به گزارش حلقه وصل، آئین امضای تفاهمنامه ارسال واکسن «کوویران برکت» به کشور نیکاراگوئه صبح امروز با حضور مدیران گروه دارویی برکت ستاد اجرایی فرمان امام، سفیر کشور نیکاراگوئه در ایران، نماینده وزارت بهداشت و وزارت امورخارجه برگزار شد.
حمیدرضا جمشیدی رئیس هیئت مدیره گروه دارویی برکت در این مراسم با بیان اینکه امروز برای کشور و گروه دارویی برکت روز خوبی است، گفت: بعد از اینکه برکت به ظرفیت تولید ۶۰ میلیون دوز واکسن رسید و تمام خطوط تولیدش راه اندازی شد، نیاز کشور ما به تولید واکسن کووید برطرف شد.
وی با بیان اینکه حجم زیادی واکسن را به شکل ذخیره داریم، اظهار کرد: با افتتاح خطوط جدید کارخانه شفافارمد، ایران به قطب تولید واکسن برکت در غرب آسیا تبدیل شد و از این فرصت برای برداشتن گامهای جدی در جهت ارسال واکسن به خارج از کشور استفاده میکنیم.
رئیس هیئت مدیره گروه دارویی برکت افزود: هنوز میزان واکسیناسیون ۴۰ کشور دنیا زیر ۲۵ درصد است و بسیاری از کشورها هنوز موفق به تزریق دوز دوم و سوم نشدهاند و هنوز دنیا با خطر موتاسیون این ویروس مواجه است و ممکن است سالهای آینده با واریانتهای جدید این بیماری آشنا شود.
جمشیدی ادامه داد: ظرفیتسازی گستردهای در کشور ما و گروه دارویی برکت برای تولید واکسن آغار شد و روزهای آخر اخذ مجوز ورود به بازار واکسن اختصاصی سویه اومیکرون از وزارت بهداشت را سپری میکنیم.
رئیس هیئت مدیره گروه دارویی برکت تأکید کرد: فرصت خوبی است که حضور قدرتمندانه کشور را در مناطق مختلف جهان با ارسال واکسن پیش رو داشته باشیم.
جمشیدی با اشاره به اینکه حداقل پنج کشور دیگر از طریق وزرای بهداشتهایشان تقاضای رسمی برای ارسال واکسن کردهاند و ما با آنان در حال مذاکرهایم، تصریح کرد: اعلام میکنم که اثربخشی بالا و عوارض کم این واکسن و انتشار اسناد علمی این واکسن در ژورنالهای معتبر علمی جهان نویدبخش حضور عالمانه و انساندوستانه ما در بازارهای جهانی هست.
جمشیدی تاکید کرد: گام امروز، گام اولیه است ولی میتواند همدلی و هماهنگی بین کشورهای مستقل ایجاد کند تا دیگر کسی در دنیا نتواند کالاهای انساندوستانه را مورد تحریم خود قرار دهد.
رئیس هیئت مدیره گروه دارویی خاطرنشان کرد: امیدواریم با حمایتهای دولت و با پتانسیلهایی که در تولید واکسن و دارو در کشور داریم، بتوانیم حضور گستردهای را در بازار بینالمللی داشته باشیم و این به ما امکان افزایش کیفیت و کاهش قیمت بیشتر را میدهد.
محمدحسین نیکنام معاون بینالملل وزارت بهداشت نیز در این آئین امضای تفاهمنامه، با بیان اینکه کرونا اگرچه صحنههای دردناکی را برای بشریت داشت، جلوههای خوبی از همکاری را برای مقابله با پاندمی هم فراهم کرد، بیان کرد: جلسه امروز و امضای این تفاهمنامه جلوه همکاری بین دو کشوری است که همکاریهای خوبی در حوزههای مختلفی همچون سلامت دارند و همکاری در زمینه واکسن از همکاریهای جدی و سطح بالا بین دو کشور است.
وی با اشاره به اینکه واکسن برکت با موفقیتهایی در داخل کشور اکنون در آستانه ارائه محصول ارزشمند خود به سایر کشورهاست، خاطرنشان کرد: اینکه نیکاراگوئه اولین کشور است که واکسن برکت در اولین مرحله به آن وارد میشود، حکایت از همکاریهای عمیق بین دو کشور است و بیتردید امروز از روزهای مهم در تاریخ همکاری بین ایران و نیکاراگوئه خواهد بود.
«ایساک لنین براوو» سفیر نیکاراگوئه در ایران در این آئین، ضمن تشکر از مدیران گروه دارویی برکت و معاون وزیر بهداشت و ضمن ابلاغ سلام «دانیل اورتگا» رئیس جمهور نیکاراگوئه، اظهار کرد: تشکر و قدردانی دولت و ملت نیکاراگوئه را از بابت این عمل که در راستای برادری و همبستگی دو ملت است به شما میرسانم.
وی افزود: شخصاً افتخار جلسه مجازی و حضوری با مدیران برکت را داشتهام و به عنوان نماینده کشورم، موضوعات مرتبط با واکسن و سایر موضوعات را مورد بررسی قرار دادهام و نیکاراگوئه این لحظه تاریخی را که بین دولتها و ملتهای ما رقم میخورد جشن میگیرد.
وی ضمن اشاره به اینکه ملتها و دولتهای ما متحدان استراتژیکی در حوزه سیاسی هستند و نقاط مشترک بسیاری داشتهاند و هر دو کشور شاهد تجربه تروریسم اقتصادی هستیم که امپریالیسم آمریکایی و متحدان آن علیه ما رقم زده است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران و گروه دارویی برکت مدلی برای نیکاراگوئه و کشورهای جهان است که چطور با تروریسم اقتصادی مقابله و فشارها را به فرصتی برای پیشبرد تکنولوژی در کشور تبدیل میکند.
«ایساک لنین براوو» افزود: از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران و رئیس جمهور آقای رئیسی استقبال میکنیم که بر تقویت حضور در امریکایی لاتین تاکید کردند، نیکاراگوئه تمایل زیادی برای همکاریهای پزشکی با ایران دارد.
سفیر نیکاراگوئه با بیان اینکه رابطه نیکاراگوئه با برکت تقریباً از یکونیم سال پیش آغاز شد و اینکه نیکاراگوئه بتواند به عنوان اولین کشور خارجی از این واکسن استفاده کند، بسیار قابل احترام است، بیان کرد: وزارت بهداشت نیکاراگوئه بر اساس آزمایشهایی که انجام شد، اجازه استفاده این واکسن را برای مردم نیکاراگوئه صادر کرد چون ما از امنیت تولید این واکسن اطمینان داریم.
وی افزود: من واکسن برکت را سال قبل دریافت کردم و هیچ عارضه جانبی برایم نداشت و ایمنی بدن من در آزمایشی که سه ماه بعد انجام دادم، بسیار بالا بود و این گزارش را به دولتم نیز ارائه دادم.
«ایساک لنین براوو» تاکید کرد: اطمینان دارم همبستگی ایران و گروه دارویی برکت برای ارسال واکسن به نیکاراگوئه نتیجه بسیار خوبی برای پیشبرد استراتژی مهار بیماری در نیکاراگوئه خواهد داشت.
سفیر نیکاراگوئه در ایران ضمن قدردانی از گروه دارویی برکت و وزارت بهداشت و وزارت امور خارجه، تصریح کرد: دولت نیکاراگوئه برای توسعه چنین روابطی و استفاده از داروهای ایرانی و حتی تولید داروهای ایرانی در نیکاراگوئه تمایل بسیاری دارد.