشر آمریکایی اشاره کرد و اظهار داشت: مسئله حقوق بشر چند سالی است که مستمسک غربیها برای اعمال فشار است و بدون شک بعد از مسئله هستهای، موضوع حقوق بشر را به طور جدی مطرح خواهند کرد.
وی افزود: از سال 2001 جریانی مثلثی را غربیها شروع کردند که اضلاع آن را حقوق بشر، موضوع هستهای و تروریست خطاب کردن ایران تشکیل میدهند که هر سه را با هم پیش میبرند و فقط بر بعضی محورها تمرکز بیشتری شده است.
وی با بیان اینکه شرایط موجود حاصل فعالیت 14 ساله غربیها برای اعمال فشار است، گفت: پس از فتنه 88 آمریکاییها به موضوع حقوق بشر توجه بیشتری کردند و تقریبا از سال 90 بود که تبدیل به یک سیاست و استراتژی جدید شد که در اولین گام گزارشگر ویژهای را آمریکاییها با لابی در سازمان ملل انتخاب کردند.
این فعال حوزه رسانه بیان داشت: مکانیزم سازمان ملل در حوزه حقوق بشر به این شکل است که هر چهار سال وضعیت حقوق بشر کشورها بررسی میشود و این مورد برای همه کشورها صورت میگیرد که به آن اصطلاحاً UPR گفته میشود. اما وقتی شرایط حقوق بشر یک کشور بحرانی قلمداد شود یک گزارشگر ویژه برای آن کشور انتخاب میکنند که تا بحال تنها برای هفت یا هشت کشور چنین اقدامی صورت گرفته است که ایران نیز یکی از آنها است.
وی به احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران اشاره کرد و گفت: این گزارشگر اهل مالدیو است. او یک مسلمان سکولار است که در این خصوص جایزه نیز دریافت کرده است و تا بحال هر سال دو گزارش علیه ایران نوشته است که هشتمین گزارش وی نیز در حال نگارش است.
حقانی ادامه داد: گزارشهای ابتدایی او بسیار ناپخته بود ولی رفته رفته پختهتر شد که نشان میدهد توسط سرویسهای جاسوسی غربی پشتیبانی میشود.
وی با اشاره به تناقضاتی که در مسئله حقوق بشر وجود دارد، خاطرنشان کرد: در آمریکا یک نفر اسلحه بر میدارد و چند دانشآموز را در مدرسه ترور میکند و کسی هم حرفی نمیزند اما در ایران به دلیل آتشسوزی مدرسه برای کشورمان پرونده حقوق بشر باز میکنند. یا در کانادا که داعیه حقوق بشر است، بدترین رفتارها با بومیان اقلیت آن کشور صورت میگیرد و حتی آنها را اخراج میکنند اما هیچ واکنشی صورت نمیگیرد.
وی به سابقه دخالت آمریکاییها و جنایتهای آنها در ایران اشاره کرد و اظهار داشت: غربیها و در راس آنها آمریکا از کودتای 28 مرداد تا الان به شکل تحریم علیه ما فعالیت کردهاند.
حقانی گفت: رهبر معظم انقلاب در سال 90 حرفی زدند که کسی زیاد به آن توجه نکرد؛ ایشان فرمودند با بیش از 100 سند آبروی آمریکا را در جهان میبریم. اگر نهادهای مسئول - چه دولتی و چه خصوصی- به این سخن توجه میکردند و از آن غفلت نمیکردند، الان در حالت دفاعی نبودیم. آمریکا در موضوع حقوق بشر واقعا مشکل دارد و هر روز شاهد قتل سیاهپوستان، تجاوز، ترور، ضایع کردن حقوق اقلیتها و امثال اینها در آمریکا هستیم.
مدیر سایت دیدهبان در اظهار داشت: رهبر انقلاب هفته دوم تیر ماه را به این نام نامگذاری کردند زیرا بسیاری از حوادث تروریستی در این هفته و ماه رخ میدهد. اساساً تابستان برای ما مصادف است با ترورهای بیشمار که بیش از 17 هزار نفر از مردم کشورمان را ترور کردهاند.
وی با تاکید بر لزوم انجام اقدامات وسیع در سطح بینالمللی بیان داشت: ما باید روشنگری کنیم. بنده تا بحال سندی ندیدهام که یک نفر این را موضوع را در نقطهای از دنیا گفته باشد. بنابراین باید این مسئله را تبیین کنیم و این موضوع سخت نیست و با ابزارهای فرهنگی و هنری باید این کار را انجام دهیم. همچنین ایجاد کمپینها و ساخت کلیپها و طراحیهای گرافیکی از جمله این اقدامات هستند.
حقانی در انتها با تاکید بر ضرورت انجام کار فرهنگی در این زمینه گفت: البته در کنار این اقدامات باید پیگیریهای حقوقی نیز انجام شود و این نقد جدی به ستاد حقوق بشر قوه قضائیه وارد است که چرا در این قضیه ورود نکرده است؟ زیرا نمیشود به این موضوع فقط نگاه اداری داشت.