
به گزارش سرویس استان های حلقه وصل، روح الله رشیدی، نویسنده کتاب «آپاراتچی» در ابتدای آیین رونمایی از این کتاب، با تبیین ضرورت تاریخنگاری فرهنگ و هنر انقلاب گفت: متاسفانه در طول چهل سال گذشته به این وجه از تاریخنگاری انقلاب توجهی نشده است.
وی بیان داشت: در جستجوی عرصههای تاریخنگاری هنری انقلاب، در لابلای مصاحبههای تاریخ شفاهی مربیان پرورشی دهه شصت اسم یک فیلم را بارها میشنیدیم، فیلم «نوری در تاریکی» ما بعدها مشتاق شدیم تا عوامل این فیلم را پیدا کنیم که به آقای طائفی رسیدیم.
مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی با اشاره به سختیهای پیش روی آقای طائفی در ساخت و ایجاد شبکهی اکران گفت: باید توجه داشت که این فیلمها در شرایطی ساخته و اکران میشد که نه تنها سینما، بلکه وجود تلویزیون آرزویی دست نیافتی برای خیلیها بود.
در ادامه ی مراسم مهدی لزیری از پیشکسوتان هنر تئاتر گفت: من از اینکه شاهد این اتفاق هستم، بسیار ذوقزده شدهام. مثل آدمی که یک خواب رویایی میبیند و دوست ندارد از آن خواب بلند شود.
این پیشکسوت امور تربیتی آموزش و پرورش در ادامه ذکری از مرارتها و زحمات آقای طائفی کرد وگفت: آقای طائفی در دورانی فیلم ساخته که برای ساختن یک فیلم سینمایی با دوربین سوپر هشت فقط خدا میداند باید چقدر سختی کشید. و او فیلمش را در جاهایی نمایش داده است که حتی ماشین هم نمیتوانست به آنجا برسد ولی با اراده و پشتکاری که ایشان و دوستانشان داشتند، مردم گوشه و کنار این منطقه، به تماشای فیلم نشستند.
او ادامه داد: کار آقای طائفی عاشقانه بود و واقعا در آن مقطع عرصه سینما عرصهای پر زحمت، پر هزینه و غیرمقرونبه صرفه بود و برای همین آقای طائفی یک نمونه است و باید برجسته شود.
همچنین قربانعلی طاهرفر، کارگران سینما و تلویزیون در آیین رونمایی از کتاب آپاراتچی گفت: من تبریک اولم را به مجموعه دفتر مطالعات عرض میکنم چون معتقدم آنجا جبهه جنگ فرهنگی است. و تبریک دومم را باید به آقای طائفی عرض کنم که از طبقه مستضعف تبدیل به یک سینماگر شده است.
این فیلمساز ادامه داد: ما با فیلمسازی روبرو هستیم که معتقدم میشود سه جریان مختلف تاریخ شفاهی برایش کار کرد. او خودش میگوید سواد درست و حسابی ندارد ولی در بحث تولید فیلم، قائم به ذات بوده است. او تنها پرچمدار این عرصه است. بحث بعدی، فیلمهای نابی است که از بطن انقلاب و از ماجراهای خاصش گرفته است. و عرصهی سوم هم سازمان توزیعی است که او راه انداخته بود هنوز که هنوز است من با این ساختار عریض و طویل مثل آن را سراغ ندارم.
طاهرفر در ادامه با تحلیل جریان سینمایی کشور، تلاش خستگیناپذیر و خالصانهای که آقای طائفی در آن دوران انجام داده است را تشریح کرد و با ذکر تجربیات خود، سعی کرد دشواریهای کار او و ابتکاراتش را به حضار نشان دهد. او گفت: شاید الان بگوییم طائفی سیمرغ نگرفته است ولی فراموش کردهایم که اگر آقای طائفی مثل بقیه میرفت تهران الان چهرهای بزرگ در سینما بود.